Τελικα με το ποτο τι γινεται?

Γεια χαρα φιλοι μου,
ειμαι ενας ερασιτεχνης παιχτης του τριχορδου και θελω να θιξω το θεμα περι βελτιωσης του τροπου παιξιματος με το ποτο.
Εχω ακουσει οτι αν πιεις και κανεις κεφαλι (δεν εννοω να γινεις πιτα) παιζεις καλυτερα μουσικη…
Απο προσωπικη εμπειρια ναι μεν χαλαρωνω και θελω να παραγω κατι ωραιο ομως το χερι μου και το αυτι μου δεν με ακολουθουν καλα…:106:(θελω να ξανατονισω οτι δεν μιλαω για περιπτωση μεθυσμενου)

Τρεις εκδοχες μου ερχονται στο μυαλο…
α.να μην εχει εμποτιστει η μουσικη μεσα μου ακομα (καθως ασχολουμαι μονο τρια χρονια)και αρα με το ποτο να μην μπορω να συγκεντρωθω
β.να ειναι καθαρα στον ανθρωπο πως το ποτο να τον επηρεαζει παιχτικα
γ.ολο αυτο να ειναι μυθος και να μην υπαρχει βελτιωση με το πιομα,παρα μονο να κανεις κεφαλι και να τα ακους εσυ ο ιδιος ωραιοτερα…

Θα ηθελα και να ακουσω κι αλλες γνωμες και προσωπικες εμπειριες…

Ευχαριστω…

“ειμαι νεος στο φορουμ και δεν ξερω αν ξαναεχει τεθει τετοιο θεμα”

να σου πω την αποψη μου
αν εχεις οταν παιζεις το παραμικρό αγχος (πχ παιζεις σε ταβερνα με κοσμο) ενα ποτηρακι κανει καλο. Σταματαει να τρεμει το χερι
Αν είσαι ανετος και δεν εχεις προβλημα νομιζω πως κανει κακο…
Εκτος και αν με το ποτο φτιαξεις το κεφι και αρχίσεις τα μερακλήδικα ταξιμακια… :090:

Καταρχην φιλε μου με το να πιεις δεν γινεται τιποτα. Δεν υπαρχει καποιο μαγικο φιλτρο στο να το πινεις και να σε κανει σπορο!!! Οσον αφορα το θεμα της διαθεσης ναι σαφως και υπαρχει αλλαγη αλλα πιστεψε με μονο μεχρι εκει. Το ειπες και ο ιδιος οτι αν πιεις το αυτι σου και τα χερια σου σ εγκαταλειπουν! Αρα 1+1 ποσο κανουν?? Δεν μπορει να πιεις και να γινεις παιχτης. Αμεσα ο εγκεφαλος επηρεαζεται και χαλαρωνεις. τα αντανακλαστικα και η σκεψη αδυνατουν να λειτουργησουν τοσο καλα οσο σε κατασταση φυσιολογικη αρα υπαρχει καταστολη γενικη!!

τα συμπερασματα δικα σου…

:102::102::102::102: η :246::246::246::246:!!!

Οινος ευφραινει καρδιαν !!!

αλλα εαν εσενα σου κανει κακο , μη πινεις σταγονα …:026:

μουσικος εξαιρετος στην πολη μου (Σαλονικα) , καθ` ολη την διαρκεια που παιζει
και “παιζει” ο ανθρωπος , πινει ουισκυ απο την ωρα που θα καθησει στο παλκο
μεχρι την ωρα που θα σηκωθει !!!

τον παρακολουθησα , ερχεται στο τσακιρ κεφι , γουσταρει πενιες και τραγουδια και
μας παιρνει ολους τα μυαλα , αλλα πινει , δεν αστειευεται …:102:
το ποτο γενικοτερα εχει διαφορετικη αντιδραση στον καθενα μας , αλλον τον χαλαει
κι αλλον τον ανεβαζει στον 7ο ουρανο …

διαλεγεις και παιρνεις …:082:

Το πιοτό, άλλους τους απογειώνει λίγο, άλλους τους απογειώνει πολύ αλλά μερικούς τους ρίχνει στο σκοτάδι και χάνουν το όργανο, την πενιά ή και το σπίτι τους.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος ξέρει πολύ καλά σε ποια κατηγορία ανήκει. Αλλο αν δεν το παραδέχεται.

