Ταβέρνες (2004 - 2005)

Γιώργο στη Νετ ό ήχος ήταν πολύ καλύτερος απ’ ό,τι στο μαγαζί. Τουλάχιστον τις πρώτες μέρες που άνοιξε, όταν πήγα (μύριζε ακόμα μπογιά) … δεν ξέρω μπορεί να τον έχουν βελτιώσει τώρα. Επίσης παρατήρησα ότι ο πρώτος μπουζουξής έπαιζε πολύ πιο ‘λιτά’ στην τηλεόραση.

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην ylianos 01 Μάρτιος, 2005)

Οντως ο Κουκουλίνης επαιζε πολυ μα παρα πολυ λιτα.
Και σ’αυτο διαφωνω. Γνησιο ρεμπετικο δε σημαινει
να παιζεις απλοϊκα. Εδω σε ηχογραφησεις και στα μαγαζια οι ρεμπετες εκαναν ταξιμια ελεγειες !!!

Ο αξεχαστος ο Καπλανης πριν καμμια 10ρια χρονια που ειχε εμφανιστει σε καποια εκπομπη του Κουναδη αν και γερος πια ειχε κανει ενα ταξιμι φοβερο αν
και σχετικα απλο.

Τωρα για τον ηχο, καλος ηταν στην Tv αλλα τα
μπουζουκια ηλεκτρικα …

Και ο Περιστέρης έπαιζε παπάδες και ο μπουζουξής του Τσαλίκη παπάδες παίζει… το θέμα είναι το πώς

Βεβαια ετσι ειναι !
Χωρις αυτο να σημαινει ο μπουζουξης του Τσαλικη (που τον θυμηθηκες αυτον :wink:
ειναι ντε και καλα ασχετος ή σκυλος …

Ο Κωστας ο Κουκουλινης απ’την αλλη που παρεπιμπτοντως ειναι πολυοργανιστας (μπουζουκι, ουτι, μπαντζο κλπ) σιγουρα μπορει να παιξει και πιο “δυσκολα”. Ενδεχομενως να ειναι γραμμη του Κουναδη να παιξουν λιτα στην tv, δεν ξερω στο μαγαζι μπορει να παιζουν πιο …απελευθερωμενα.

Έχω σιχαθεί να βλέπω στην τηλεόραση όλους αυτούς τους τύπους που βγαίνουν για να προωθήσουν την δουλειά τους ή τα μαγαζιά τους.

Μου προκάλεσε δε μεγάλη απογοήτευση ότι είδα τον Μουσαφίρη να παρευρίσκεται σε Σεμίνα, Παπαδόπουλο και FAme Story!!! Τί κρίμα να γίνεσαι μαιντανός για να προωθήσεις οτιδήποτε πρόκειται να κάνεις. Και για να συμπληρώσω ότι τουλάχιστον ο Μουσαφίρης φαινόταν σοβαρός και αληθινός άνθρωπος.

Δυστυχώς η ιδιωτική τηλεόραση είναι απαράδεκτη, οι μόνες ακτίδες έρχονται από την κρατική και όλο και συννεφιάζει το πράγμα.

Ποιος είπε ότι το ρεμπέτικο πέθανε;

Θεσσαλονίκη 2005, στην Τομπουρλίκα

τετοιες φώτογραφιες να βλέπω και να μου γίνεται μαύρη η καρδιά εδώ στην ξενητειά

τιποτα ακουστικό (mp3) υπάρχει?

Καλησπέρα στην ωραία παρέα,

θα ήθελα τη συμβουλή σας και ιδιαίτερα απο τους φίλους Σαλονικιούς. Την επομενη βδομάδα θα πεταχτώ μεχρι τις Σέρρες και θα κάνω μια στάση απο θεσσαλονίκη για μια βραδιά.

Θα ήθελα να μου προτείνετε κανά καλό μαγαζί όπου θα ακούσω καμιά καλή ρεμπετική πενιά. Δυστηχός υπάρχει μια μόνο επιλογή μιας και θα μείνω μια μόνο βραδια.

