Γι αυτό πρέπει να την τρίψεις - γιαλοχαρτάρεις μέχρι το σημείο που η ελαστικότητα σε ικανοποιεί.
Ωπα. Σ’ωραιος. Ευχαριστώ πολυ
Εδώ ομως να τονίσουμε οτι αν μια πένα ειναι σκληρή και φάει κοπτοραπτικη θα γίνει ακόμη πιο σκληρη αφού μειώνεται η επιφάνεια της.
Και πως ακριβως γίνεται αυτο? Παιρνω γυαλόχαρτο νερου (?) και τριβω ολη την επιφάνεια?
Ξέρω πολλούς που διαμορφώνουν τις πένες τους για να τους ταιριάζουν. Προσωπικά χρησιμοποιώ μια λίμα νυχιών, (της γυναίκας), αλλά οποιοδήποτε ψιλό γιαλόχαρτο κάνει. Σίγουρα θα χαλάσεις κάποιες μέχρι να δεις αποτέλεσμα που θα σε ικανοποιεί. Εγώ συνήθως κρατάω το πάχος στη “μέση” εκεί που πιάνω μεταξύ αντίχειρα και δείκτη και λιμάρω περιφερειακά.
Το θέμα όμως στην ουσία είναι αν υπάρχει τόσο μεγάλο κέρδος σε σχέση με τον κόπο. Εγώ το κάνω περισσότερο για το κέφι μου.
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.
Μπα μάγκες. Δελφινακι και παλι Δελφινακι (προς το παρον γτ δεν εχω δοκιμάσει πολλες). Η Clayton ειναι πολυ σκληρή (οσο κι αν την ετριψα) και δεν ακολουθεί στην ταχυτητα.
Να τα γράφουμε αυτα να γλιτώνει ο κόσμος 10αρικα
update πένα Τελικά ο ήχος που μου αρέσει είναι οι tree of life πλάγια και πάει σφαίρα στα ροματζα, αν την δουλέψεις σωστά βγάζει στρογγυλό μεστό ήχο
Υπόψιν σχετικά με τις Tree, είχα γράψει καιρό πριν για την Tree την πορτοκαλί… βγάζει άλλο ήχο από την μπλε, την άσπρη και πιθανολογώ την πράσσινη.
Το ίδιο ισχύει και για το δελφινάκι που έχουμε αναφέρει παραπάνω… Ίδιες πένες ίδια πάχη αλλά βγάζουν άλλους ήχους και ας είναι οι ίδιες σειρές.
Πάντως όλες οι Tree που έχω βγάζουν πολύ καθαρό ήχο.
Επίσης ένα τιπ έχω Μαγνησία για το γυμναστήριο λίγο στο δεξί και ότι πένα γλυστραγε αποτελεί παρελθόν γατζωνει
Παρα πολυ μεγαλη ιστορια η πενα…πολλοι παραγοντες παιζουν ρολο για τον ¨απολυτο¨ ηχο που ολοι ψαχνουμε…εχοντας δωσει πολυ χρονο (και χρημα) στο θεμα αυτο παραθετω τη προσωπικη μου ετυμηγορια.
Κατ αρχας οντως και για μενα ισχυουν αλλα για συνοδευτικο με ακορντα και αλλο στα σολο κτλ(ασχολουμαι με κιθαρα ακουστικη συνοδεια κυριως και μπουζουκι.
Ψαχνοντας τη πενα την απολυτη για ολα ,κατεληξα οτι τελικα δεν υπαρχει…κι αν εχω βρει καποιες που με αυτες ειμαι οκ , λογω πολλων παραγοντων οπως ειπα πιο πανω για καποιους οι επιλογες μου δεν ισχυουν και θα διαφωνησουν . Ειναι οκ αυτο και φυσικο. Γι αυτο τι εκανα και κανω εγω ?
Αφου κατεληξα πρρωτα απ ολα στο μεγεθος και στο σχημα που εμενα μου κατσανε ωραια , επομενη ερευνα ειναι το υλικο της πενας , το οποιο στο αυτι μου και στην αισθηση στο χερι ηταν αυτο που ηθελα.
