Τι πένες χρησιμοποιείτε;

φεντερ και παλι φεντερ… ειναι και κατι απομιμησεις ταρταρουγας, αυτες με τον ρινοκερο, ντανλοπ ουλτρεξ. πιο λαμπερος ηχος αλλα λιγο πιο δυσχρηστες απο τις φεντερ.

1 «Μου αρέσει»

Από Ζωοδόχου Πηγής 31, Εξάρχεια

1 «Μου αρέσει»

Ετριψα με ψιλό γυαλόχαρτο τις άκρες απο την Η6Μ οπως εγραφες και στη μεση κράτησα το παχος. Εχει μεγάλη διαφορά στον ήχο!

1 «Μου αρέσει»

Μιας και έχω πάρει πολύ πληροφορία απ’ αυτό το νήμα, επιστρέφω λίγη, συμπυκνωμένη. Κάλη τύχη σ’όποιον επιχειρήσει να το δεί όλο!
Μια μικρή συγκριτική μελέτη με φασματιή ανάλυση.

5 «Μου αρέσει»

Ενδιαφέρον Διονύση! Θα το δω με προσοχή.
Αν και δεν έβαλες ibanez τριγωνική και maestro heavy & medium :rofl:.

Έχεις δίκιο Μπάμπη! Την Ibanez την αναφέρω κάπου. Ξεκίνησε λίγο πρόχειρα (πιο πολύ για να δω την ταρταρούγα) και μετά λίγο λίγο εξελίχθηκε στην τελική μορφή το βίντεο. Αλλά που να ξαναστηνω κάμερα και να ηχογραφώ…
Θα μπορούσε να χε σχεδιαστεί καλύτερα εξ’αρχης. Αλλά μια γεύση την παίρνεις. Κυρίως ως προς την αντίληψη του ήχου.
Ωραία, περιμένω κάνα σχόλιο, απ’ τη σκοπιά σου.
Ήδη πήρα κάποια προσωπικά, αρκετά ενδιαφέροντα σχόλια, και με πληροφορία.

Διονύση πριν καν δω το βίντεο συγχαρητήρια για τον κόπο σου και ντροπή που δεν μου είπες να σου στείλω καμία 10αρια από τις πιο πάνω πένες που έχουμε παρουσιάσει.
Θα επιστρέψω με σχόλιο όταν το δω πρώτα ο Θεός και ελπίζω να παίξει και part 2 !

1 «Μου αρέσει»

Αν καθίσουμε και πουμε για το ποσες πενες εχει χρησιμοποιήσει-δοκιμασει ο καθενας σιγουρα θα μας παρει η επιμενη μερα.Ειναι ενα θεμα ατελειωτο κι αυτο γιατι αλλος έχει χοντρα δαχτυλα αλλος εχει λεπτα αλλος θελει τσιμπιτο ηχο αλλος βαθυ και παει λεγοντας…ολες οι γνώμες δεκτες φυσικα και δε νομιζω οτι μπορει κανείς να πει οτι αυτο που λεει ενας αλλος ειναι λαθος.Σε καμια περίπτωση.Πιστευω θελει πολυ ψαξιμο και δοκιμες ατελειωτες μεχρι να βρει ο καθενας τον ηχο του.Εμενα προσωπικα με βολεψαν οι prodigy medium και το δελφινακι tortoise χρωμα 0,75 αν και εχω αρκετα χοντρα δακτυλα…αλλα νομιζω οτι στο μπουζουκι μου και στο δικο μου παιξιμο ταίριαξαν αυτες.Γιατι και η πενα πρεπει να “κατσει” σωστα στο μπουζουκι.Αυτη που ταιριαζει στο δικο μου ισως στο δικο σου να μην ακουστει σωστα.Γνωμη μου πάντα!!

2 «Μου αρέσει»

Καποτε θα σου απαντουσα απλα. Δελφινακι 0.75 και χελωνακια ντανλοπ τα λιγο μεγαλυτερα απο 0.5 μεχρι 0.8 .
Τωρα θα σε πω αναλογα.
Αναλογα το χερι σου. Μια σκληρη πενα ειναι ταμαμ για ενα μαλακοο χερι και μια μαλακη πενα ειναι οτι πρεπει για να παιζεις με τα δαχτυλα και λιγη δυναμη για διαφορετικο ηχο.
Τα σχηματα ειναι επισης υποκειμενικα. Ποτε δεν μπορουσα να παιξω με μικρες στρογγυλοποιημενες πενες. Αλλα υπαρχει λογος τεχνικης που τις χρησιμοποιουνε!