Αλήθεια η φωτογραφία πάνω τη ιστορία έχει?

Να 'σται καλά

Κωνσταντίνος

Υ.Γ Κουράγιο Θοδωρή τα πρώτα χρόνια είναι δύσκολα (εγγυημένο αυτό!!)

Η φωτογραφία έχει ιστορία λίγων ημερών, όμως η Τομπουρλίκα κλείνει για λίγο καιρό γιατί μετακομίζει! Θα ξανανοίξει αλλού.

Πήγαινε ‘Πήρε και βραδιάζει’, ένα στενό μετά τον Ευκλείδη, στην οδό Ομήρου - πολύ καλό για ρεμπέτικο παίζουν ο Γιώργος Παπαβασιλείου που είναι και εδώ στο φόρουμ και ο Μανώλης Πορφυράκης που είναι και στη φωτό απάνω με την κιθάρα.

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην ylianos 30 Μάρτιος, 2005)

Ευχαριστώ φίλε Γιάννη

καλα ρε παλαιόπαιδο Λιανέ τόσες φωτογραφίες απο το Πήρε, σκηνικό απο την Τουμπουρλίκα πήγες και έβαλες στο φόρουμ?ρε προδότη φιλαράκι είσαι εσύ?Ασε που αποπλάνησες και τον Μανωλάκη και θέλει να παίζουμε όλο Καζαντζίδη.Ωραία φωτογραφία πάντως!(εγω δεν ξέρω κανέναν απο τους παίκτες!!!).Κωνσταντίνε είσαι άτυχος,δεν έχεις και πολλές επιλογές στη Θεσσαλονίκη,αλλά εγω θα σου προτείνω ενα καλό μαγαζί με γυναίκες στις Σέρρες αν θες.Θα ξεχάσες και τον Μάρκο και τα μπουζούκια!

Γεια σου Τσαουσακη με τα ωραια σου !!

Που πεφτει το συγκεκριμενο μαγαζι ρε Γιωργο για κανε κατασταση
και τελος παντων οποιος παει ας βγαλει και τιποτα φωτογραφιες
στο φορουμ ετσι να δουμε και τι παιζει εκει …

Ερωτηση για Γ.Παπαβασιλειου : “Παραπονιαρικο” με τον ΤΣΑΟΥΣΑΚΗ
θελω αν εχεις αλλα στοιχεια

Να λοιπόν και μια πρόγευση από το ‘Πήρε και βραδυάζει’ έτσι για να μην πας στα τυφλά, αν και το μαγαζί που σου λέει ο Γιώργος έχει μάλλον καλύτερη ρετσίνα.

Κάτι ακουστικό από Τομπουρλίκα (αν και λίγο παλιό) μπορείς να βρεις σ’αυτή τη διέυθυνση:
http://www.rebetiko.gr/parusiaseis/tomburlika/tomburlika.asp

Σε ευχαριστώ Δημοκράτη, αν και το εχω ακούσει.
Να είσαι καλά…

ειναι πολυ ωραίο το υλικό εκεί.

Και όποιος πάρει τον δρόμο προς την Πόλη και θελήσει να ξεφύγει απο το γκρούπ των πεινασμένων τουριστών,που συνή8ως πηγαίνει να δεί τις ξανθές ανατολικοευρωπαίες να χορεύουν χορό της κοιλιάς (αν έχουν κοιλιά), αξίζει να επισκεφτεί το Galata Meyhanesi που βρίσκεται σε ένα μικρό σοκάκι προς το τέλος της Ιστικλάλ.Εκεί θα ακούσει κλασσική Κωσταντινοπολίτικη μουσική,θα φάει καταπληκτικούς μεζέδες και θα πιεί όσο χωράει η κοιλιά του…α ναι και στα κενά ξεκούρασης των μουσικών οι φωνές της Ρόζας,της Ρίτας και του Νταλγκά κρατανε την καλύτερη συντροφιά.Απο τα πιό όμορφα βράδια που έχω περάσει μέχρι τώρα.

