Στο Bietigheim-Bissingen της Νότιας Γερμανίας, όπου βρίσκομαι εργαζόμενος, θέλω να δημιουργήσω ένα ρεμπέτικο σχήμα, να παίζουμε παρέα, γιατί όχι και σε προσεγμένα μαγαζιά κάποιες φορές, για βραδιές με σεβασμό στους εαυτούς μας και στο μουσικό αυτό είδος. Κοινό υπάρχει, αναμφισβήτητα.
Εγώ τραγουδώ, έχω κάποια εμπειρία στο τραγούδι και μπορώ, αγαπώ και πολύ το Ρεμπέτικο, θα είχαμε ρεπερτόριο. Μπουζούκι παίζω μόνον ως ένας καλός αρχάριος, τουτέστιν δεν “παίζει” να παίζω εγώ. Ένας καλός παίκτης μπουζουκιού (τρίχορδο) και μια κοπέλα με ωραία λαϊκή φωνή, θα δημιουργούσε τις ελάχιστες προϋποθέσεις για ένα σχήμα με κατάλληλη δομή για Ρεμπέτικο τραγούδι.
Αν υπάρχουν στην περιοχή ενδιαφερόμενοι - άνδρες και γυναίκες - ας μού στείλουν προσωπικό μήνυμα. Για τα όποια σχόλιά σας, δεν πιστεύω να πειράζει τους διαχειριστές να απαντήσετε εδώ στο νήμα.
Είπα να φτιάξω εγώ αυτό που δεν βρίσκω. Όλα στο μυαλό μας είναι. Στη βράση κολλάει το σίδερο. Γιατί όχι;
Μπράβο ρε Πέτρο! Εύχομαι πραγματικά να βρεθούν συμπαίχτες και να γίνετε μια όμορφη παρέα ! Και μετά, γιατί όχι; Να κάνουμε μια μεγάλη μάζωξη στη Γερμανία στον τόπο που βρίσκεσαι …
Μπράβο, Πέτρο! Δεν ξέρω αν το χεις κάνει ήδη αλλά θα πρότεινα να έρθεις σε επαφη με τη τοπική ελληνική κοινότητα. Βλέπω ότι είσαι δίπλα σε μεγάλες ελληνικές κοινότητες όπως της Στουτγκάρδης/Pforzheim/Ludwigsburg. Θα ερχόμουν σε επαφή με εστιατόρια που έχουν κάνει live στο παρελθόν και ελληνικούς συλλόγους της περιοχής. Επίσης θα γινόμουν μέλος σε Facebook groups για Ελληνες στη Γερμανία/ Στουτγκάρδη κλπ. Καλές πενιές!
Ευχαριστώ πολύ!! Αντί να κλαιγόμαι που δεν βρίσκω ένα όμορφο μαγαζί να ακούω ζωτανά ρεμπέτικα και ποιοτικά λαϊκά, θα φτιάξω μια κομπανία να παίζουμε εμείς αυτό που θα θέλαμε να ακούμε!! Μακάρι να βρω ανταπόκριση και να το φτιάξουμε το σχήμα.
Στο μεταξύ, έχω έρθει σε επαφή με 1-2 μαγαζιά στην περιφέρεια της Στουτγάρδης που έμαθα πως ενίοτε φιλοξενούν βραδιές ζωντανής μουσικής με σχήματα Ελληνικού έντεχνου/λαϊκόυ/ρεμπέτικου. Δύσκολο να εμπιστευτούν μια φωνή στο τηλέφωνο για να με φέρουν σ’ επαφή με μουσικούς, ίσως πρέπει να πάω και από εκεί, είναι σε άλλες πόλεις. Έχω ένα σχέδιο και για την πόλη στην οποία ζω, κάτι σκέφτηκα και γι’ αυτό. Στο μεταξύ έχω ενημερώσει για τις προθέσεις μου και κάποιους ανθρώπους που γνώρισα τυχαία, με ενδεχόμενες μουσικές διασυνδέσεις στην Ελληνική κοινότητα της περιοχής.
Στη Γερμανία, σε κάθε μεγάλη πόλη υπάρχουν ρεμπέτικες κουμπάνιες που αναμειγνύονται με διεθνείς μουσικούς και στυλ και μεταμορφώνουν το είδος. Οι συναυλίες γίνονται πλέον λιγότερο συχνά σε ταβέρνες ή αίθουσες συναυλιών, αλλά σε πολιτιστικά κέντρα, θέατρα και γκαλερί.