Συλλογή τραγουδιών - "Τα κουρσάρικα"

Γειά σας
Είμαι μέχρι σήμερα περιστασιακός επισκέπτης του club.
Εχω μια ενδιαφέρουσα συλλογή ελληνικών τραγουδιών (λαικό,έντεχνο,ρεμπέτικο…)με 4000 “καλά” τραγούδια η οποία συνοδεύεται απο μια ενδιαφέρουσα βάση δεδομένων η οποία τα υποστηρίζει. Ξέχασα να αναφέρω ότι είναι και σε mp3 μορφή. Η συλλογή είναι στην διάθεση οποιουδήποτε θα ήθελε να συνησφέρει στο να επεκταθεί και να δουλευτεί παραπέρα. Είμαι απο θέση κατά της λογικής των συλλεκτών που κρατάν τα τραγούδια για την πάρτη τους και τα αξιοποιούν για προσωπικό όφελος και προβολή.
Αν και φαντάζομαι οτι δεν είμαι ο μόνος που κάνει κάτι τέτοιο άν υπάρχει διάθεση απο κάποιον ασ απαντήσει.
Αν κάποιος έχει το τραγούδι “Τα κουρσάρικα” στην Α΄εκτέλεση με τον Τζουανάκο, σε οποιαδήποτε μορφή ,και μπορεί να το στείλει ευπρόσδεκτο.
Ευχαριστώ

Καλώς το νέο μας το φίλο το Σωτήρη.

Σωτήρη, δεν ξέρω αν πέρασε απ’ το μυαλό σου το γεγονός πως πάνω - κάτω, αυτό που γράφεις (mp3 και “στη διάθεση του καθενός”) σε κατατάσσει στα τεφτέρια της ΑΕΠΙ ως εγκληματία.

Ελπίζω το s_ikonomou@hotmail.gr να μην “κουβαλάει” πολλά προσωπικά σου στοιχεία.

Κατά τα άλλα, εδώ είμαστε, να γνωριστούμε καλύτερα, να τα πούμε και από κοντά, και… βλέπουμε τα των συλλογών.

ΚΚ

Καλώς το Σωτήρη, κι από μένα.
Κώστα, FUCK ΑΕΠΙ, είμαι έτοιμος γιά κάθε μάχη που αφορά “την έρευνα και πολιτιστική ανάπτυξη και παιδεία” σ’ αυτό τον τόπο. Το είχα περάσει μάλιστα τότε στον Νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας (“η χρήση των έργων είναι ελεύθερη γιά εγκυκλοπαιδικές εκδόσεις, ανθολογίες και κάθε είδους εργαλεία παιδείας”) και κάποιοι αλητήριοι το σβύσανε! Ε’ιμαστε έτοιμοι όμως να το παλέψομε και πάλι, και έχομε το Σύνταγμα με το μέρος μας. Είναι και κάποιο Νομικό κόλπο που κρατάω μυστικό, κι άμα χρειαστεί θα το χησιμοποιήσω.
Εμπρός λοιπόν, κουράγιο, πάμε γιά την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΠΟΤΕ.
Φιλιά σε όλους
Φ.

Καλώς μας ήλθες Σωτήρη , η προταση σου είναι θαυμάσια και θα βρει τεράστια αναταποκριση στα λημέρια μας.

Γειά σου Σωτήρη number 2.
Όλοι λίγο πολύ έχουμε ν-το-πλήθος τραγούδια έτοιμα προς uploading σε κάποιου είδους βάση. Το χρόνο και τον οργανωτή ψάχνουμε…

Δυστυχώς το άσμα που ζήτησες εγώ δεν το έχω. Ρώτα προς Frank μεριά που έχει πληθώρα…

