Τελικά κάψα αλλα η απορίες πολλές

Πρόσφατα έδωσα παραγγελια για ένα τρίχορδο.Μέχρι τώρα είχα τετράχορδο

Ενώ παίζω ερασιτεχνικά παρόλα αυτά συνδέω το μπουζούκι καμια φορα με το computer για να ηχογραφήσω αλλα και για να παίξω με διαφορα effe και να μιμηθώ ήχο του 50-60.

Μαγνήτη δε θέλω σε τρίχορδο (με χαλάει) .
Μικρόφωνο επίσης δε θέλω γιατί γουστάρω καμια φορα λίγο “ηλεκτροσαματα” και εκτος αυτού θέλω την ελευθερια μου στην κίνηση όταν παίζω .
Και κάτι άλλες λύσης με σύστημα κάψας+μικρόφωνο+μαγνήτη μονο που είδα τα pics τρόμαξα για το που θα μπούν όλα αυτά και που θα κρέμονται τα καλώδια , για να μη επεκταθώ στο κόστος και σίγουρα γνώσης που απαιτούνται για τι ρύθμιση αυτών

Οποτε μιας και η απαιτήσεις μου δε είναι τεράστιες αλλα ερασιτεχνικές όπως είπα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μια κάψα θα μου δώσει αυτό που θέλω χωρίς υπερβολικό κόστος η τεχνικές δυσκολίες

Ο μάστορας μου είπε ότι όταν έρθει η ώρα μπορεί αν θέλω να μου τρυπήσει το όργανο και να μου βάλει μια εσωτερική κάψα για μη κρέμεται καλώδιο απέξω .

Η ερώτησης είναι πολλές.

Ποσο κακό είναι το τρύπημα του οργανου .

Ποσο επικίνδυνο είναι να ξεκολλήσει μια εσωτερική κάψα και τι γίνετε σε τέτοιες περίπτωσις… ελπίζω να μη ξεκολλάμε καπάκια.

Είναι η κάψα ευαίσθητη σα μικρόφωνο η μπορώ να χω και κάνα ηχείο δε σχετικά δυνατή για δωμάτιο ένταση χωρίς να “μικροφονιζω”.

Καλές κάψες (μάρκες).

Επίσης η έξοδος τους είναι καρφί ? η θα μπλέξω με phantom xlr πως τα λένε και δε συμμαζεύεται … (από τις εικόνες σε σελίδες κατασκευαστών δε έβγαλα πολύ άκρη)

Σε περίπτωση εξωτερικής κάψας τι “βύσμα” έχουμε. Είναι καρφί πάλι η τότε μπλέκουμε με αλλα

Ευχαριστώ εκ των προτερων

Να σου πω τι έχω κάνει εγώ: Έχω βάλει εσωτερικά - σε σημεία που διαφέρουν από όργανο σε όργανο - δυο κάψες, που αν θυμάμαι καλά δεν πρέπει να είναι και πολύ μεγάλης ευαισθησίας για να μην “αρπάζουν” κάθε ήχο από τα δάχτυλα΄ή την πέννα στο καπάκι. Αυτές συνδέονται με βύσμα - μπαίνει δηλαδή καρφί όπως στο μαγνήτη. Στο ίδιο βύσμα μπορεί να συνδεθεί και ο μαγνήτης μου που έχω ήδη προσαρμόσει αλλά και μικρόφωνο εσωτερικό αν χρειαστεί. Οι κάψες αυτές έχουν καλή απόδοση πάντως και βγάζουν και σχετικά μεγάλη ένταση με ήχο πιο φυσικό από το μαγνήτη. Δεν θυμάμαι την μάρκα. Αυτά τα λίγα από έναν επίσης ερασιτέχνη…