Σόλων Λέκκας (2009)

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!
Ο ΧΟΡΌΣ

Αγαπητοί φίλοι Λαρισαίοι:
Αυριο 25/2/2009 ο Σόλων Λέκκας θα τραγουδήσει στην πόλη σας.
Συγκεκριμένα στο Καφωδείο…τυχεράκηδες…:089:

Πώς μπορούμε να παραγγείλουμε τα cd του?

Την Δευτέρα στην Αυλαία ήταν και ο Σόλων εκεί και βεβαίως ανέβηκε και τραγούδησε.
Απλά αυθεντικός.

και που να τον άκουγες χθες στον “ΠΥΡΗΝΑ”! Εκπληκτικός, μυσταγωγία!! Είναι φαινόμενο αυτός ο άνθρωπος! (βιντεοσκόπησα αρκετές ώρες και όταν τελείωσε η μπαταρία τον ηχογράφησα…θα τα “ανεβάσω” όταν γυρίσω από το 3ήμερο…) :slight_smile:

Ένα άρθρο για τον Σόλωνα

Στις 13 Μαρτίου '09 ο Πάρης Μήτσου έχει καλεσμένους στην εκπομή του στον 902 τον Σόλωνα Λέκκα και τον Δημήτρη Μυστακίδη. Ώρα έναρξης εκπομπής 21:30.

“Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, καλεσμένος είναι ο Σόλων Λέκκας, από τη Μυτιλήνη. Ένας ιδιαίτερος ερασιτέχνης τραγουδιστής που, με τη συνοδεία των Δημήτρη Μυστακίδη στη κιθάρα, Κυριάκου Κουβέντα στο βιολί και Απόστολου Τσαρδάκα στο κανονάκι, τραγουδάει μανέδες αλλά και χορεύει. Επίσης, μιλάει στον Πάρη Μήτσου για τη ζωή του και, με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, «δίνει μαθήματα» ήθους με τις απόψεις του για τη σημερινή κατάσταση στο τραγούδι. Παράλληλα «κάνει» μανέδες και αφηγείται τις εμπειρίες του από τα πανηγύρια και τη διασκέδαση στην πατρίδα του αλλά και «απέναντι», στη Μικρά Ασία”.

Τα cd τα πουλάει μόνος του μάλιστα τα έχει επονομάσει Νόμους του Σόλωνα . Τον είχα δει την Κυριακή και του ζήτησα να αγοράσω αλλα δεν είχε μαζί του. Του ζήτησα το τηλέφωνο του δεν το ήξερε γιατί είχε ξεχάσει το κινητό στο οποίο από πίσω είχε γράψει το νούμερο.
Το αναφέρω αυτό όχι για τίποτε άλλο για να δείτε την απλοϊκότητα αυτού του ανθρώπου.

Αν υπάρχει η δυνατότητα ανεβάστε σε βίντεο την εκπομπή η παραπομπή σε λινκ να δούμε και μεις την εκπομπή που δεν πιάνουμε 902 .

Καλημέρα. Κινητό του Σόλωνα το ΄χω χάσει κι εγώ . Μπορώ όμως να σας δώσω το σταθερό του, στο οποίο τον βρίσκεις το μεσημέρι μετά τις 14.30, όταν φυσικά κι ο ίδιος βρίσκεται στη Λέσβο. Πιστεύω πως δεν αυθαιρετώ δημοσιεύοντας το, καθώς κι ο ίδιος το ʽχει τυπώσει στα εξώφυλλα των CDsτου για τον συγκεκριμένο λόγο και το οποίο είναι 22510 61128

Γειά σου ρε Σόλων αρχηγέ άλλο να τον βλέπεις απο βίντεο και άλλο να τον ακούς απο κοντά τα μικρόφωνα είναι περιτά!!

τα μικρόφωνα είναι περιτά!!

Εγώ φίλε μου νομίζω οτι είναι απαραίτητα…

Δεν είναι ούτε Καζαντζίδης ούτε Παγιουμτζης ούτε Ρούκουνας αλλα βρες μου έναν αυτή την εποχή να εκφράζει τον αμανέ έτσι όπως τον λέει ο Σόλωνας

Χρήστος Μαστέλος με διαφορά θα έλεγα…

Δεν τον γνωρίζω , και να συμφωνήσω ότι είναι καλύτερος από τον Σόλωνα . Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι αν υπάρχουν ! υπέδειξε μου!
Στείλε κανένα link να δούμε τον Χρίστο Μαστελο

Δεν υπάρχει…Εγώ φίλε αυτό το είπα γιατί μια φορά που τον άκουσα (όχι για πολύ γι’ αυτό ίσως να μην είμαι αντικειμενικός) έκανε αμανέ και τη φωνή του την άκουγα μόνο απο το ηχείο ενώ καθόμουν στο ενάμιση μέτρο!Δεν είπα οτι δεν είναι καλός αλλα αν κοιτάξεις το μύνημά μου λέω οτι χρειάζεται μικόφωνο…Και επαναλαμβάνω οτι τον άκουσα λίγο οπότε μπορεί να σχημάτισα λάθος εικόνα!Άνθρωποι σαν κι αυτόν που στηρίζουν και προωθούν την πράδοση είναι αξιοθαύμαστοι!Μια παρατήρηση έκανα απ’το λίγο που άκουσα!

Δεν θα βρεις ποτέ ίδια έκφραση σε αμανέ από δύο διαφορετικούς ανθρώπους, διότι πολύ απλά, είναι διαφορετικοί.
Θα βρεις όμως ανθρώπους να εκφράζουν το ίδιο καλά τον αμανέ. Και δεν χρειάζεται να ψάξεις μόνο σε επαγγελματίες. Υπάρχουν άνθρωποι της καθημερινότητας που είναι “όλα τα λεφτά”.

Παράδειγμα ο ψαράς Χαρίλαος Καστανιώλας εδώ στο Μεσολόγγι.

Μα, φυσικά συνονόματε! Κατά τη γνώμη μου, οι ερμηνευτές των αμανέδων, δεν πρέπει να είναι επαγγελματίες. Για να “βγει” ο αμανές, δε φτάνει ο επαγγεματισμός. Χρειάζεται ντέρτι, μεράκι και καημός - πέρα από τις απαραίτητες φωνητικές ικανότητες. Ο επαγγελματισμός στον αμανέ, μου φέρνει στο νου στις μανιάτισσες μοιρολογίστρες που “κλαίνε” στις κηδείες κατά παραγγελία. Ο προύσαλης παππούς μου, θεός σχωρέστον, τράβαγε αμανέδες - μερακλής άνθρωπος. Έβαζε το χέρι στο μάγουλο και την ώρα που τραγουδούσε χανόταν- ήταν μόνος εκείνη την ώρα. Εικόνα απ’ τα παιδικά μου χρόνια, πιτσιρικάς ήμουν, με κοντά παντελόνια. Όταν είδα το Σόλωνα, μου 'ρθε στο νου εκείνη η παιδική εικόνα…

Γιατί; Ο Νούρος, ο Αραπάκης,ο Νταλκάς, ο Ρούκουνας,ο Παγιουμτζής, η Ρόζα ,ο Γιάννης Κωσταντίνου, η Σοφία Κολλητήρη κ.α δεν είναι επαγγελματίες; Η μήπως το ντέρτι το μεράκι και ο καημός είναι αποκλειστικά προνόμια των ερασιτεχνών;