Σκαφτοί τζουράδες

Δύο σκαφτοί τζουράδες, από ξύλο παλιάς καρυδιάς, που μόλις τελείωσα.
Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο:

Πολύ όμορφοι Νίκο! Ήθελα να ρωτήσω εάν είναι δικά σου καλούπια/σχεδιασμός. ή αν κρατάνε στοιχεία από το ΑΗΔΟΝΙ του Μπάτη.
ΥΓ. Φαντάζεσαι βέβαια ότι θα σου ζητήσουμε να ακούσουμε και ήχο…

Ναι Μπάμπη, είναι δικοί μου σχεδιασμοί (πληθυντικός, διότι είναι δύο διαφορετικά μοντέλα). Φυσικά όμως, υπάρχουν επιρροές και αναφορές…

Δεν έχω ακόμη οργανωθεί για ηχητικά δείγματα, κυρίως λόγω αμέλειας. Στην πραγματικότητα όμως ίσως και να το απωθώ, γιατί τα όποια ηχητικά δείγματα μόνο λόγους εντυπώσεων μπορούν να εξυπηρετήσουν. Ο ήχος των ακουστικών οργάνων, ακούγεται, κρίνεται και συγκρίνεται μόνο εκ του φυσικού !!!

Νίκο πανέμορφοι, όπως και όλα σου τα όργανα άλλωστε. Ενδιαφέρουσα μου φάνηκε η εργασία πριν το σκάψιμο που το κομμάτι ξύλου γέμισε με τρύπες. Γενικά παλιότερα το σκάψιμο γινόταν με τέοιο τρόπο ή από την αρχή και σιγά - σιγά με κάποιο εργαλείο χειρός (συγχώρεσέ με που δεν ξέρω τις ονομασίες τους αλλά γνωρίζω ελάχιστα για τιος κατασκευές);

Κε Νικο ειλικρινα τα λογια ειναι πολυ λιγα για να περιγραψουν το αισθημα που ενοιωσα οταν ειδα τα οργανα!!
Εκπληκτικα, πανεμορφα!!! Πολλα συγχαρητηρια!!

Πανεμορφα οργανα…ειδικα το μικρο το ερωτευτηκα!!!

Γεια στα χέρια σου μάστορα!!!

Μπράβο Νίκο! Αν προλάβω θα προσπαθήσω να περάσω να τους ακούσω από φυσικού. Πανέμορφοι και οι δύο!

Νίκο γειά στα χέρια σου τα θυμάμαι και τα δυο σκαμένα και ξέχωριστά τα καπάκια τους!άψογος για άλλη μια φορά καταπλικτική δουλειά με πολύ κόπο και μεράκι,θυμάμαι με τι υπομονή και λεπτομέρεια χάραζες τις ρόζέτες… να είσαι πάντα γερός και δυνατός να μας κάνεις και άλλα τέτοια όργανα :110:

Και γ… τα καπάκια που λέμε !:slight_smile: Φίλε να είσαι καλά να φτιάχνεις τέτοιες ομορφιές!