Τελεία και παύλα.

Και να μας απογειώνει, και να μας κάνει 1000 φορές καλύτερους…
Εγώ θέλω να ξέρω τι είμαι ικανός να κάνω κάθε μέρα(και τι δεν είμαι)…απο μόνος μου…και ας μην είναι αρκετό κάποιες μέρες…
Δεν πίνω σταγόνα πριν τελειώσω την δουλειά μου.Ούτε σοκολατάκι με ουίσκι…Ούτε κρέπα με λικέρ…(μπλιάξ)

Μέτρον, άριστον!

το πρόβλημα είναι να ξέρει ο καθένας τη δική του βαθμονόμηση…

ενα ποτηρι και δυο κρασι δεν ειναι το ιδιο με 1 μπουκαλι ουισκυ.
Τωρα αμα καποιος θελει μπορει να πιει ουτε ενα ποτηρι κρασι…εγω προσωπικα ομως οταν δουλευω θελω να πιω κανα ουζακι 'η κανα τσιπουρακι ή κρασι…ανοιγουν τα καναλια …αστειευομαι,απλα ειμαστε και οι μουσικοι ανθρωποι ρε αδερφε,θελουμε κι εμεις να πιουμε ενα ποτηρακι,ολα ομως εξαρτωνται και απο τον χαρακτηρα την διαθεση και την ποσοτητα.πινουμε και δεν μας πινει…στην νυχτα ολοι εχουμε δει τι παει να πει ποτο και αλκοολισμος…και ειδικα αργα την νυχτα που εκει φαινεται ο ανθρωπος αμα εχει πιει…δυσκολες καταστασεις με επιθετικους πιωμενους πελατες…

Είδε ο τρελός τον μεθυσμένο και φοβήθηκε, τα λέει όλα

Κοίταξε φίλε μου!!! Πάνω απ όλα, εφόσον έχεις ξεκινήσει κάποιος, δειλά -δειλά σε κάποιο μαγαζάκι, εννοείτε ότι θα περάσει το βάπτισμα του πυρός που λέμε! Το να πιεις ένα ποτηράκι δε λέει τίποτα! απεναντίας, θα σου φέρει λίγο διάθεση! Τώρα αν είσαι διαβασμένος στα παιξίματα σου, και με τον καιρό έχεις αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα! Από την πείρα μου τόσα χρόνια, (χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω) , έχω δει μουσικούς και μουσικούς, που για να βγάλουν το βράδυ, θέλουν ένα μπουκάλι στην καθισιά τους, γιατί πλέων το ποτό τους έχει γίνει εθισμός! Είναι που λέμε να μη γίνει η αρχή! Γιατί, πολύ δύσκολα μετά να συγκρατηθείς! Εγώ να σου πω φίλε μου στο πατάρι, (χωρίς να παρεξηγηθώ) φέρνω ένα μικρό θερμός με πράσινο τσάι και κανέλα! Από τα ποτά που θα κεράσει ο κόσμος, άντε να πιω το ένα κι αυτό όχι πάντα! Η γνώμη μου: μαγκιά είναι να είσαι νηφάλιος, για να γυρίσεις σώος στο σπίτι σου! Το να πιούμε 3, 4, 5 ποτά να κάνουμε κεφάλι, δεν θα συμφωνήσω, γιατί κάποια στιγμή θα γυρίσει μπούμερανκ! Φιλικά Γιάννης!!!

αχ! τα <<τσιγάρα >>τα ποτά και τα ξενυχτια.

Παιδιά, όποιος πίνει πίνει κι όποιος δεν πίνει δεν πίνει.
Το ενοχλητικό γιά μένα είναι τρόπος που τίθεται το θέμα: Το ποτό ως μέσο αύξησης κάποιας απόδοσης του οργανοπαίχτη κλπ, πράγμα ούτως ή άλλλως αβέβαιο ακόμα και γιά τον ίδιο και τον αυτό άνθρωπο που άλλοτε μπορεί να λειτουργήσει έτσι κι άλλοτε τελείως αντίθετα.
Πίνει κανείς για να ευχαριστηθεί και δεν χρησιμοποιεί το ποτό σαν σκεύασμα και σαν “χρήστης”…

