Ταβέρνες (2004 - 2005)

Σ’ένα τραπέζι καθόταν ο Κουνάδης εκείνη τη μέρα τώρα δεν ξέρω αν άλλες μέρες είναι στην κουζίνα και τρώει συνέχεια

Και ξαναλέω απαντώντας στην Ιωάννα, ότι μέρη για να κάνω κέφι και να περάσω καλά υπάρχουν πάρα πολλά, για ν’ακούσω όμως πενιές που πραγματικά θα με συγκινήσουν…
Είναι ένα ακόμα ‘ρεμπετάδικο’ και όχι κάτι το ξεχωριστό και αυτό το λέω ξέροντας ότι το μαγαζί αυτό το έχει ο Κουνάδης.
Πήγαινε να μας πεις κι εσύ τη γνώμη σου.

Ζωρζ δε νομίζω να το έκανε γι’ αυτό. Μάλιστα σε σχετική ερώτηση που του έκανα όταν πέρασε από το τραπέζι μας, απάντησε (μισοαστεία-μισοσοβαρά) ότι όποιος θέλει άγνωστα κομμάτια μπορεί να πάει από το σπίτι του με καμμιά ντοματούλα, πατάτα ή ότι άλλο ζαρζαβατικό γουστάρει και νά ακούσει ότι θέλει από τη δισκοθήκη του. Ήταν σαφής ότι δεν πρόκειται να ξανακυκλοφορήσει άλλο cd (ουδέν σχόλιο εδω…)
Παρεπιπτόντως, ανέφερε ότι έχει σχεδόν τα άπαντα του Δερμιτζιόγλου (καμμιά 30αριά κομμάτια), τα οποία απ’ ότι φαίνεται θα τα φάει η λήθη…

Αυτήν την άποψη (ότι δηλαδή το μαγαζί δεν είναι για άγνωστα κομμάτια) την ενίσχυσε το ίδιο το πρόγραμμα, όπου ακούστηκαν από Τσιτσάνη και Χιώτη μέχρι … Θαλασσινό!
Τέλος ανέφερε ότι το πάλκο του μαγαζιού είναι διαθέσιμο σε όποιον ενδιαφέρεται να παρουσιάσει κάτι (Γιάννη Λιανέ ιδού η Ρόδος…)

Αυτά τα ολίγα…

Υ.Γ.
Έχει και ωραία κόρη… (Ιωάννα κάνε μας κανένα κονέ)

Ωπ! Να ευκαιρία να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα. Ένας από τους τελευταίους εργένηδες του φόρουμ (έτσι δεν λένε όλα τα δελτία ειδήσεων όταν ξεμένουν από ειδήσεις) ο Γιωργος μας εκδήλωσε ενδιαφέρον.
Καλό παιδί Ιωάννα μας, έχει και Honda Transalp για καλοκαιρινές διακοπές, σπίτι, αυτοκίνητο, καθόλου δάνεια, κάρτες μηδενισμένες, μαγειρεύει…

Για δες το λίγο Ιωάννα μας, πρέπει να αποκαταστηθεί το παιδί, να μην ζηλεύουμε κι εμείς

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ιδού η Ρόδος, λέει ο Γιω για τον Λιανό… Το πήδημα γιατί το…τσιγκουνεύτηκε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το κράτησε για τον επίλογό του!!!

Άντε, Γιω κι εγώ κουμπάρα! (Με τα … παρελκόμενα!)

Να, να και οι κουμπαριες, με το καλο ρε συ Γιωργο !!
Ευχαριστω για τις πληροφοριες, καταλαβα οτι πηγες κι εσυ. Δεν ακουσα την κριτικη σου ομως τελικα …

Εν τω μεταξυ τωρα με πληροφορησε φιλος-ρουφιανος
οτι ο Κουναδης ειχε παει στην εκπομπη του Γεραμανη
πριν απο λιγο και επαιξε ζωντανα το σχημα.
Παιξαν λεει καλα, κατι Χιωτη κλπ αλλα δολοφονησαν
την “Γκαρσονα” (ορχηστρα & τραγουδιστρια) …

Ισαακ και γω πριν παντρευτω ειχα μηδενισμενες τις
καρτες και καθολου δανεια !!

Πριν …

Για κάτω τα χέρια απο τον Κατσιμπό ,πρέπει να του βρούμε νύφη με πάνω απο δύο κατασκευαστικές εισηγμένες στο χρηματιστήριο γιατι είναι η μόνη μας ελπίδα για κανα βολεματάκι οικονομικόν.

