Νεο cd "πολη-εποχεσ-ανθρωποι" απο τουσ "λαβυρυθμοσ"

IMG_5488b.jpg
Ο Λαβύρυθμος είναι ένα νεοσύστατο μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2008, από μια ομάδα ανθρώπων που έχουν σαν κοινό άξονα την ανάγκη να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από μια μουσική περιπλάνηση σε καινούρια μονοπάτια, με ʽπαλιόʼ όμως βλέμμα .
Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου με τίτλο: “Πόλη – Εποχές – Άνθρωποι” θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σʼ αυτό το ταξίδι με τα δικά μας τραγούδια που είναι επηρεασμένα από παραδοσιακούς τόπους, λαϊκές συνοικίες και ρεμπέτικα γλέντια. Μπουζούκια, μπαγλαμάς, κιθάρα, βιολί, ούτι, φυσαρμόνικα είναι τα όργανα που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στο σχήμα μας.

Οι Λαβύρυθμος είναι:
Νίκος Τριήρης: Μπουζούκι, μπαγλαμάς, τραγούδι
Γιάννης Τσιαντής: Μπουζούκι, μπαγλαμάς, τραγούδι
Γιώργος Οικονόμου: Μπουζούκι, μπαγλαμάς, τραγούδι
Άγγελος Καλοριζικάκης: Κιθάρα, ούτι, τραγούδι
Πέτρος Γιωρκάτζης: Βιολί
Kostas: Φυσαρμόνικα, κρουστά
Κατερίνα Ευθυμίου: Τραγούδι, κρουστά
Ειρήνη Λιοκουκουδάκη: Τραγούδι, κρουστά

άντε καλή αρχή παιδιά, το cd έχει βγει στα δισκοπωλεία?

Το cd βγήκε πριν 10 μέρες οπότε δεν είναι διαθέσιμο ακόμα παντού.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει στο music corner και στο metrpolis Αθήνας και μετά το Πάσχα θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ελλάδα.
Εάν ζητηθεί από τοπικό δισκοπωλείο θα το φέρει πιθανόν νωρίτερα από το αναμενόμενο…

Από που να ξεκινήσω δεν ξέρω…
Το δισκάκι ένα αισθητικό αριστούργημα με αρμονία χρωμάτων και εικόνων και με αναλυτική περιγραφή των τραγουδιών και των συντελεστών, χαίρεσαι να το ξεφυλλίζεις.
Τα τραγούδια μια ευχάριστη έκπληξη ισοροπούν μεταξύ του καινούριου και του παλιού με στοιχεία από έντεχνο, λαϊκό και παραδοσιακό διατηρώντας και δημιουργώντας ταυτότητα, χωρίς να γίνονται αχταρμάς στο αυτί και στην αίσθηση.
Μουσικές όμορφες γλυκές και απλές αλλά συνάμα και πολυσύνθετες που αγγίζουν την ψυχή εκτελεσμένες με δεινότητα αλλά και με ψυχή.
Στιχουργικά έμεινα κατάπληκτος…μεστός λόγος χωρίς φιοριτούρες αλλά καθόλου απλοϊκός με πλούσια θεματολογία και εμπνέυσεις… τραγούδια ερωτικά, η ιστορία του Γκιώνη, η ιστορία του Κ41, ένα δημοτικό ποίημα, μια ζεμπεκιά βγαλμένη από άλλη εποχή, αλλά και τα επακόλουθα και το τραγικό τέλος του Βελουχιώτη…
Μπράβο ρε μάγκες, τι να πω μπράβο, αγγίζει η δουλειά σας την ψυχή και την αίσθηση με γλυκά και δυνατά τραγούδια!
Καλή αρχή και καλή συνέχεια! Ότι καλύτερο έχω ακούσει εδώ και πολύ καιρό!

Υ.Γ. 1. Το δισκάκι κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία.
2. Θα επανέλθω γιατί όσο το ακούω ανακαλύπτω καινούρια πράγματα.:088:

Κατ’ αρχήν σ’ ευχαριστούμε Preacher για τα καλά σου λόγια.
Εδώ να δώσουμε και μερικές ακόμα πληροφορίες :
Στο cd συμμετέχουν :
Μουσικοί:
Πέτρος Λούκας Χαλκιάς(κλαρίνο), Κώστας Ζαριδάκης(μπουζούκι), Νίκος Τατασόπουλος(μπουζούκι) Θανάσης Σωφράς(κόντρα μπάσο), Μανώλης Καρπάθιος(κανονάκι), Στράτος Σαμιώτης(κρουστά), Άρης Πρεβεζάνος(κρητική λύρα), Βασίλης Τριάντης(λαούτο), Γιώργος Χαρωνίτης(κρουστά).
Τραγούδι:
Στυλιανός Μπέλλος,Νίκος Κωνσταντινόπουλος, Αλέκα Τουμαζάτου (αφήγηση).

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε στη σελίδα μας στο MySpace εκτός από τα δύο βίντεο, τα οποία υπάρχουν και στο youtube, φωτογραφίες από το εργοστάσιο της Columbia, το στούντιο, τις πρόβες, τα live, παλιές δικές μας, αλλά και φίλων που έχουμε περάσει κατά καιρούς όμορφα μαζί σε γλέντια κ.ά. Ανεβάσαμε και 6 τραγούδια για δείγμα. Το album περιλαμβάνει συνολικά 13 και ένα παραμύθι, που χωρίζεται σε 4 ενότητες (tracks) (http://www.myspace.com/labyrythmos)
Όσον αφορά τα άρθρα στο blog της σελίδας μας έχουμε παραθέσει τη δισκοκριτική που έγινε για το album στο Δίφωνο Μαΐου 2009.
Επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στα live
Θα επανέλθουμε με νεώτερα.