Τι ισχύει για μουσική στον δρομο

Γειά σε όλους

είχα απορίες σχετικά με το τι ισχύει για να παίξει κανείς μουσική σε δημόσιο χώρο (πάρκο ένα δρόμο) , για το χαβαλέ ρε παιδί μου να το πω μπακαλίστικα . Μου ήρθε εμένα να κάνω την τσάρκα μου και μετά να κάτσω σε ένα πεζούλι , παγκάκι να πίω την βυσινάδα μου (λόγω πολιτικής ορθότητας μην μας πούν και μεθύστακες ) φεριπήν . Αν τηρώ το ωράριο είμαι οκ η πρέπει να έχω άτομο να κρατάει μπουζουριέρα . Να ξεκαθαρίσω η απορία δεν έχει να κάνει με το να παίξει κανείς μουσική με σκοπό τον βιοπορισμό η το χαρτζιλίκι.Αλλά με αυτά τα εκτρώματα που ακούμε κάθε μέρα για μουσικούς του δρόμου οι οποίοι παρενοχλούνται από αστυνομικούς βάζουν και εμάς τους ανθρώπους που παίζουν για χαβαλέ σε δεύτερες σκέψεις…

Ο δρόμος ήταν πάντα καταφύγιο βιοπορισμού για μουσικούς, τώρα με την πανδημία και τους περιορισμούς στα μαγαζιά ακόμα περισσότερο. Βέβαια αναλόγως το επίπεδο των μουσικών πάνε και οι εισπράξεις (σε αντίθεση με τα μαγαζιά). Γενικά καλό είναι να μοιράζονται δίκαια τα πόστα, χωρίς μεγάλες εντάσεις που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο και τελικά χωράνε λιγότεροι στο ίδιο μέρος.
Βέβαια εσύ μιλάς για προσωπική σου ευχαρίστηση και όχι για λεφτά, αλλά δεν αλλάζει ιδιαίτερα η συνθήκη και η αντιμετώπιση. Από τον γείτονα στην πλατεία, από τον μαγαζάτορα στον δρόμο, από τον μπάτσο παντού. Τελικά οι μόνοι που πάντα εκτιμούν την μουσική και δεν ξεκολλάνε το βλέμμα από τους μουσικούς, είναι τα παιδιά!
Γενικά καλό είναι να αποφεύγεις τα κεντρικά σημεία που είναι υπερφορτωμένα, σε γειτονιές είναι πιο ανθρώπινα τα πράγματα. Εκτός ωρών κοινής ησυχίας δεν απαγορεύεται, αλλά βέβαια αν θέλουν οι μπάτσοι να κάνουν τσαμπουκά θα τον κάνουν. Αν είσαι Ρομά σε κάνουν και σουρωτήρι με 40 σφαίρες και δεν τρέχει κάστανο…

5 «Μου αρέσει»

Δυστυχώς αυτή είναι μία πραγματικότητα που εδώ στη πρωτεύουσα δεν αλλάζει . Όμως την συμβουλή για τα κεντρικά σημεία την κρατάω οπωσδήποτε !

1 «Μου αρέσει»

Ε, όχι ακριβώς: Η κατηγορία είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, οι κατηγορούμενοι είναι επτά και κανονικός ανακριτής, όχι αστυνομικός υπάλληλος εσωτερικών υποθέσεων, έχει επιληφθεί. Παρόμοια κατάσταση δεν θυμάμαι να υπήρξε ποτέ στο παρελθόν, από τότε που καταλαβαίνω τον εαυτό μου και το περιβάλλον γύρω μου.

Βέβαια ποτέ δε ξέρεις, αλλά άμα απλά κάτσεις σε ένα παγκάκι απόμερα και γρατσουνάς στα σκέτα, θαρρώ πως δε θα ασχοληθεί κανένας. Εκτός κι αν είσαι έξω από το παράθυρο του άλλου, ξέρω γω.
Τώρα άμα στήσεις ενισχυτές,ηχεία και τέτοια, αλλάζει το πράγμα.

3 «Μου αρέσει»

Στο εξωτερικό είναι ο κανόνας, εδώ ευτυχώς δεν έχει επικρατήσει καθολικά αν και είναι πιο συχνό το φαινόμενο.

Θα κάνουμε ταμείο στο τέλος, κοτζάμ Πατέλης δεν έκατσε ούτε ένα χρόνο μέσα. Δεν είναι μεμονωμένα συμβάντα αυτά, είναι η συνέχεια του κράτους.

3 «Μου αρέσει»

Εδώ Αγγλία πάντως χρειάζεσαι άδεια για να παίζεις στο δρόμο, η οποία όμως έχει να κάνει περισσότερο με αποδοχή ορισμένων κανόνων συμπεριφοράς,όπως:
Να μην κάνεις πολύ σαματά
Να μην ενοχλείς σε ωρες κοινής ησυχίας
Να μην μπλοκάρεις εξόδους ασφαλείας και γενικά δίοδο σε πεζούς
Και γενικά να μην παίζεις όπου να 'ναι αλλα σε προκαθορισμένα σημεία.

2 «Μου αρέσει»

Φυσικά και έχεις απόλυτα δίκιο σ’ αυτό. Όμως άλλο αυτό:

(Σωστά!) και άλλο αυτό:

1 «Μου αρέσει»