Ε… όχι να παντρευτεί κι ο Κατσιμπό. Τουλάχιστον να περιμένει μερικά χρονάκια ακόμα.
Είναι το τελευταίο μας “ξεκάρφωμα”. Θέλουμε να βγούμε έξω κανα βράδυ (εμείς οι παντρεμένοι) και τι λέμε;
“Πάω μια βόλτα με το Γιώργο, γιατί θέλει να “μπανίσει” κάποια και δε θέλει να 'ναι μόνος του…”. Και λόγω του ότι το Γιώγργο οι γυναίκες μας τον θεωρούν “καλό παιδί” (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί), παίρνουμε “ελευθέρας”.
Ασε που και οι γυναίκες μας θα στενοχωρηθούν. Η καθεμιά τον προορίζει για κάποια φίλη της!

Επειτα μπαίνει κι άλλο ζήτημα.
Πριν πεντέξι χρόνια είχα μια σοβαρή συζήτηση με έναν παλιό μάγκα. Μου είπε:
"Μια καλή διαφορά (ηλικίας) είναι τα 12 χρόνια. Μίνιμουμ διαφορά είναι τα δέκα χρόνια, όταν πας -με το καλό- στα εβδομήντα να “βαστάει” η γυναίκα, να μπορεί να σε γηροκομήσει. Μάξιμουμ διαφορά είναι τα 15 χρόνια. Να μην είσαι 55 χρονών κι αυτή στα τριανταφεύγα, γιατί θα “βράζει το αίμα της και θα σε χορτάσει κέρατο. Γι’ αυτό σου λέω, δώδεκα χρόνια είναι μια καλή διαφορά”.
Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του “περπατημένου”, ο Γιώργος που είναι 23 χρονών πρέπει να πάρει μια γυναίκα γύρω στα έντεκα! Κινδυνεύει δηλαδή ν’ ακουστεί το άσμα:
“Αϊντε δώδεκα χρονών κορίτσι
χήρα πάει στη μάνα του…”.

Φτου φτου, χτύπα ξύλο!

Γιώργο, μην ακούς τίποτα. Αν δεν κλείσεις μια 10ετή πορεία εργένη θα “κρεμαστείς” πεινασμένος! Και η πορεία του εργένη ξεκινάει μετά το απολυτήριο στρατού.
Εκτός βέβαια κι αν υπάρξει η εξαίρεση, δηλαδή η “εξαιρετική περίπτωση”…

Αντε κι εγω θα του στολισω την εκκλησια!!!
Με 70% εκπτωση!!!

Βαλτοί είσαστε όλοι ρε να με παντρέψετε; Σε λίγο θα δω και ευχαριστήριο posting προς το forum από τη μάνα μου…
Έτσι για να σας τη σπάω θα αρχίσω να δημοσιεύω newsletter με τα τελευταία “καυτά” νέα από το μέτωπο των …(γκουχ-γκουχ) μυριάδων κατακτήσεών μου! Οι τυχεροί θα λαμβάνουνε και οπτικοακουστικό υλικό.
Άρη περιμένω τα portofolios των φίλων των γυναικών σας για να κρίνω εξ ιδίων (απαραίτητη πρόσφατη φωτογραφία με μπικίνι). Όσο για την άποψη του μάγκα, 32-12=20, καλά είναι δεν παραπονιέμαι! George* η προσφορά για το 70% δεκτή!