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγνώμη για την καθυστέρηση.
Δεν είναι και εύκολο εγχείρημα αλλά νομίζω οτι αξίζει μια προσπάθεια.Το πρόβλημα, τουλάχιστον σ αυτή τη φάση δεν είναι η ΑΕΠΙ αλλά να δούμε εμείς τι θέλουμε να φτιάξουμε, τι διάθεση και τι χρόνος υπάρχει.Από μένα υπάρχουν μερικές σκέψεις που θα μπορούσαμε να κουβεντιάσουμε και απο κοντά. θα συμφωνήσω με τον Φ, αν και ειλικρινά μου φαίνεται λίγο αισιόδοξο, να πάμε για την “ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΠΟΤΕ”.
Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για ανταλαγή γνώσεων και πολιτισμού και όχι σκουπιδιών όπως θέλουν να το κάνουν.
Εσείς σαν πιο “παλιοί” μάλλον ξέρετε καλύτερα τον τρόπο που μπορεί να προχωρήσει η συζήτηση και η όποια προσπάθεια, άν και η περίοδος (καλοκαίρι) είναι λίγο δύσκολη.Εγώ πάντως θα είμαι όλο το καλοκαίρι εδώ και διαθέσιμος.

Το mail απο in.gr το πήρα αφού είχα στείλει το μύνημα. Περιμένω νέα σας.

Μέχρι σήμερα δεν είχα κάποιο νέο και είπα να ξαναγράψω. Παρακολουθώ τις συζητήσεις αυτό το διάστημα αλλά συγχωρέστε μου το οτι δεν είμαι συνηθισμένος στις e-συζητήσεις και δεν συμμετέχω. Επιτρέψτε μου όμως την γνώμη ότι θέματα όπως το ποια είναι σήμερα η λαϊκή μουσική δεν λύνονται με κάποια μηνύματα παρ΄ όλο το ενδιαφέρον τους. Το κύριο πρόβλημα είναι το οτι δεν καταλήγουν κάπου, π.χ αν υπάρχει σήμερα μουσική “έξω απ τα κανάλια” ποια είναι, πού ακούγεται, πως μπορεί να προωθηθεί; Και γιατί αν υπάρχει δεν την ακούμε αλλά ψαχνόμαστε με τραγούδια του ΄30 ή του '50;Μπορεί ο Μάρκος να εκφράσει καλύτερα το σήμερα;
Δεν θέλω μ αυτά ν ανοίξω ξανά την συζήτηση, άλλωστε τα γράφω και σε λάθος “θεματολογία”, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι διαβάζεις κάποιες άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις, βλέπεις μια καλή ανταλλαγή απόψεων για ένα τόσο σοβαρό θέμα και μετά από δυο μέρες stop λες και λύθηκε .Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας “τόπος” όπου θα ανοίγετε συζήτηση για κάποια τέτοια σημαντικά ζητήματα και να μην σταματά μετά απο σύντομο διάστημα ή να “σκεπάζετε” από νέα μηνύματα.
Εγώ που μπαίνω στο forum πιο πρόσφατα δεν εχω την υπομονή και τον χρόνο να ψάξω πιο παλιά για τέτοιες συζητήσεις, άστε που το μόνο που μπορεί να με βοηθήσει σ αυτό είναι οι τίτλοι από τα μηνύματα, και αν ακόμα βρω κάποια τέτοια συζήτηση δεν ξέρω πόσο έχει αξία να στείλω μια γνώμη 1 χρόνο μετά.

Κατ’ αρχην, σχετικά με το θεμα που ξεκίνησες, νέα υπαρχουν: λέγεται grk.binaries.rebetiko, δες το σχετικό πακέτο συζητήσεων.

Οσο για το πως ανοίγουν και πως κλείνουν οι e-συζητήσεις σ’ αυτό το forum, είναι μια αμαρτωλή υπόθεση. Πάντως, σε οποιαδήποτε συζήτηση και να προσθέσεις άποψη - και 1 και 3 χρόνια μετά, θα το δούνε όλοι, καθόσον το πρώτο link που πατάμε είναι “last day”, “last week” ή “new messages”.