Σωτήρης Σαμάρης

Καλησπέρα. Μετά απο μια αναζήτηση στο chatgpt για τους παλιοτερους μποζουξηδες σε Ελλάδα και Μικρά Ασία, μου έβγαλε και τον παρακάτω:

Σωτήρης Σαμάρης - Διάσημος μπουζουξής και συνθέτης που δραστηριοποιήθηκε στη Σμύρνη.

Έψαξα στο φόρουμ και δεν υπάρχει κάτι. Γνωρίζουμε κάτι σχετικά;

για δε ρωτάς τον ΑΙ?
εγω και οι άλλοι εδω μέσα, δεν τον γνωρίζουμε…

"Ο Σωτήρης Σαμάρης (1905-1965) ήταν Έλληνας σμυρνιός μουσικός, κυρίως γνωστός για την ερμηνεία του στο μπουζούκι. Θεωρείται μία από τις σημαντικές μορφές της ρεμπέτικης μουσικής και συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξή της.

Η καριέρα του περιλάμβανε συμμετοχές σε πολλές ηχογραφήσεις της εποχής, και η μουσική του επηρεάστηκε από την παραδοσιακή μουσική της Σμύρνης αλλά και από την αθηναϊκή ρεμπέτικη σκηνή. Ήταν γνωστός για τη δεξιοτεχνία του και τη συναισθηματική του ερμηνεία, χαρακτηριστικά που τον κατέστησαν ιδιαίτερα αγαπητό στους λάτρεις της ρεμπέτικης μουσικής."

Απο chatgpt

Είχατε δίκιο, δεν το σκεφτηκα :sweat_smile: ευχαριστώ κ. Σπύρο.

ωραια!
βρες μας τωρα και καποιες ηχογραφήσεις του, να τον γνωρισουμε καλύτερα.

"Ο Σωτήρης Σαμάρης, ο σμυρνιός μπουζουξής, συμμετείχε σε αρκετά γνωστά ρεμπέτικα τραγούδια. Μερικά από αυτά είναι:

“Αχ, που ’σαι, καημένε” - Ερμηνεία και συνοδεία του Σωτήρη Σαμάρη.
“Το μαντήλι” - Συμμετοχή του Σωτήρη Σαμάρη.
“Στης Μαρίκας τα σπίτια” - Ένα ακόμη κομμάτι που χαρακτηρίζεται από την παρουσία του Σωτήρη Σαμάρη.
Η συμμετοχή του στις ηχογραφήσεις της εποχής ήταν σημαντική, και τα τραγούδια του φέρουν τη σφραγίδα της δεξιοτεχνίας του στο μπουζούκι."

Δεν βρηκα κάτι παραπανω στο YouTube

ουτε θα βρεις…
μπλα μπλα μπλα…

Έκανε καριέρα ως Σωτήρης Ψιμυθιώτης, λόγω καταγωγής.

1 «Μου αρέσει»

Σόρρυ δεν ήθελα να σας κουράσω, και φυσικά δεν περιμενα τοση ειρωνεία. Εγω πάντως ακόμη σας εκτιμω και σας σέβομαι.

4 «Μου αρέσει»

Δεν ήθελα να σας θίξω, απλά να δείξω ότι κάποιο δημιούργημα φαντασίας ήταν κι αυτό το όνομα.

1 «Μου αρέσει»

Δεν υπάρχει ειρωνία, απλά καμιά φορά το ρημάδι το πληκτρολόγιο μας μπλέκει.
Το “ΜπλαΜπλα” χρειάστηκε για να συμπληρωθει ο ελάχιστος αριθμός χαρακτήρων προκειμένου να γίνει δημοσίευση. ειναι μια ρύθμιση που έχει σκοπό να ενθαρρύνει τη συζήτηση, αποφεύγοντας μονολεκτικές απαντήσεις. Απλά λοιπόν μπήκε για “σαβουρα” :slightly_smiling_face:

4 «Μου αρέσει»

Συγγνώμη, να καταλάβω: αυτά είναι αληθινές πληροφορίες ή τα έβγαλε ο Τσατ Τζιτιπή από την κοιλιά του;

Υπάρχουν τα τραγούδια;

Γιατί πάντως το 1965. που πέθανε -και όχι ιδιαίτερα μεγάλος- δεν είναι πολύ παλιά.

Έχω την αμυδρή εντύπωση ότι του τσατοτζιτιπί του φταίει ο γάιδαρος της άγνοιας και δέρνει το “σαμάρη” :upside_down_face:

1 «Μου αρέσει»