Σχετικά με την καρδιοκλέφτρα. Ως χώρος είναι λιτός και αρκετά ζεστός, κάτι μεταξύ μικρής μουσικής σκηνής και ταβέρνας. Ωραία ιδέα τα σουπλά που απεικονίζουν ετικέτες παλιών δίσκων (προφανώς από τη συλλογή του Κουνάδη). (Παρατήρηση: όλες είναι από ξένους δίσκους και όχι ρεμπετολαϊκούς!). Ο ήχος ήταν γενικά καλός αλλά επιδέχεται βελτίωσης αφού τα μπουζούκια ήταν σχετικά χαμηλά . Η ορχήστρα αρκετά καλά δεμένη με νέα παιδιά τα περισσότερα, τα οποία εμφανώς γουστάρουν αυτό που κάνουν. Την ενορχήστρωση έχει επιμεληθεί ο Κώστας Κουκουλίνης ο οποίος παίζει, μπουζούκι και πολύ καλό ούτι. Οι φωνές (δύο νέες κοπέλες) καλές και με αρκετό εύρος. Μία παρουσία που αξίζει είναι αυτή του παλιότερου Γιώργου Ζορμπά (κιθάρα, μπαγλαμά και φωνή) ο οποίος όμως τη νύχτα που πήγα δεν ήταν μάλλον στα κέφια του αφού έπαιξε ελάχιστα κιθάρα και τραγούδησε 1 ή 2 κομμάτια μόνο. Το κρασί πολύ καλό (Νεμέας χύμα εμφιαλωμένο σε μπουκάλια με ετικέτα του καταστήματος) χωρίς παρενέργειες την επόμενη ημέρα. Αξιοπρεπές φαγητό, μαγειρευτό και κρύα πιάτα, ως συνοδευτικό κυρίως αφού ο σκοπός του μαγαζιού δεν είναι οι γαστριμαργικές εκπλήξεις.
Η γενική εντύπωση είναι ότι πρόκειται για ένα απλό μαγαζί, με ατμόσφαιρα παρέας, όπου μπορεί κάποιος να πάει ακόμα και για ένα ποτό, να ακούσει καλή μουσική και να συναντήσει ανθρώπους που αγαπάνε το είδος. Ο Κουνάδης αρκετά απλός με καμία διάθεση …ντίβας, ήρθε στο τραπέζι μας και συζητήσαμε από μουσική και δισκογραφία έως τεχνικά θέματα (συνάδελφος στο επάγγελμα γαρ). Απ΄ ότι είπε προτίθεται να ανεβάσει και άλλα σχήματα, μη επαγγελματιών αλλά ανθρώπων ψαγμένων στο είδος, κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα ως ιδέα.
Εν κατακλείδι, θα ξαναπάω και το προτείνω αφού απέχει από το στυλ των ρεμπετάδικων τα οποία προανέφερε ο Άρης (εξάλλου είπαμε έχει και ωραία κόρη !!!).

Παραθέτω και το δελτίο τύπου που μας δόθηκε εκείνο το βράδυ:
[i]Ο Παναγιώτης Κουνάδης πήρε την απόφαση και την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει επίλεκτα μέλη της κοινωνίας του λαϊκού τραγουδιού και να φτιάξουν όλοι μαζί ένα πρόγραμμα με ρεμπέτικα, λαϊκά και …άλλα. Κεντρικό θέμα ο έρωτας και τα παρεπόμενά του στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Κύριος άξονας το ρεμπέτικο αλλά και οι προεκτάσεις και διαχύσεις του στους σύγχρονους συνθέτες. Μικρά αφιερώματα, μουσικές εκπλήξεις και σύνθημα «καλή καρδιά, καλό κρασί και όμορφη παρέα». Γελαστά πρόσωπα στο πάλκο σε ένα μη προσωποκεντρικό πρόγραμμα, όπου κυριαρχεί η ομαδική λειτουργία.
Ενορχηστρωτική επιμέλεια, μπουζούκι, ούτι, μπάντζο, φωνή: Κώστας Κουκουλίνης
Κιθάρα, μπαγλαμάς, φωνή: Γιώργος Ζορμπάς
Μπουζούκι, φωνή: Θανάσης Χαλκιάς
Τζουράς, φωνή: Τζίνα Δαλάκα
Κιθάρα, φωνή: Θοδωρής Μέρμηγκας,
Φωνή: Ασπασία Στρατηγού
Ακορντεόν: Στέλιος Κατσατσίδης
Βιολί: Κλαούντια Ροσίνι

Το στέκι που τους φιλοξενεί πήρε το όνομά του από το ρεμπέτικο τραγούδι του Σμυρνιού συνθέτη Γιάννη Δραγάτση και λέγεται «Καρδιοκλέφτρα». Βρίσκεται στη Λ. Αλεξάνδρας 21, τηλ. 210 6469 873 και είναι το πρώην Ράδιο bar. Ανοιχτά Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (μεσημέρι) και Δευτέρα
[/i]
Αυτά από 'μενα, τα υπόλοιπα θα κριθούν από την ιστορία!

Πάρτε και μία οπτική ιδέα…
http://www.rembetiko.gr/forum/messages/182/100410.jpg

Με τέτοια “διαφήμιση” θα την πάρουμε την κόρη!!!

Γιώργο, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ!!!

ΣΗΜ: Έχει τα γενέθλιά του σήμερα το Κατσιμποκάκι.

Ευχαριστώ Τζο, επίσης!

Αυτή είναι η μοίρα μου δυστυχώς…(αιώνια ερωτευμένος με το γυναικείο φύλο).

