"Τραγούδια από τις 45 στροφές"-συμβουλές

Γεια σας φορουμίτες,

Όταν ήμουν στην Ελλάδα είδα πολλά CD με το γενικό τίτλο “Τραγούδια από τις 45 στροφές”. Έψαξα στο Διαδύκτιο και από ότι φαίνεται μερικά από αυτά κινδυνεύουν να εξαντληθούν. Γι’ αυτό θα ήθελα να μάθω αν αξίξει τον κόπο να τα παραγγείλω, και ποια θα συνιστούσατε. Έχω την εντώπηση ότι το βάρος τις σειράς πέφτει στο λαικο τις δεκαετίας του 50 και 60-κάτι που δεν με πειράζει καθόλου, μια και τα γουστάρω πολύ (ακόμη και τα “τουρκογύφτικα”!;-)) και ότι περιέχουν κομμάτια που δεν είναι στις γνωστές επανεκδόσεις, που συνήθως παρουσιάζουν τα σουξέ και τα πιο διαχρονικά κομμάτια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Εύα

Εύα, αν εννοείς τη σειρά “Απο τις 45 στροφές” της ΜΙΝΟΣ, τότε σημείωσε μερικά που αξίζουν τον κόπο:

  1. Β. ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
  2. Γ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
  3. Γ. ΜΗΤΣΑΚΗΣ (1 & 2)
  4. Μ. ΧΙΩΤΗΣ
  5. Π. ΤΣΑΟΥΣΑΚΗΣ Νο.1 & 2
  6. Κ. ΓΚΡΕΫ 1 & 2,
  7. ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ
  8. ΜΠ. ΤΣΕΤΙΝΗΣ
  9. Α. ΡΕΠΑΝΗΣ
  10. ΣΤ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ 1, 2, …,
  11. Γ. ΛΥΔΙΑ
  12. Π. ΓΑΒΑΛΑΣ
  13. Π. ΠΑΝΟΥ
  14. ΦΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ
  16. ΣΤΡ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  17. ΔΗΜ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
  18. ΓΡ. ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ, κλπ

Και αν σου αρέσουνε και τα ελαφρά τραγούδια, τότε:

  1. ΦΩΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ
  2. ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΑΣ
  3. ΣΩΤΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  4. ΤΩΝΗΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ, ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ, κλπ

Αυτά από μνήμης.

Καλές ακροάσεις.

Σ.Π.

Γεια σου Σάκη,

Χίλια ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα ψάξω για τους δίσκους που σημείωσες. Αν τυχόν μερικοί τίτλοι της σειράς είναι εκτός κυκλοφορίας, μήπως ξέρεις κανένα ελληνικό site για μεταχειρισμένους δίσκους/CD; Το μεγάλο μου πάθος είναι η soul μουσική και βρίσκω συχνά δυσεύρετα κομμάτια στο ebay.com. Υπάρχει τίποτα αντίστοιχο για την ελληνική μουσική;

Εύα

Δυστυχώς, δεν έχω ιδέα. Sorry.

Σ.Π.

Geia sas,

to akoloutho site www. greekcity.com exei mia terastia syllogi diskon metaksi ton opoion kai pola 45 strofon. Den gnorizo omos an poulan metaxeirismena. Fenetai poly aksiopisto kai poly pio plires apo pola ellinika diskadika tou internet (einai kanadezoi). Bebaia den exo agorasei pote apo autous opote den ksero an einai entaksi (den thelo na paro kanenan sto lemo mou idiaitera tora pou kukloforoun thanatiforei ioi sto diaduktio…).

Mpes sto

http://www.greekcity.com/music/music3cat.taf?_function=list&_start=1&

kai tha breis kai tis panagias ta matia.

Good Luck

Geia ksana,

dustuxos n dieuthinsi pou edosa bgazei ligo lathos. Mpes sto www.greekcity.com, kane “select by category” sto euretirio kai kato kato stin lista tha breis ta tradoudia apo tis 45 strofes.

Exei poly prama

Γεια σου Γιαννη, και ευχαριστω για τη διευθυνση με τα 45αρια-το greekcity εχει οντως ενα πολυ μεγαλο καταλογο. Εχω ηδη παραγγειλει μερικα σιντι απο αυτους…το προβλημα δεν ειναι οι τιμες, που ειναι λογικες…ομως οταν φτανουν τα δεματα εδω στη Σουηδια πατανε μια φορολογια 25% (ΦΠΑ). Αν προσθεσεις τα εξοδα για τα ταχυδρομικα, σου βγαινουν ακριβουτσικα τα σιντι! Απο την αλλη, οπως λες, εχουν πιο μεγαλη ποικιλια απο τα ελληνικα Internet δισκαδικα…δισκοι που δεν βρισκεις στην Ελλαδα τα κουβαλησαν στον Καναδα!:wink:

Στην Αθηνα βρηκα και το δισκοπωλειο “Νικος Ξυλουρης” που το εχει η χηρα του τραγουδιστη, και ειχε πολυ πραγμα σε ολα τα ειδη: εντεχνα, ρεμπετικα, κρητικα…και η κυρια συμπαθεστατη. Μαλλον θα προσπαθησω να παραγγειλω κατευθειαν απο αυτην.

Ευα

Geia sas,
Dokimase kai to www.greekcds.gr pou einai sthn Ellada, opote den 8a se forologhsoun mias kai 8a sou er8oun apo xwra ths EOK.
To exw dokimasei kai den exw parapono. Den kserw an stelnoun sto ekswteriko omws aksizei na tous rwthseis.
Dimitris