Ταβέρνα στο Ναυπλιο;

καλημερα
Στην αναζήτηση δεν βρήκα κατι για το Ναυπλιο…
Γνωρίζει κανεις κανενα ταβερνακι για να ακουσουμε τιποτα καλο; Κατα προτιμηση χωρις μικροφωνα κλπ…

Θα είμαι Παρασκευή βραδυ μεχρι Κυριακή απογευμα για δουλεια και ειπα να το συνδυάσω …

Ιντερνετ θα εχω μεχρι το μεσημερακι, αλλα θα προσπαθησω να δω και απο κανενα κινητο αν απαντησετε αργοτερα…

Χιλια ευχαριστω!!!

Ήμουν εκεί πέρυσι το καλοκαίρι με ρεμπετοπαρέα αλλά χωρίς όργανα, Σάββατο βράδυ. Ρώτησα καταρχάς σε κάτι ψιλικατζίδικα “Μήπως έχετε ακούσει να παίζει κάπου ο κος Τρίγκας;” και δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν (θα σου πρότεινα να το ψάξεις κι εσύ, γιατί αν παίζει…).
Περπατώντας στα στενά στο κέντρο της πόλης, ακούσαμε πενιές. Σε ένα ταβερνάκι, έξω, έπαιζαν δύο νεαροί, αλλά πλησιάζοντας ακουγόταν το “Βρέχει στη φτωχογειτονιά” (τραγούδι που μας αρέσει αλλά δείγμα “τουριστικού” για τα δικά μας δεδομένα πραγράμματος) και όχι στην καλύτερη εκτέλεση -φαινόταν ότι τα παιδιά προσπαθούσαν, αλλά δεν ήταν αυτό που θα μας “έφτιαχνε”-, οπότε δεν καθίσαμε.
Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα βρεις κάτι, αλλά η πόλη είναι μικρή κι σε αυτόν τον τομέα δεν μου φάνηκε να ακμάζει. Μεγάλο ρεμπετάδικο δεν υπήρχε. Αντίθετα, τα clubs της παραλίας είχαν απ’έξω χιλιάδες αυτοκίνητα…
Μακάρι να έχει αλλάξει το πράγμα και λόγω εποχής να βρεις κάτι!

καταλαβα…
Ναι για τον κ. Τριγκα το εχω υποψιν. Συνηθως ομως δεν παιζει σε μαγαζια…
Θα κανω τη βολτα μου και αν ακουσω τιποτα καλό…

Να 'σαι καλα

Φίλε georgalasg στ΄ Ανάπλι είχα βρει πολλά ταβερνεία με μουσική.Κάνε μια βόλτα στα σοκάκια πίσω από την πλατεία.Βέβαια να είσαι υποψιασμένος και μην κάτσεις στο πρώτο τυχαίο που θα βρεις.Τώρα, θυμάμαι μια μικρή μουσική σκηνή που φιλοξενεί και ρεμπέτικα,νομίζω λέγεται “Μέλι”.

Καλά να περάσεις .

Ευχαριστω πολυ Βασίλη. Θα το κοιταξω…

Στο ‘‘μέλι’’ που ανέφερε ο φίλος και τις τρεις τελευταίες φορές που πήγα (μέσα σε διάστημα 2 χρόνων αν δεν κάνω λάθος) πέτυχα ρεμπέτικα με ένα μπουζούκι (τρίχορδο) και μια κιθάρα και ρεπερτόριο καθαρά ρεμπέτικο.
Υπάρχει και μια ταβέρνα στο Άργος (πολυ κοντά στο Ναύπλιο) που παίζει ζωντανά ρεμπέτικα και λαικά (αν δεν κάνω λάθος είναι ο ιδιοκτήτης). Δεν γνωρίζω παράπανω μιας και δεν έχω πάει εγώ αλλά μου τό εχουν περιγράψει.
Πάντως άσχετα από το ρεμπέτικο το Ναύπλιο είναι υπέροχος και αγαπημένος προορισμός.
Λίγο πριν τη πλατεία έχει ένα μικρό μπαράκι με πολύ περίεργο διάκοσμο (και όταν λέμε περίεργο ενοούμε πραγματικά περίεργο) που παίζει ξένη μουσική από τζαζ εως φανκ και αξίζει να το επισκεφθείς. Κάποιες καθημερινές, απρογραμμάτιστα έχει κανά αντίστοιχου μουσικής λαϊβ (παίζει ο ιδιοκτήτης με την παρέα του) αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν έτυχε ποτέ να βρεθώ εκεί καθημερινή.

καλησπερα

Τα εκανα μανταρα…
Τελικα η παρεα είχε κλεισει δωματιο στο τολο. Εκει μονο κανα ζορμπα θα ακουγα.
Ναυπλιο πηγαμε ενα βραδυ και δεν ηθελαν με τιποτα ταβερνα…

Κριμα, μου αρεσει που ημουνα σιγουρος οτι θα τους καταφερνα να ακουσουμε κανενα μπουζουκακι και ανοιξα και θεμα…

Συγνωμη για την αναστατωση…
Παντως στα στενακια που καναμε βολτα δεν ακουσα το παραμικρό…

Πάντως αν υπάρχει καποιο μάγαζι στο ναύπλιο με ρεμπέτικα με ενδιαφέρει και εμένα
εχω φίλους που μετακόμισαν εκεί πρόσφατα εκεί και σκέφτομαι να τους επισκεφτώ

μη σκας γιώργο μου, ανέβα αθήνα και θα σε περιποιηθούμε δεόντως!

εκει Νικο θα ερθω ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ… :slight_smile:
εχω ενημερωσει τη γυναικα …

Δεν ενημερώνεις και τη δικιά μου?:090:

Γεια σου Κωστα…

Τη δικια σου θα την ενημερωσω οταν έρθεις Καλαματα… Αλλα θα γυρίσεις πισω δυο μερες μετα… :088:

Κύριε μπάμπη, μόλις τώρα διαβάζω το θέμα που αν και ξεκίνησε πέρσυ, κάτι έχει αλλάξει. Είμαι κάτοικος Αθηνών, Γκύζη συγκεκριμένα, αλλά τα καλοκαίρια τα περνάω στην Αγια Τριάδα , 10 λεπτά από τ’ Ανάπλι. Πρέπει να κάνετε λόγο για το ίδιο το μαγαζί που θυμάμαι κι εγώ πέρσυ και που έπαιζε δυο-τρεις φορές που είχα περάσει σε ώρες λειτουργίας το ίδιο τραγούδι. Αυτό το μαγαζί φέτος ούτε με μουσική το έχω τρακάρει, ουτε που το βλέπω και με ιδιαίτερο κόσμο. Και δυστυχώς την περασμένη εβδομάδα, όπως λέτε κι εσείς, μιλούνια κοσμου τα κλαμπ στην παραλιακή για να δουν αυτό το άθλιο υποκείμενο της <<μουσικής>>, τον τσαλίκη. Και σήμερα έχει την θεοδωρίδου. συνεπάγεται πως η πόλη είναι σήμερα απαγορευμένη ζώνη για ολους εμάς του φόρουμ. Δυστυχώς.