Εκτός και θέλουμε να “διπλαρώσουμε” κάποια όμορφη παρουσία και ντρεπόμαστε!!! Εδώ δικαιολογείται η χρήση, γιατί με 2-3 ποτηράκια λύνεται η γλώσσα και φεύγει η ντροπή!!!:102:

επειδη οσο μοιαζουμε άλλο τοσο διαφερουμε οι άνθρωποι…
στο πιοτο…παιζουνε ρολο πολλα!ποσο αντεχεις,γιατι το πινεις,καθε ποτε και ποσο πινεις.αλλιως το κανει κουμαντο ενας 20αρης ,αλλιώς ενας 40άρης και παει λεγοντας.η γλυκια - πικρη αληθεια ειναι πως οι περισσοτεροι το γουσταρουμε ειτε μας κανει καλο ειτε οχι.το κουμαντο του λοιπον… ο καθενας μας…
αν τοχεις βεβαια μες τα μουτρα σου καθε μερα λογω δουλειας!εκει τα πραγματα δυσκολευουνε λιγακι…

Όντως πρέπει να είναι μύθος…Πιστεύω πως εξαρτάται απο τον άνθρωπο αρχικά και έπειτα στο πόσο καλός είναι στο παίξιμο…Πάντως καλύτερο δε νομίζω να σε κάνει…Εκτός κ αν πιεις κανένα μαγικό φίλτρο και σε κάνει ‘παίχτη’…!

καλυτερο δεν μπορει να σε κανει το αλκοολ σε τιποτα.αυτο που μπορει να κανει,ειναι να σε χαλαρωσει λιγακι και να σου αυξησει την αυτοπεποιθηση(η καλυτερα να σε κανει να παψεις να σκεφτεσαι πως δεν θα παιξεις καλα…στη προκειμενη περιπτωση).αυτο τωρα μεχρι να παρεις το βαπτισμα του πυρος που λεμε.αν βεβαια ο '‘παικτης’'το χρειαζεται μονίμως για ναναι ωραιος!εκει υπαρχει προβλημα.

Καλωσόρισες φίλε. Την απάντηση στο ερώτημα σου την έδωσες μόνος σου παραπάνω. Και οι παίχτες που τους έφαγαν οι καταχρήσεις, έζησαν τη ζωή που ήθελαν αλλά μίκρυναν τη διαδρομή τους πάνω σ’αυτήν. Παραδείγματα πολλά, ένα εκ των χαρακτηριστικότερων ο Μπέμπης.

Πιές το κρασάκι σου ή το ποτάκι που γουστάρεις σαν άνθρωπος για να ευφρανθείς, αλλά με τίποτα μη ψηθείς (ούτε για μιά στιγμή) ότι τα λογής λογής πιώματα πρόκειται να σε κάνουν καλύτερο.

Το κακό με οσους ασχολούμαστε με παιξίματα στα μαγαζιά είναι οτι παρασέρνεσαι πολυ ευκολα και δεν μπορείς να μείνεις στο ενα ποτήρι,ιδιως αν οι συνθήκες δεν ειναι οι καλύτερες τότε ειναι χειρότερα τα πράγματα ,για να μην παραλείψουμε και το ΚΑΠΝΙΣΜΑ (αλλη πληγή).
πιες ενα ουισκάκυ φιλε μου να χαλαρωσεις και το παραπάνω να εισαι σιγουρος οτι δεν θα βελτιώσει την απόδοση σου σε τίποτα!!!

Σε βοηθάει και να “αντέξεις” τη φάση, ειδικά όταν δεν είσαι και στα καλύτερά σου, και δουλεύεις και στο ίδιο μαγαζί πολύ καιρό και πολύ συχνά…

Πελαγί, αυτό είναι πολύ κακό! Αν για ν’ αντέξεις τη φάση όπως λές αρχίσεις το ένα ποτό, αυτό θα φέρει το δεύτερο κοκ… Τ’ αποτελέσματα μπορεί να είναι δυσάρεστα (ως καταστροφικά) ειδικά για έναν έφηβο εικοσιενός. Όταν η κατάσταση εξελιχθεί ως τέτοια που δεν την αντέχεις ή προσπαθείς να την αλλάξεις ή δρόμο!