Καλοκαίρι και μπουζούκι

Επειδή νιώθω ξαφνικά οτι οι επιλογές μου στέρεψαν και δεν εχω ν’ ακούσω μουσικούλα αν κανείς ξέρει κάπου να μας στείλει για μπουζουκάκι για όσο καιρό κάτσουμε ακόμα στο μεγάλο άστυ ας ρίξει καμιά ιδέα.Προχτές κατα τύχη είχε μια κιθάρα ενα μπουζούκι ο Εξωστρεφής στον Λόφο του Στρέφη.
Αλλά και για τα νησιά μας. Αν ξέρετε ποιός θα παίξει π.χ στην Αμοργό, Σέριφο , Ικαρία γράφτε να ξέρουμε.

Στην Κάρυστο παίζουν ο Πέτρος από το 25ράκι, μπουζούκι, και ο Κώστας ο Σταυρόπουλος κιθάρα.
Στην ποικίλη στοά, στο Μοναστηράκι, παίζουν ρεμπέτικα κάποια παιδιά Πέμπτη με Κυριακή (πληροφορίες στο sealabs).
Στην Καλή Ζωή, Θησείο,Στεφανάκος από το Φόρουμ με την παρέα του.
Στρατηγείο, Κερατσίνι, Μανώλης Πάππος (?) κ.α.

Στην Ποικίλη Στοά, Παρασκευή και Σάββατο παίζει ο Άγγελος Καλοριζικάκης, ο οποίος είναι στους “Λαβύρυθμος” και έπαιζε με τον Πέτρο τον Μερτζανάκη όλο το χειμώνα στου Πρίαμου. Επίσης, παίζει και στην Καπνικαρέα Παρασκευή και Σάββατο μεσημέρι, από τις 2. Στο Στρατηγείο, γνωρίζω ότι με τον Μανώλη τον Πάππο είναι και ο Μασσαλάς κιθάρα.

Στην Αμοργό παίζουν στη Χώρα, στο “καθ’ οδόν” ρεμπέτικα.Τον Ιούλη δεν είχαν στανταρ ημέρες είχαν βγάλει αφίσα με τις ημέρες που θα παίζαν. Επίσης στο “μπαγιόκο” στη Χώρα παραδοσιακά, στην ίδια φάση.
Φαντάζομαι τον Αύγουστο θα παίζουν σε πιο σταθερή βάση.

για τους βορειους φιλους κυριως,αλλα και για οποιον βρεθει στο δευτερο ποδι της χαλκιδικης,καθε παρασκευη και σαββατο βραδυ στην παλια νικητη παιζουν ρεμπετικα στην ταβερνα “πλατανος”!!επισης,αν καποιος περναει απο ορμο παναγιας,εγω δουλευω στο μπαρ ενος ξενοδοχειου με υπεροχη θεα και ενα κιθαρομπουζουκο το χω προχειρο,οποιος εχει ορεξη…

(ενα βιντεακι με το μερος,αν θεωρειται διαφημηση ας το αφαιρεσουν οι συντονιστες )
http://www.youtube.com/watch?v=KKaxBHg5e_g

Η Αμοργός είναι υπέροχο και αγαπημένο μέρος και η χώρα της είναι, κατά την γνώμη μου, από τις πιο όμορφες των κυκλάδων. Όμως στα πανέμορφα μαγαζάκια της χώρας δεν πιάνουν απλά κώλο…τον χουφτώνουνε και σας κόβουνε και ένα κομμάτι σπάλα παιδιά. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!
Εμείς αφού την πατήσαμε το πρώτο βράδυ πήξραμε ένα μπουκάλι ψημένη ρακί το επόμενο και αράζαμε στα σκαλάκια γύρω-γύρω από την πλατεία και απολαμβάναμε την υπέροχη ατμόσφαιρα και μουσική!

Το επόμενο βράδυ ανακαλύψαμε το χωριό Θολάρια πάνω από την Αιγιάλη που έχει καταπληκτικό φαγητό, πολύ καλή ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα αλλά και την μπακαλοταβέρνα χορευτής που παίζουν κάτι γεροντάκια βιολί και λαούτο. Τιμές?..Πολύ καλύτερες από την χώρα…στα όρια του φθηνού προς κανονικού επιπέδου.

φετος ειχα παει κι εγω στην Αμοργο και στο καθ οδον ειχε μια ρεμπετικη παρεα…ονειρο.Τραγουδουσε καποια μαρια Δεναξα, απαιχτη λεμε και το μπουζουκι αλλα και ο κιθαριστας.Δυστυχος κανεις τους δεν γνωριζε που θα βρισκονται το χειμωνα κι ετσι τωρα θα ειμαι στο ψαξιμο.Οσο για τις τιμες…εμενα σπαλα δεν μου πηρανε ,κι ηταν απο τις πιο φτηνες διακοπες μου στο αιγαιο.Τραβατε στη μηλο η στη φολεγανδρο και τα λεμε.Για την …θα το πω παιδια…μηκονο …το ειπα…δεν το κουβεντιαζω

Συμφωνώ,η φωνή της Μαίρης είναι γνήσια λαική και μοιάζει σα να βγήκε από παλιά ηχογράφηση…
Αυτό που μου έκανε εντύπωση, καθώς ξεκαλοκαίριασα εκεί, είναι πως κάθε βράδυ το πρόγραμμα ήταν διαφορετικό!
Όσο για τις τιμές στο φαί, δύο συνθηματικά θα πω : “Μαρουσώ” στην Αρκεσίνη και “Χορευτής” στα Θολάρια (και με ζωντανή μουσική - λαούτο και βιολί - και πρόγραμμα σοκιν μαντινάδων από τον μπάρμπα που είναι ιδιοκτήτης!!!)
Τα παιδιά απ ότι είχα μάθει θα έπαιζαν κάπου στο περιστέρι το χειμώνα, αλλά όχι σίγουρα όλοι μαζί. Για ό, τι νεότερο, θα σας ενημερώσω!

