Τραγούδι του Τ.Μπίνη?

Είναι ένα τραγούδι που πάει κάπως έτσι σε ένα σημείο,

“Μιά πατάτες μιά σαλάτα και κρασί απ’το παλιό
κι άντε πάλι από τα ίδια μια ζωή πάτερ υμών”

έχω την εντύπωση ότι είναι του Μπίνη, χωρίς όμως να είμαι σίγουρη.
Ξέρεις κανείς τίποτε γι αυτό? Είναι πράγματι Μπίνης? Τίτλος, δίσκος κλπ…

Το τραγουδάει πράγματι ο Μπίνης. Είναι από τον δίσκο της προηγούμενης δεκαετίας “Τραγουδοποιείον η Ωραία Ελλάς” και είναι του Καπλάνη. τίτλος " Μια ζωή πάτερ ημών".

Ακριβώς, όπως τα λέει ο Θοδωρής.
Είναι δίσκος του 1994, από την ΛΥΡΑ (4792). Και το συγκεκριμένο τραγούδι, ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ, είναι σε στίχους τού (πρόωρα χαμένου) Άκου Δασκαλόπουλου.

Και κάποιος άλλος το έχει τραγουδήσει πρόσφατα αυτή όμως η εκτέλεση με Τ.Μπίνη είναι ανεπανάναληπτη!
Ιωάννα, Θοδωρή ευχαριστώ πολύ παιδιά

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην Μαργιάννα 23 Μάιος, 2005)

Μαργιάννα, ίσως είναι δυνατόν να βάλεις αυτό το τραγούδι στο sealabs?
Το είπα σ’ έναν φίλο μου και τώρα επιθυμώ πάρα πολύ να ακούσει αυτό το τραγούδι! Θα χαιρόταν πάρα πολύ, το ξέρω (και εγώ φυσικά, θα ήθελα να μάθω τους στίχους).
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Martha το έχω σε κασέτα και δεν έχω ιδέα πως θα μπορούσα από εκεί να το κάνω μπ3. Sorry!

Είναι πολύ κρίμα, αλλά μήπως κάποιος άλλος το έχει? Ψάχνουμε επίσης το κομμάτι “αν κοιμάτει ο δυστυχής” σε εκτέλεση με τον Μπίνη.
Ιωάννα, αυτός είναι φιλόλογος και έχει τόσο ενθουσιασμό για το βιβλίο σου, γιατί εκεί ο Μπίνης του έδωσε πολλές γλώσσικες εξηγήσεις σχετικά με τη σκνηή του ρεμπέτικο, όπως και γενικά για την εποχή του. Εγώ θα ήθελα πολύ να του κάνω μια χαρά με αυτά τα τραγούδια. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.

Μάρθα, αν και δεν ασχολούμαι με ΜΠ3, ειδικά για σένα -και για το λόγο πως βρίσκεσαι στη Γερμανία, και θα είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις- έκανα τα 2 τραγούδια που θες, απ΄τους δίσκους σιντί και μετά ΜΠ3… γιαυτό κι άργησα…
Στο μέιλ σου θα βρεις αυτά τα δυο δωράκια.
Καλή ακρόαση!!

Αγαπητή Ιωάννα,
σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τα δώρα που μου έδωσες. Είμαι συγκινημένη και καταλαβαίνω πολύ καλά τον κόπο που έκανες για μένα, γιατί και εγώ δεν ξέρω να κάνω μπ3, μου φαίνεται να είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Γι’ αυτό σου είμαι πολύ ευγνώμων. Να 'σαι σίγουρη που το σέβομαι!

Κι εμείς όλοι συγκινημένοι, που το λαϊκό τραγούδι “καλά κρατεί” (παγκοσμίως!)
Νάσαι πάντα καλά!