Τα πάντα για έννοιες των Audio συσκευών

Επανέρχομαι στο rebetico forum μετά από μεγάλη απουσία γιατί πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα άρθρα θα βοηθήσουν να αυξηθούν οι γνώσεις για τιςσυσκευές audio στους ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς.
Τα άρθρα αυτά που θα ξεπεράσουν σε αριθμό τα 50 θα βρίσκονται στον ιστότοπο: http://stefanos604.blogspot.gr
Με λεπτομερή ανάλυση θα παραθέτω ανά τακτά διαστήματα μικρά εκλαϊκευμένα άρθρα μετα οποία θα προσπαθώ να εμβαθύνω σε έννοιες που έχουν σχέση με Audio συστήματα που πιστεύω θα βοηθήσουν τους μουσικούς σε ότι αφορά:

Προστασία ηλεκτρονικώνσυσκευών, συνδεσμολογία συσκευών , κατανόηση των διαφόρων ρυθμιστικών (Controls), κυψελών (jackssockets), βυσμάτων ( Plugs )……………

Δίνω αυτέςτις πληροφορίες με την εμπειρία μου σαν Ηλεκτρονικός ΜηχανικόςΜικροκυμάτων (που όμως ασχολήθηκα αρκετά και με συντήρηση , κατασκευές και επισκευές τέτοιων Audio συσκευών) και φυσικά δεν απευθύνομαι σε ηλεκτρονικούς ή μουσικοτεχνολόγους δίνοντας κυκλωματικές επεξηγήσεις αλλά σε μουσικούς που θέλουν να λάβουν απλώς κάτι παραπάνω από εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Προσβλέπω σεσχόλια , επί του blog, ώστε να διευκρινιστούν τυχόνα σάφειες που δεν γίνονται κατανοητές και θα χαρώ αν πιο ειδικοί από μένα (μουσικοτεχνολόγοι) κάνουν με σχόλια τους εμπλουτισμό αυτών ή παραπέμψουν σε δικά τους άρθρα σχετικά με το αντικείμενο.
Mέχρι στιγμής έχουν ʽʼανεβείʼʼ τα άρθρα:

[ul]
[li]AUX IN[/li][li]DI Boxes[/li][li]Τι είναι το decibel (db) ;[/li][li]Watt vs db[/li][li]παραδείγματα κατανόησης των decibels (db)[/li][li]Προστασία Ηλεκτρονικών Συσκευών από υπέρταση, υπόταση, κεραυνούς…[/li][li]Σταθεροποιητής Τάσεως (voltage regulator)[/li][li]UPS (Uninterruptible Power Supply )[/li][li]Καλώδια Balanced vs Unbalanced[/li][li][/li][/ul] Συνεχίζονται…….

Ευχαριστούμε πολύ, Στέφανε. Τα θέματα που πραγματεύεσαι ή σκοπεύεις να αναλύσεις, δεν έχουν βέβαια σχέση με τη δική μας θεματολογία, γιαυτό και το θέμα κλείνει. Όμως, όποιοι ενδιαφέρονται θα μπορέσουν να ψάξουν στον ιστότοπό σου ή και να σου στείλουν απευθείας προσωπικό μήνυμα, αν προτιμούν.