Τζουράς σταγόνα

Νέα κατασκευή παρουσιάζω στους φίλους του φορουμ.Τζουράς σε σχήμα ‘‘σταγόνας’’ απο καρυδιά και σφεντάμι.Το σχέδιο του σκάφους είναι καινούριο και ξεκίνησε απο ένα κομμάτι χαρτί, έγινε πάνω στο σχέδιο το καλούπι και εν συνεχεία η κατασκευή. Αφορμή ήταν η εντύπωση που μου προκάλεσε το ιδιαίτερο σχήμα ενος οργάνου (Σαζι) κατασκευής Μιχαήλ Σκεντερίδη απο την Καισάρεια Καππαδοκίας που είδα σε φωτογραφία σχολικού βιβλίου.
Αυτό που παρουσιάζω εδω είναι τζουράς κλίμακας 62cm με χαρακτηριστικά παλιών σταγονόσχημων οργάνων.Το μάνικο στο πάνω μέρος είναι πολύ λεπτό (19mm μαζί με την ταστιέρα) ενω το πάχος του αυξάνεται σταδιακά μέχρι στο σημείο που ενώνεται με το σκάφος ‘‘παρακολουθώντας’’ την καμπύλη του σκάφους.
Το μάνικο είναι 3 κομμάτια σφενδάμι-παλίσανδρος-σφενδάμι, η ταστιέρα έβενος , ενω για την περιφερειακή διακόσμηση του σκάφους και τη ροζέτα χρησιμοποίησα κομματάκια έβενου, μπαντούκ,μουριάς και κέδρου
Το καπάκι ειναι έλατο.

Ετοιμάζω ηχητικο δείγμα που θα αναρτηθεί σύντομα.

Εμφανησιακά ωραιότατο! Πολύ προσεγμένη δουλειά και με ωραίες λεπτομέριες. Αναμένουμε λοιπόν το ηχητικό που μόλις μας υποσχέθηκες …

Εξαιρετική, μερακλήδικη δουλειά φίλε Νικόλα! Συγχαρητήρια και αναμένουμε για το ηχητικό δείγμα.

Χαρμα οφθαλμών !
μπραβο! Περιμένουμε ηχητικό !

Ηχος εδώ

3 «Μου αρέσει»

Τι να πω! άψογος! γεια σου ρε μάστορα!

Μπράβο σου Νικόλα πανέμορφο όργανο με υπέροχο ήχο

Αψογο ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Πωπω, μακάρι να μπορούσαμε όλοι οι μουσικοί να φτιάξουμε ένα τέτοιο όμορφο και καλόηχο όργανο!
Συγχαρητήρια!

Και φυσικά η εικόνα “ολοκληρώνεται” με εκτός από το άψογο εμφανησιακά φινίρισμα με ένα πολύ καλό ήχο! Πολλά μπράβο μάστορα!

Πολλά μπράβο κι απο μένα!

Πολυ νταλκαδιάρικο ήχο έχει! Μ αρέσει!
Συγχαρητήρια! :slight_smile:

Γειά στα χέρια σου!ωραίο και όμορφο οργανο με χροιά παλιακή!Μπραβο σου.

Συγχαρητήρια!