Αν κάποιος φίλος διαθέτει το τραγούδι “Τρικαλινη παλιά μου αγάπη” του Τσιτσάνη με ερμηνευτές την Νίνου και τον Τσαουσάκη(1950) και μου το εστελνε με ενα e-mail,θα του ημουνα πολύ υποχρεωμένος.
Το e-mail μου ειναι το εξής:
Σας ευχαριστώ πολύ
Αν κάποιος φίλος διαθέτει το τραγούδι “Τρικαλινη παλιά μου αγάπη” του Τσιτσάνη με ερμηνευτές την Νίνου και τον Τσαουσάκη(1950) και μου το εστελνε με ενα e-mail,θα του ημουνα πολύ υποχρεωμένος.
Το e-mail μου ειναι το εξής:
Σας ευχαριστώ πολύ
Agelos123, καλόν θα ήταν να αποφεύγονται αυτού του είδους τα αιτήματα. Η λειτουργία του φόρουμ δεν είναι αυτή. Αν σου λείπει κάποιο τραγούδι μπορείς να το ζητήσεις από κάποιο μέλος μέσω ΠΜ (προσωπικού μηνύματος).
Φιλικά, Πάνος
Είναι μεμπτό δηλαδή;Ο τίτλος της ενότητας τι υποδηλώνει;
Δεν “υποδηλώνει” τίποτε ο τίτλος της ενότητας - είναι αρκετά σαφής. Τα έχουμε ξαναπει εξ’άλλου, το Φόρουμ δεν αποτελεί τόπο ανταλλαγής τραγουδιών. Έχει τελείως άλλο σκοπό και λειτουργία. Για τον παραπάνω λόγο, αλλά και ορισμένα νομικού είδους μπερδέματα που θα μπορούσε να προκαλέσει στους υπεύθυνους του Φόρουμ, καλό είναι να αποφεύγεται ετούτο το “παζάρι”. Αυτό δεν εμποδίζει τα μέλη να έχουν οποιασδήποτε είδους συνδιαλλαγές μέσω ΠΜ - είμαι ο τελευταίος που θα το κατηγορήσω αυτό, αφού φορές το κάνω κι ο ίδιος.
Αναφορικά με το νομικό μέρος πάω πάσο.
Δηλαδη ρε Πανουλη και μας λες να μην αντιγραφουμε και να αντιγραφουμε …
Απο τη στιγμη που παροτρυνεις να ανταλλασουμε μεταξυ μας ελευθερα στην ουσια παρανομουμε παλι ολοι !!!
Επι της ουσιας καποτε ειπωθηκε απο τον Κ.Φερρη οτι μετα την παροδο 50τιας η εταιρεια δεν εχει κανενα δικαιωμα πανω στο τραγουδι που εξεδωσε σαν προιον της ενω ειναι γνωστο οτι δικαιωματα παιρνουν απο την ΑΕΠΙ οι δημιουργοι και οι κληρονομοι τους, 70 χρονια μετα τον θανατο τους.
Αν αναλογιστουμε οτι ενα τραγουδι σημερα κοστολογειται περιπου 1 ευρω στην ιντερνετικη αγορα -μη βαζω τωρα λινκ…- αν ειναι καινουριο, τοτε ενα τραγουδι του 1952 με οχι μεγαλη επιτυχια μπορει να κοστολογηθει ας πουμε 30-40 λεπτα.
[b]Αυτη ειναι η αμαρτια μου αραγε ή μεγαλυτερη ;;;
:241:
[/b] υγ1
Εχω ξαναπει : ο λαος που κανει ενα τραγουδι επιτυχια και οι μουσικοι που το αναπαραγουν καθημερινα ποτε θα παρουν τα ποσοστα τους ;;
Ξερετε εδω στην Κρητη οι μουσικοι ειναι πολυ εγωιστες και αμα ζητησεις πχ ενα τραγουδι του ταδε απο τον δεινα ασε που δεν το παιζει αλλα μπορει και να σου πει : ποιος ειναι τουτοσάς (αυτος) ;;
υγ2
Η ΑΕΠΙ παιρνει ποσοστα απο τους dj που παιρνουνε σε γαμους κλπ απο 500-1000
και παραπανω πολλες φορες ευρω ;;;;
Ρε συ Γιώργο, χαμπάρι δεν πήρα απ’ όσα λες.