Καλησπερα σε ολους
Εχω προβλημα με την πενα γενικα, μου γλιστραει πολυ, και επειδη τη θελω τριγωνη (οχι κιθαριστικο στυλ, δακρυ), δεν βρισκω καμια με αναγλυφο grip σαν dunlop. Εκανα εγκοπες σε καποιες με μαχαιρι, αλλα εσπασαν μετα απο λιγο δυνατο παιξιμο. Γιαλοχαρτο δεν εχω δοκιμασει. Εχω παραγγειλει πενες για ουτι, το παιζω που το παιζω σαν ουτι το μπουζουκι μου, να το επισημοποιησω κιολας. Ελπιζω να βοηθησουν. Θα σας ενημερωσω οταν ερθουν

3 «Μου αρέσει»

Αντί να γυαλοχαρτάρεις, γιατί δεν κολλάς με κόλλα στιγμής κομμάτι από χοντρό γυαλόχαρτο σε μέρος από τη μία ή και στις 2 πλευρές της πένας, ώστε να δημιουργήσεις grip ?

Ο πρώτος μου δάσκαλος μου πρότεινε δελφινάκι 0,75. Ο δεύτερος με το που την είδε μου είπε πολύ ωραία πένα και πολύ βολική στο παίξιμο, αλλά δεν θα χρησιμοποιείς αυτή πια μαζί μου θα χρησιμοποιείς μία που θα είναι πιο δύσκολη για εσένα . Και μου έδωσε μία fender μαύρη 1,14 και πήρα τις dunlop 1,14 με grip που είναι ολόδιες με τις fender και από τότε παίζω με αυτές.

1 «Μου αρέσει»

Σου έδωσε κάποια εξήγηση για αυτό?

οι καλυτερες πενες ειναι αυτες που μας βολευουν εμας, και μας αρεσει εμας ο ηχος τους…

5 «Μου αρέσει»

Το σωστό είναι πως όποια πένα βολεύει τον καθένα είναι η καλύτερη.

Αλλά κουβέντα να γίνεται, σε εμένα αρέσουν οι tortex jazz III 77 και 88 mm.
Ανάλογα με τα κέφια και τη φασαρία που υπάρχει.

7 «Μου αρέσει»

https://www.skroutz.gr/s/30875570/Dunlop-Pena-Kitharas-Tortex-Standard-Pick-418-088-Pachous-0-88mm-Syskeyasia-1tmch.html
αυτη η συγκεκριμένη τελευταία με έχει κάνει μαγκα, απο τις καλύτερες που εχω παιξει.

https://www.skroutz.gr/s/27144565/Dunlop-Pena-Kitharas-Tortex-Flow-558-073-Pachous-0-73mm-Syskeyasia-1tmch.html
στερείται λιγο σε δυναμική λόγω του παχους της αλλα βγαζει μια ωραία και μεστή χροιά

FENDER White Moto Πέννες Heavy (12 τεμάχια) | Zaranikas eStore και αυτή είναι μια καλή επιλογή οταν υπάρχει φασαρία βεβαια λόγω του μεγάλου παχους οταν πας να παιξεις σε πολυ γρηγορες ταχυτητες μπουκωνει λιγο. Αλλιως η medium feder χρώματος μπλε σε βγαζει ασπορπρόσωπο.

Βεβαια θεωρω πως η πεννα ειναι το τελευταίο που πρεπει να μας απασχολεί διοτι και με πενηνταλεπτο να παιξεις αμα παιζεις, του πουστη ρε φιλε θα βγαλεις ηχο. Μεράκι να υπάρχει και χρονος για μελέτη! Καλημέρα παίδες

2 «Μου αρέσει»

Διάβαζα πιο πάνω για τις Τree of life.
Αξίζει να παραγγείλω μερικές πράσινες Μ?
Πως είναι σε σχέση με τις Jazz III 0.77 και 0.88

να το ξαναβάλω για να μη ξεχνιόμαστε!

γιατι με τηλεκάρτες δεν παίξαμε?
αν εχεις να πεις κατι, το λες.
και το στόμα να σου κλείσουν.
παίξτε, με οτι υπάρχει διαθέσιμο. :notes:

Υπάρχει λόγος να μην αναζητούμε τρόπους βελτίωσης; Σα να λέμε οτι ο καλός δρομέας τρέχει και με τσαρούχια και με σαγιονάρα…Αλλα αν θέλει να βελτιωθεί θα βρει το παπούτσι που τον βολευει. Δεν μειώνει κανέναν το να ψάχνει κάτι καλύτερο, νομίζω

3 «Μου αρέσει»

ο Σπύρος Λούης τι φορούσε?
δεν θυμάμαι?
τσαρούχια η Adidas?