Τρίχορδο - ο ήχος της ψυχής μας

Τελικά τί λέει αυτός ο δίσκος; Το μόνο που γνωρίζω είναι πως συμμετέχουν Παπαδόπουλος, Λιόσης και Μαριώ.

Αξίζει τον κόπο;

Το σχήμα “Τρίχορδο” ξεκίνησε κι έκανε τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις του με τους:
Κώστα Παπαδόπουλο (μπουζούκι), Χρήστο Κωνσταντίνου (μπουζούκι, ταμπουράς, τραγούδι), Σπύρο Λιόση (μπουζούκι, τραγούδι), Σπύρο Ιωαννίδη (μπουζούκι, τζουράς) και Κώστα Ζαριδάκη (μπουζούκι, μπαγλαμάς), Νίκο Γράψας (λαούτο, ταμπουράς, κιθάρα, τραγούδι), Δημήτρη Ζαφειρέλλη (ηλεκτρακουστική κιθάρα), Βασίλη Καραχούτης (κοντραμπάσο) και Rowan Storm (κρουστά).
Στο δίσκο “Τρίχορδο - Ο ήχος της ψυχής μας” το σχήμα αποτελείται από τους:
Κώστα Παπαδόπουλο, Σπύρο Λιόση, Δημήτρη Χριστοδούλου, Νίκο Γράψα, Στέλιο Φρειδερίκο, Λάζαρο Ακριβόπουλο, Βασίλη Καραχούτη και Μάριο Κώστογλου. Συμμετέχουν η Μαριώ και σε κάποιο κομμάτι ο Σπύρος Ιωαννίδης.
Επειδή έτυχε ν’ ακούσω και τις δυο μορφές του σχήματος, κατέληξα ότι η πρώτη ήταν μακράν καλύτερη της δεύτερης. Δεν μπαίνει ζήτημα αν οι πρώτοι ήταν καλύτεροι μουσικοί από τους δεύτερους (λέω “ήταν” γιατί δυστυχώς δύο από αυτούς δεν είναι πια κοντά μας). Απλά, το πρώτο σχήμα είχε (κατά την προσωπική μου άποψη) καλύτερο αποτέλεσμα.
Εχω μια δεκατετράλεπτη ζωντανή ηχογράφηση του “Πέντε Ελληνες στον Αδη”, από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του σχήματος, που μου την έδωσαν όταν τους παρουσιάσαμε στον 902. Ε… η εκτέλεση του ίδιου τραγουδιού στο δίσκο δεν έχει καμία απολύτως σχέση!

Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα κριτική του Μίλτου Σαλβαρλή που δημοσιεύτηκε στο http://www.in.gr/musiccd/mcddsk.asp?mcdi=0004339

Η δική μου άποψη:
Η ύπαρξη και μόνο του δίσκου είναι κάτι το θετικό. Είναι μονοψήφιος ο αριθμός παρόμοιων δισκογραφικών δουλειών τα τελευταία 20 χρόνια. Γι’ αυτόν και μόνο το λόγο αξίζει κανείς να τον έχει.
Πιο αναλυτικά τώρα, δεν μπαίνει ζήτημα για την αξία κανενός από τους συμμετέχοντες μουσικούς. Το αποτέλεσμα επίσης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί κακό. Αν όμως κάποιος τούς έχει ακούσει ζωντανά πριν την έκδοση του δίσκου, θα νιώσει μια μικρή απογοήτευση. Οχι γιατί είναι κακοί, αλλά γιατί θα ξέρει ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ καλύτεροι από αυτό που ακούει στο cd.

Δεν συζητιέται, οι άνθρωποι παίζουν παπάδες στο δίσκο. Δεν έχω ακούσει το πρώτο σχήμα που λέει ο Άρης, ούτε καν ζωντανά κάποιον από τους εν λόγω μουσικούς, πάντως το cd πρέπει να υπάρχει σε κάθε δισκοθήκη.
Αξίζει και για το σχόλιο του συγχωρεμένου Π. Γεραμάνη, στο ένθετο!

που μπορούμε να βρούμε το cd?

Εγώ το είχα αγοράσει από το music corner.
Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί ακόμα το cd. πάνε κάμποσα χρόνια.

Με μία απλή αναζήτηση από εδώ:.