Στέκια στην Αγγλία

Καλημέρα παιδιά. Υπάρχουν ρεμπέτικα στέκια στην Αγγλία;

Απο όσο ξέρω, όχι με την απόλυτη ρεμπέτικη έννοια και την τακτική παρουσία, κυρίως γιατί δεν υπάρχει κοινό.
Υπάρχει κόσμος που ασχολείται με το ρεμπέτικο όμως. Η μπάντα του SOAS παίζει 1-2 φορές το μήνα στη σχολή, Russell square, λίγο τζερτζελές αλλά πάνε και καλοί μουσικοί, μπορείς να πας και με το όργανο σου και να γρατζουνίσεις, υπάρχουν και όμορφες στιγμές, απλά κάθε φορά είναι λίγο διαφορετικά.
Υπάρχουν επίσης διάφοροι που οργανώνουν live-άκια και συναυλίες όπως οι plastic chairs, και φυσικά υπάρχουν Ελληνικά εστιατόρια που φιλοξενούν μουσικούς του είδους…Τώρα δεν ξέρω αν τα λες ρεμπέτικα στέκια. Ο ιούνιος πάντως θα είναι μήνας ρεμπέτικης μουσικής στο Λονδίνο με συναυλίες σε όλη την πόλη, παράσταση θεάτρου σκιών και μαθήματα/συναυλίες απο τον Κυριάκο Γκουβέντα. Θα ανεβάσω ιστοσελίδα σε λίγο καιρό.
Εκτός Λονδίνου δεν γνωρίζω πολλά

Αλέξανδρε, ο Παύλος Μελάς, τι κάνει; είναι ακόμα στο Λονδίνο; δεν έχει κάποιο σχήμα να παίζουν; Μου σου του λέγονταν, αλλά κάθε χρόνο που πήγαινα, μόνο ο Παύλος ήταν πάντα εκεί.

Ειναι εδώ και είναι αρκετά ενεργός απο όσο γνωρίζω.

Εγώ τον βλέπω συνήθως στο Green Note, στο Camden Town στα Rebek Asker που γίνονται τακτικά εκεί.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Για εδώ στο leeds-manchester ξέρει κανείς κάτι;

Γίνεται και ένα ρεμπέτικο φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι


τις πιο σοβαρές δουλειές πάνω στο Ρεμπέτικο τις κάνει ο Pavlos Carvalho (έχει την μπάντα plastikes karekles) και οργανώνει και συμμετέχει στα παιξίματα στο RebetAsker αλλά και του Rembetiko Carnival.
Δυστυχώς αρκετά παιξίματα στην Αγγλία χρησιμοποιούν την ταμπέλα ρεμπέτικο ενώ συνήθως είναι τουριστικά παιξίματα με Ζορμπάδες κτλ Για πιο βόρια δεν ξέρω όμως σίγουρα κάτι θα υπάρχει, ένας φίλος έπαιζε σε ένα μαγαζί στο Birmingham

Για κάποιους φίλους που μένουν στην Αγγλία διάβασα αυτό το άρθρο και θεώρησα καλό να σας το παρουσιάσω.

ήθελα να ενημερώσω πως ο Ευγένιος Βούλγαρης θα κάνει σεμινάριο και θα παίξει με την Ουρανία Λαμπροπούλου, στο Balabam, βόρειο Λονδίνο, Τρίτη 3 Οκτώβρη.

Περισσότερες πληροφορίες