Κάτι συνέβη πριν και δεν μπήκε η εικόνα.

Πήρε και βραδιάζει, Θεσσαλονίκη

Παιδιά, να πάτε.
Ο Τσαουσάκης και ο Μαλιάς (δεν θυμάμαι όνομα - ας με συγχωρήσει ο άριστος αυτός μουσικός) τα δίνουν όλα στο “παίρνει και βραδυάζει”. Κορυφαίοι σε άγνωστα ή ελάχιστα παιγμένα τραγούδια.
Οχι τις ίδιες και τις ίδιες μαλακίες.

Πίσω απ’ τα ΜΑΤ.
Τηλ. 2310-832-926
Να πάτε αλλά όχι Σ/Κ γιατί μαζεύονται κότες και κοκόρια.
Να πάρετε σουτζουκάκια με κρασί δικό τους.
Και μια ντοματοσαλάτα.
Και μια καφτερή.
Εχει και πολύ καλό ψάρι.
(ωχ πείνασα)

Μανώλης Πορφυράκης νομίζω λέγεται. Και κοίτα ρε ΚΚ ποια είναι η πλάκα. Τον άκουσα το μαλλιά στη συγκέντρωσή μας στο Βόλο. Οπως επίσης άκουσα εκεί και το Βαβουλέ. Τι ζόρικια κιθάρα παίζουν οι δυο μάγκες! Κι εμείς εδώ στην Αθήνα βολευόμαστε με …μένα που δεν ξέρω “πού πάν’ τα τέσσερα” σ’ αυτό το εξάχορδο όργανο της σκλαβιάς ή -στην καλύτερη περίπτωση- παίζει ο Καπής, που έχει αριστερό χέρι από χρυσάφι και δεξί από σκατά!
Τι θα γίνει ρε; Θα βρούμε καναν κιθαρίστα της προκοπή κι εδώ στην πρωτεύουσα ή όλοι οι καλοί έχουν γίνει επαγγελματίες;

Γεια σου ρε Λιανέ με τις φωτο σου!Χαιρετίσματα στον Βαβουλέ και στον ΚΚ όπως και στον Αρη.Ρε Αρη έμαθα οτι μαλώνεις τον Λιανό και στεναχωρέθηκα,καλό παιδί είναι αν και όλο στου Ψυρρή γυρνάει!!!Κώστα ευχαριστώ για το κοπλιμέντο(για τα άγνωστα τραγούδια!), του λέω του Μανώλη να τα κόψει τα μαλλιά αλλά δεν ψήνεται.Κια μια που λέμε για άγνωστα τραγούδια και για να σοβαρευτώ και λίγο, το "παραπονιάρικό"που το άκουσες ρε θηρίο Βαβουλέ!!!Θα με τρελάνεις?Είναι τραγούδι του Χατζηχρήστου βγαλμένο νομίζω στο όνομα του Κλουβάτου ή του Καπλάνη.Δεν θυμάμαι ακριβώς τα στοιχεία, μου φαίνεται πρέπει να κουβαλήσω το αρχείο στο γραφείο.Τραγουδάρα είναι πάντως Γιώργη ζειμπεκικο χιτζαζ-χιτζασκιαρ,το πάιζω καμιά φορα στο μαγαζί όταν θυμάμαι τους στίχους.είναι απο τα τραγούδια του Πρόδρομου που δεν έχω δει τον δίσκο,απο τη χροιά πάντως της φωνής του είναι περίπου 1949-1950.Αλλωστε το 1950-1951 έπαιζαν σε πάλκο Τσαουσάκης(κιθάρα,μπουζούκι)-Χατζηχρήστος(μπουζούκι)-Κερομύτης(μπουζουκι-μπαγλαμ ά) και κάποιες βραδιές ο χρυσίνης κιθάρα.Φαντάσου πάλκο!κάτσε καλά,έχω και φωτογραφία με αυτούς τους τρεις πάλκο!!!