Γενέθλια του Αγίου Βαλεντίνου; Οπα!!! Μάλλον μετεμψύχωση μου μυρίζει. ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ αδερφέ μου Γιώργη…

Μεγάλε Κατσιμπό!!! Γενέθλια του Αγ. Βαλεντίνου. Έσκισες φιλαράκι. Λοιπόν Χρόνια Πολλά ότι επιθυμείς και καλές πενιές.

Γιωργο Valentine, τι να πουμε πια με τις συμπτωσεις ;;

Πολυχρονος και ερωτευμενος !!

Οσο για την “ΚΑΡΔΙΟΚΛΕΦΤΡΑ” (ονομα και πραγμα)
ωραια η περιγραφη σου !! ευχαριστω πολυ !
Εν τω μεταξυ οσο περιμενα τη φωτο να κατεβει,
περιμενα να δω …την καρδιοκλεφτρα …

Ehi kanis to email adress to panagioti kounadi;

Ανδρέα, ο Παναγιώτης δεν έχει καν κομπιούτερ… (κι ας είναι του Πολυτεχνείου!).
Θα τον βρεις στο μαγαζί «Καρδιοκλέφτρα» που βρίσκεται στη Λ. Αλεξάνδρας 21, τηλ. 210-6469 873

k pali grazie ioanna!

ΚΑΡΔΙΟΚΛΕΦΤΡΑ σημερα στην tv στην κυρα-Μπηλιω !!

Με Κουναδη, Διονυσοπουλο και μια αλλοδαπη κοπελλα
με ντοκτορα απανω στο ρεμπετικο !!
(Ελα παπου μου …)
Οσοι δεν το ειδαν θα το ξαναδειξει το βραδυ πιστευω.

Δικα μου σχολια, ο Ζορμπας πολυ καλος !! Παρα ειναι βεβαια ΚΑΒΟΥΡΑΣ πιστευω οτι ειναι ο μοναδικος που πιανει αυτη την περιεργη τσαλκαντζα που εκανε ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ. Αξιοζηλευτο βεβαια αλλα καπου του στερει την εκφραση και σε αλλα τραγουδια που τα εχουμε “συνηθισει” λιγοτερο επιτηδευμενα …
Οι κοπελλες καλες φωνες και νοστιμες απο εμφανιση αλλα σιγουρα θελουν δουλεια. Φανηκε σαν να υπηρχε καποιο προβλημα στον ηχο με τις κοπελιες, εκει, γιατι εξω ακουγοταν καλα. Ισως οταν βγαινει κανεις στην tv και κατι δε γινει καλα απο πλευρας ηχου πρεπει να σαι πολυ τσακαλος για να ανταπεξελθεις !!
Εκπληξη για μενα ηταν ο κιθαριστας σαν τραγουδιστης οπου εχει μια πολυ καλη λαικη φωνη λιγο να διωξει καποιο χαρακτηριστικο που εχει παρει απ΄τον Νταλαρα και κατα τα αλλα εχει φωναρα το παιδι, με σωστες ανασες κλπ
Ο Κουκουλινης χρονια με το ΜΟΣΧΟ και αλλα τοσα με το ΓΚΟΛΕ μαεστραρα (!!) αλλα καπου δεν πειθει το πολυ αναμενωμενο και χωρις εκπληξεις προγραμμα.
Ο μονος με ανεση ολοι οι αλλοι ηταν αρκετα σφιγμενοι -μιλαει η πειρα …
Το 2ο μπουζουκι μου φανηκε καπως λιγος για τα στανταρ του σχηματος.
Το ακκορντεον καλο εως παρα πολυ καλο, ο κιθαριστας καλος σαν κιθαριστας αλλα λιγο αδειο το συνολο και τελος η βιολιστρια καλη αλλα θελει κι αυτη δουλεια και λιγη τσαχπινια !!
Ο Κουναδης ελαφρα σφιγμενος κι αυτος σαν
“μαγαζατορας” αλλα κέντησε ως ερευνητης-ρεμπετολογος κλπ.
Ο φιλος μου ο Διονυσοπουλος ειχε καποια φανερη
προκαταληψη απεναντι στην παρουσιαστρια που με τη σειρα της του την εβγαινε σε σημειο ενοχλητικο !!
(Ας μην ξεχναμε οτι τη βλεπουμε και στα best του Αναστασιαδη καθε Δευτερα βραδυ, τετοια δοξα !!)

Σαν συνολο τελος οχι οτι εχω ακουσει καλυτερα ή χειροτερα αλλα οπως εχει πει και καποιος αλλος φιλος του φορουμ θα περιμεναμε πιο πολλα απο εναν
Κουναδη. Αν μη τι αλλο φυσικο ηχο …

(Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/ην yiorgosv 01 Μάρτιος, 2005)