Αντίθετα ο Πάνος ήταν απόλυτα κατανοητός. Είπε ότι αν κάποιοι θέλουν να ανταλλάσσουν τραγούδια μεταξύ τους, ας το κάνουν “με γεια τους, με χαρά τους”. Ομως ας μη χρησιμοποιούν το Φόρουμ για να “λιστάρουν”.
Τρικαλινή παλιά μου αγάπη όλο ανάμνηση γεμάτη
ηρθα να σε συναντησω και να σε γλυκοφιλησω.
Τα βασανα σ΄εχουν τσακισει μα η ομορφια δεν εχει σβησει
εισαι βραχος πως αντεχεις να μας πεις αυτα που εχεις
Με τραγουδια σε γλεντουσα κρυφα κρυφα σε λαχταρουσα
εισαι λεβεντια σε ολα βρε τρικαλινη μαγκιορα.
Αυτοι ειναι οι στιχοι και πιστευω πως η ηρωιδα του τραγουδιου ειναι η ιδια με το τραγουδι “Αρχοντισσα” του 1938.Αλλοστε αρκετα προπολεμικα τραγουδια του Τσιτσανη ειναι γραμμενα για αυτη την γυναίκα !!!
“Μαργιόλα”, λέει εκεί.:088:
Όσο για την Αρχόντισσα, υπάρχει το ομώνυμο βιβλίο του Χατζηδουλή, που λύνει(?) αρκετές απορίες, πιστεύω.
Τίτλος: Αρχόντισσα, το μυστικό μιας ζωής
Συγγραφέας: Κώστας Χατζηδουλής
Εκδόσεις: Gramma, 2002
Eχεις δικιο για την διορθωση αλλα και για το ? που βαζεις μετα την λεξη λυνει.:088:Ευχαριστω…
:089::127:
Έχω και μια δημοσίευση στο περιοδικό “ΒΗΜΑgazino” του Γ. Λιάνη με τίτλο “Η ιστορία της Αρχόντισσας” του 2001 (Από ένα αφιέρωμα σε δύο μέρη με τίτλο “ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ”) στο οποίο ο αρθρογράφος αναφέρει μια πανομοιότοιπη παραλλαγή της ιστορίας. Περιέχει και φωτογραφημένες τις σελίδες των τετραδίων του Τσιτσάνη στις οποίες αναφέρεται η ιστορία.
Ο Κ. Χατζηδουλής είχε δημοσιεύσει αρχικά την ιστορία το καλοκαίρι του 1983 στον “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ” με τον τίτλο “Ο Β. Τσιτσάνης αποκαλύπτει το μυστικό της ζωής του”.
Και τα δύο κείμενα θεωρούνται έγκυρα μιας και βασίστηκαν σε έγγραφα του ίδιου του Τσιτσάνη, συμφωνα με τα οποία η Ελίζα (η “Αρχόντισσα”) εκτελέστηκε από τους Γερμανούς την Κατοχή και το αρχοντικό σπίτι της γκρεμίστηκε και δεν υπάρχει πια…
Πιθανον ο Τσιτσανης,που δεν του αρεσε να ασχολουνται για την προσωπικη του ζωη και γενικοτερα με κουτσομπολιστικα θεματα,να παρουσιασε ετσι την ιστορια της αρχοντισσας για να αποτρεψει περαιτέρω ερευνα.Μπορει παλι να ειναι και 100% αληθεια.Αλλοστε δεν εχει και τοση σημασια.
Αυτο που εμενα με ενδιαφερει ειναι το κατα ποσο επηρεάστηκε η καλλιτεχνικη του δημιουργια,απο την οποιαδηποτε σχεση του με αυτη την κοπελα.
Σημειωτεον οτι το τραγουδι “Τρικαλινη παλια μου αγαπη” ηχογραφηθηκε μεν το 1950,αλλα το ειχε συνθεσει γυρω στο 1939 κλεισμενος στο πειθαρχειο του ταγματος οπου υπηρετουσε,οπως λεει και στο βιβλιο του Χατζηδουλή.
στη εκτέλεση με τσαουσάκη, το βγάζω σαν B χιτζάζ , σωστό;