Μετα , οτι πενα αποκτουσα την εκανα με κοψιμο και γιαλοχαρτο νερου (3000 κ 2000) στο σχημα της πενας που μου αρεσε εξαρχης…πολυ αργα με μικρα βηματα και μερακι πετυχα 99% αυτο που ηθελα…οποτε απομεινε στην ουσια το υλικο που μου αρεσε , ετσι συνεχεια παιρνοντας αλλες βρισκω αυτο που θελω.
Αναφερω παραδειγματα που μου αρεσουν.
Για κιθαρα soft- medium και heavy απο ibanez- Dadarrio- dunlop
Για μπουζουκι medium κυριως απο ibanez- maestro - νιαβεντ.
Αυτα με ταπεινοτητα.
Παραδειγμα σχηματος για μπουζουκι μονο στυλ Ibanez Ci16 και medium παντα (αυτη εχω για προτυπο σχηματος αλλα και υλικου) οσο για κιθαρα παιζω και με το παραπανω αλλα με βολευει και το πιο κλασικο σχημα στυλ Fender thin (πιο πολυ με βολευουν οι soft και medium σε αυτο το σχημα και λιγοτερο οι heavy)
Και να σημειωσω τελος οτι περνωντας καιρος μελετης και παιξιματος αλλαξανε και τα γουστα…στην αρχη μονο με σχημα οβαλ μπορουσα μπουζουκι …τωρα με τιποτα δε μ αρεσει…πηγα σε πιο μυτερη (και ηχος και ταχυτητα καλυτερη).
Το μονο σιγουρο ειναι οτι πιο ευκολα βρισκω τι δε μ αρεσει και το κανω blacklist…
Αυτα με ταπεινοτητα.
update τρομερη διαφορα με υλικο που κοβει τον ψευτικο ηχο του πλαστικου ειναι οι ΙΒANEZ elastomer hard επισης υπαρχει το soft που μειωνει την ενταση για οσους θενε να μελετανε, ουσιαστικα τα δυο υλικα ειναι soft hard και μετα αλλαζουν διαστασεις και σχηματα.
Εδω ξεχναμε το παχος σε σχεση με τις αλλες πενες ειναι εντελως αλλο υλικο στο hard παιζεις στο 1.0 και 1.2 και στο soft εκει γυρω στο 2.2 και 2.5 αναλογως με το σχημα .
Το Hard υλικο προσπαθεί να μιμηθεί το νύχι και το soft το δάχτυλο
για μενα οι Hard νομιζω ειναι ο καλυτερος ηχος που εχω ακουσει σε πενα .
Πολυ ενδιαφερουσες περιπτωσεις…θα θελα να τις δω αυτες…υπαρχουν παντου η διαδυκτιο μονο?
ο τριμης εχει γιατι ειναι αντιπροσωπος της Ibanez απο εκει περασα και πηρα τυχαια να δοκιμασω γιατι εχουν και διπλη τιμη αυτο με τραβηξε οτι θα ειναι καλες ,τελικα νομιζω ειναι οι καλυτερες
Ευχαριστούμε για την πληροφορία
Οι τριγωνικές είναι μεγάλες ή στο μέγεθος πχ της Ibanez 0.75?
Παρατηρώ πως ανάλογα το σχήμα,πχ η soft έχει από πάχος
Φυσικά υπάρχουν και στο musicland.gr
Για καιρό χρησιμοποιούσα τις Ibanez H6M (0.75mm)
Δοκίμασα την extra laouto της φωτογραφίας και κόλλησα!!
Είναι λίγο πιο λεπτή από την ibanez, αλλά πιο λαμπερή κατά τη γνώμη μου.
Συγκριτικά με τις prodigy λαϊκές medium, ΑΝ τις έχεις δοκιμάσει, πως τις βρίσκεις;
Επίσης, από που τις προμηθευτικες;