Nα μας ενημερωσεις ομως οχι λογια.Και κατι ακομη. Στα θολαρια το μαγαζι με τις σοκιν μαντιναδες λεγεται Πανοραμα κι ο παππους ειναι για δεσιμο.Φαγαμε τον αγλεουρα λεμε γιατι το κλιμα ηταν πολυ ζεστο,και φευγοντας πεσαμε πανω σε γαμο που τραγουδουσαν ρεμπετικα.Σου λεω ονειρο…

Ναι, έχεις δίκιο. Στο ιδιο χωριό υπάρχει ο και ο “χορευτής” παλαιού τύπου μπακαλοταβέρνα, επίσης με ζωντανή μουσική κάποια βράδια πάλι λαούτο βιολί- αλλά χωρίς τον παπού - μορφή .
Όσον αφορά τα παιδιά, θα το προσπαθήσω γιατί έχω ψιλοχάσει κι εγώ τα ίχνη!

Το ξερω το μαγαζι που λες.Μπηκα μεσα να δω ενα οργανο που κρεμοταν στον τοιχο…και ειδα ενα πραμα σαν μπουζουκι,σαν λαουτο χωρις ταστιερα,με περιεργο καραολο.Η κυρια μεσα μου ειπε οτι ειναι τουλαχιστον 100 χρονων

Χαίρεται. Λοιπόν,οι μουσικοί που έπάιζαν στο καθ΄οδόν στην Αμοργό είναι οι:
Ναπολέων Σαριπανίδης: Μπουζούκι, φωνή
Μαρία Δεναξά: Φωνή
Αλέξανδρος Σιγαλός: Κιθάρα
και θα εμφανίζονται κάθε 15 περίπου ημέρες στο ΤΡΙΚΥΚΛΟ, στην οδό Γεωμέτρου 1 και Πυθέου 34, στο Νέο Κόσμο.

Βοήθαμε λιγάκι, επειδή ήμουν στην Αμοργό φέτος, το μαγαζί αυτό που ήταν; Ρωτώ μην τους άκουσα και δεν το θυμάμαι.

Στη Χώρα, όχι εκεί που σε κατέβαζε το λεωφορείο, αλλά πιο μέσα, που είχε μια πλατεία δίπλα στο ταχυδρομείο. Είχε και τραπεζάκια στημένα αμφιθεατρικά και περιμετρικά στα σκαλιά. Καθόντουσαν και χύμα κάτω, γενικά κόσμος πολύς. Α! Ήταν και η Θέα (η ταβέρνα) εκεί σχεδόν δίπλα.

ειλικρινα σε ευχαριστω απο καρδιας κυρια σαμπαχ

Σας καλησπερίζω ολούς και θα ήθελα να σας πω οτι το καλοκαίρι παίζαμε με εναν αλλο κιθαρίστα στο Καθ’ οδον ονόματι Λάμπρο Χιώτη και οχι Σιγαλό Αλέξανδρο.Με τον τελεύταιο παίζουμε όντως κάθε 15 στο Τρίκυκλο.Σας καλυνηχτο και χάρηκα που μπήκα στην παρέα σας!

Καλώς ήρθες στην παρέα μας! Μπορείς να μας πεις ποιές μέρες παίζετε στο “τρίκυκλο”?

Καλημέρα και πάλι σ ολους σας και καλώς σας βρήκα!παίζουμε στις 6 Φεβρουαρίου στο τρίκυκλο και ξεκινάμε στις 15.00!να περνάτε καλά και ευχαριστούμε για τα ωραία σας σχόλια!

Μπουζούκι στα νησιά το καλοκαίρι.
Εκτός του zabe που θα πάει να παίξει στην Ίο, ξέρουμε άλλα σχήματα,κομπανίες που θα εγκατασταθούν τους θερινούς μήνες στα νησιά για τα προς το ζην και για την διασκέδασή μας;

Υ.Γ τα αναφέρω εδω γιατί παλαιότερα είχε γίνει συζήτηση για την Αμοργό, που ποτέ δε ξεμένει από μπουζούκι. Αντίθετα, υπερπληθής απο τρίχορδα.

Λόγω παράτασης της χειμωνιάτικης σεζόν (λόγω καιρού), οι περισσότεροι παίζουν ακόμη στην Αθήνα. Περιμένω να μαζέψω μερικά μηνύματα (ο zabe συνεπέστατος ήταν ο πρώτος που μου έστειλε πμ) για να δημοσιεύσω το “ρεμπετόραμα του παραθεριστή” με ρεμπέτικα στέκια σ όλη την Ελλάδα και ίσως…και Κων/πολη (!) όπου συζητάνε μια ενδιαφέρουσα πρόταση φίλοι μουσικοί…Όποιος έχει πληροφορίες ας μας τις ανακοινώσει!