Τρίχορδο Ζοζέφ σε άριστη κατάσταση

Σχεδόν σε άριστη κατάσταση-πλην του ότι το λάβωσε λιγάκι ένας πιτσιρικάς καθήμενος πάνω του.Επειδή δεν έχω συνημμένα πλέον, θα το δείτε στο blog www.trixorda.blogspot.com μαζί με ένα μπάντζο του Αναστάσιου Σταθόπουλου.

Είχα δει και σε έναν μπαγλαμά της εποχής που ήταν προς πώληση στο φόρουμ (νομίζω κατασκευής Λαζαρίδη), όπως και σε αυτό το μπουζούκι, πολύ έντονα χρώματα στα λουλούδια της φιγούρας (ροζ, γαλάζιο, κίτρινο). Μου έκανε εντύπωση μιας και δεν “ταιριάζουν” -σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα-με την αισθητική του λαϊκού τραγουδιού… Έχοντας συνηθίσει τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, νόμιζα πως όλα τα μπουζούκια τις εποχής ήταν… “σεμνά”. Το ερώτημα είναι εάν αυτά τα χρώματα ήταν συνηθισμένα ή αποτελούσαν εξαίρεση…

ΥΓ. Έτσι την πάτησα όταν είδα κάτι έγχρωμες ταινίες με τον Σταυρίδη και φορούσε κόκκινο κουστούμι με κιτρινο πουκάμισο…

Να κάνω μια ερώτηση, επειδή πρόσφατα είδα ένα του Ζοζέφ, μου είπαν όμως οτι δεν ήταν εξ’ ολοκλήρου δικό του. Το είχε αγοράσει απο κάπου και το διόρθωσε, έβαλε και την ταμπέλα με το ονομά του. Αυτό είναι δικό του λοιπόν απο την αρχή; Όλο;;
Ωραίο είναι να σαν όργανο πάντως.
Απο περιέργια ρωτάω γιατί δεν ξέρω τι έπαιζε.

¨Εχω την αίσθηση ότι είναι γνήσιο γιατί είναι αρκετά παλιο.Σίγουρα στα τελευταία του " βάφτιζε" πολλά όργανα δικά του

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο μακαρίτης ο ΖΟΖΕΦ,έπαιρνε πολλά όργανα,από άλλους τεχνίτες,διάλεγε από πλευράς μαραγκοδουλειάς,αυτά που του έκαναν,και κατόπιν “άνοιγε” τα καπάκια,αν χρειάζοταν,και επέμβαινε από μέσα στην καμαροθεσία και τις ρυθμίσεις.ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ!!!Δεν νομίζω να μειώνεται η αξία του οργάνου,από την στιγμή που ο ίδιος είχε αποφασίσει,ότι το συγκεκριμένο όργανο,όπως το είχε τροποποιήσει, τον έκφραζε.Νομίζω δεν πρέπει να ενδιαφέρει και τον κάτοχο του κάθε οργάνου,εφ όσον το όργανο είναι σωστό,έχει τον ήχο που ζητά ο κάτοχος και το σπουδαιότερο, έχει βγάλει και αρκετά χρόνια.Εξαίρεση αποτελούν τα όργανα ιστορικού ενδιαφέροντος,που εκεί μας ενδιαφέρει πλήθος πληροφοριών.

Ξέχασα να το πω οτι και το μπουζούκι αυτο που είδα, του είχε γίνει αλλαγή απο τον Ζοζέφ στο καπάκι όπως λέει ο nikosn.
Ο ήχος ήταν καμπάνα, και ο κάτοχος δεν το έβγαζε απο το σπίτι

Να κανω και μια χαζη ερωτηση ε??? Το οργανο δεν ειναι για πουλημε ε?:019::019::112:

Δεν πωλείται.Ο τύπος που το έχει είναι συναισθηματικά δεμένος καθώς ανήκε στον εκλιπόντα πατέρα του.
Καλά χριστούγεννα!

Το μπουζουκάκι επισκευασθεν στο μπλογκ μου www.trixorda.blogspot.com. Σκέτη γλύκα!

Oμορφο το μπουζούκι μάστορα, αλλα ανέβασε ένα ηχητικό clip, να μην μας αφήνεις με την περιέργεια του ήχου του 50!! ; )

Εχει ελαφρα σπαστο καπακι?

Φανταστικό όργανο, να το χαίρεται ο κάτοχος! Μπράβο για την επισκευή Γιάννη! Μια ερώτηση: στις φώτο πριν την επισκευή, υπήρχαν αν δεν κάνω λάθος τα αρχικά “αυτάκια” του καπακιού (νομίζω πλαστικό). Γιατί τα αντικατέστησες;

Και πάλι μπράβο, μερακλήδικα πράμματα!

Ευχαριστώ Θανάση!
Υπήρχε το ίχνος τους .Επομενως τα αποκατέστησα.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 19:38 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 19:31 —

Σπύρο έχει Σπάστο καπάκι.Αναφορικά με το ηχητικό κλιπ,ψάχνω να βρω κανα πάικτη.Ισως αύριο.

Μήνυμα από συντονιστή: Μεταφορά μηνυμάτων από εδώ.

Γειά σας, είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum, αλλά διαβάζοντας τα ανωτέρω ένοιωσα την επιθυμία να αναφέρω την γνώμη και εμπειρία μου.
Εχω στην κατοχή μου δυο μπουζούκια του Ζοζέφ, θα αναφερθώ στο ένα.
Κατασκευάστηκε το 1960 + - 3 χρόνια. Ταξίδεψε στην Αμερική πολλες φορές. Εκεί δούλεψε απ’τον ένα ωκεανό στον άλλον και με πολλές ενδιάμεσες πόλεις. Εννοείται ότι είναι κατασκευασμένο με την κλασική μεθοδο. Πως είναι σήμερα ? Κάθε φορά που το πιάνω λέω τι όργανο είναι τούτο ?
Καταλήγω λέγοντας ότι αν ένα όργανο κατασκευαστεί ΣΩΣΤΑ, και γίνει και ΣΩΣΤΗ επιλογή υλικών, τότε ασχέτως με ποιά μέθοδο φτιάχτηκε, θα παίζει καλά και θα έχει αντοχή στον χρόνο.
Αν θέλετε νο το δείτε και να το ακούσετε σας παραπέμπω στο you tube (συγνώμη που δεν ξέρω να σας παραπέμψω απ’ευθείας) ζητήστε
ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ- ΜΟΤΣΑΡΝΤ: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ωραία προσπάθεια Πάνο, καλώς ήρθες στο Φόρουμ!

Υ.Γ.: Για να βάζεις κάτι από το youtube κάνε το εξής

Γραφεις [A]OCYTKnAr9tU[/A]

Αντι για A στις παρενθέσεις [], - προσοχή: μη βάλεις ()- γράψε youtube.

Ανάμεσα στις παρενθέσεις βαζεις πάντα το κωδικό για το βιντεάκι που φαίνεται στη διεύθυνση (url) του web browser. Για το βίντεο σου ο κωδικός είναι OCYTKnAr9tU:

//youtu.be/OCYTKnAr9tU

Σ’ευχαριστώ Διόνυσε, θα το δουλέψω για να το αφομοιώσω.