Τσιτσάνης: Γειά σου ρε Billy μόρτη...;

Σε αυτή την ενότητα του φόρουμ υπάρχουν 2 θέματα που αφορούν το στιχουργικό έργο και την δισκογραφία του Τσιτσάνη και πρόσφατο που ασχολείται με το αφιέρωμα του Χριστιανόπουλου. Επειδή αυτό που θα ρωτήσω δεν έχει σχέση με τα παραπάνω και για να μην ‘χαλάσω’ το θέμα του φίλου kosmatarif ανοίγω εδώ ένα νέο.

Στο cd ‘ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ: ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΗ’ σε επιμέλεια του Χατζηδουλή υπάρχει ένα ντοκουμέντο ηχογράφησης όπου ο Τσιτσάνης παίζει μπουζούκι και ψέλλίζει/τραγουδάει:

Μ’αυτό τον χαρακτήρα που κρατάς, στο τέλος το κεφάλι σου θα φας,
Δεν είναι μια, δεν είναι δυό, σ’ έμαθε όλο το χωριό, χ2
το τί καπνό φουμάρεις χ2

Και μετά μιλώντας κανονικά:

Ααα ρε Μπίλη μόρτη. Γειά σου ρε Μπίλη μόρτη, πού τα βρίσκεις…

Στον ποιόν μιλάει; Στον εαυτό του;

Ξαναλέει για κάποιον Billy στο cd ‘ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ κ ΤΑΞΙΜΙΑ’ αλλά εκεί επειδή υπάρχει η συνοδεία κιθάρας, μπαγλαμά νόμιζα ότι μιλάει σε κάποιον από τους άλλους μουσικούς…

Για την πάρτη του το λέει. Ο δίσκος “Τραγούδια και Ταξίμια” έχω την εντύπωση ότι δεν είναι άλλος από το δίσκο “Χαραμα” που είχε ηχογραφηθεί στο καμαρίνι του Τσιτσάνη, στο ομώνυμο κέντρο, για την UNESCO. Στο δίσκο αυτό μπουζούκι και μπαγλαμά παίζει ο Τσιτσάνης, κιθάρα ο Δέδες και τραγουδά η Γεράνη. Ο Μπίλι και ο Τσίλιας που ακούγονται σαν προσφωνήσεις στο δίσκο αναφέρονται στον Τσιτσάνη.

Ναι, είναι το ίδιο. Οκ. ευχαριστώ!

Στο youtube «έπεσα» πάνω σ αυτό το καταπληκτικό ηχητικό ντοκουμέντο με τον Τσιτσάνη να παίζει μόνος του με μπουζούκι το τραγούδι «σε λαχτάρησα αργιλέ μου» .Γράφει ότι είναι ηχογραφημένο το 1980 στο υπόγειο του Τσιτσάνη. Λέει κι ένα στιχάκι διαφορετικό στο τέλος.

3 «Μου αρέσει»