Σαββατιάτικη έξοδος

Επειδή λόγω δουλειάς δεν μπόρεσα για αρκετές νύχτες να βγώ να ακούσω τα “δικά” μου, που δυστυχώς μόνο καθημερινές τα παίζουν…, βγήκα Σαββατόβραδο μετά από πολύ καιρό και…θυμήθηκα γιατί έχω πάψει να βγαίνω τα Σαββατόβραδα!!Πήγα να ακούσω Μανιφάβα και Μαρίνα…καταπληκτικοί και οι δύο, έχω κάνει ΦΟΒΕΡΑ γλέντια μαζί τους…(αλλά καθημερινές…).
Το ρεπερτόριο “Σαββατιάτικο”, τα ίδια τετριμμένα που ακούς παντού, φασαρία που δεν σ αφήνει να καταλάβεις τι παίζουν οι μουσικοί κι εκεί που πληρώσαμε και παμε να φύγουμε, έρχεται ευγενέστατη η Μαρίνα (τί φωνάρα Θεέ μου !! ) και μας ρωτάει τί τραγούδια θέλουμε…
Αρχίζει τα “δικά” μου ( 'Σμυρνέικα" και προπολεμικά ρεμπέτικα, παραδοσιακά Σμυρνέικα κλπ μερακλίδικα…) και κει που πάμε να “φτιαχτούμε”, αρχίζουν να ΓΚΑΡΙΖΟΥΝ οι κοπελιές της διπλανής παρέας που δεν έβαλαν γλώσσα μέσα όλο το βράδυ! Το ωραίο είναι ότι ήταν φίλες της Μαρίνας!! Στην ευγενική και διακριτική μου προσπάθεια για ησυχία με την επισήμανση ότι η φίλη τους τραγουδά χωρίς μικρόφωνο και θα πρέπει να τη σεβαστούμε, η άμεση απάντηση (με χάχανα και μεγάλη ενόχληση των νεαρών) ήταν: 'ΑΥΤΗ μας κάλεσε!!":112::112: Σαφώς και η ταβέρνα δεν είναι θέατρο και ο κόσμος θα μιλήσει και θα γελάσει αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ την έλλειψη αγωγής, την απαράδεκτη συμπεριφορά των κακομαθημένων Νεοελλήλων που θέλουν να επιβάλουν ντε και καλά την παρουσία τους φωνασκώντας και επιδεικνύωντας την νούλα της ύπαρξης τους ενοχλώντας τους πάντες γύρω τους , πιστεύοντας ότι είναι δικαίωμά τους ,γιατί ΠΡΕΠΕΙ να “κάνουν ταραχή”!
Προφανώς άξια τέκνα των γονιών με τις τζιπάρες που τις διπλοπαρκάρουν όπου γουστάρουν, που μότο τους είναι …“κλέψε για να έχεις”…και διδαχή τους το “ωχ αδερφέ”!
Πιστεύω ότι είναι μειοψηφία αλλά δυστυχως κάνει περισσότερο θόρυβο αυτό το είδος ανθρώπων που τουλάχιστον εμένα με ενοχλεί αφάνταστα!
Είμαι υπερβολική και “περίεργη” βρε παιδιά που δεν αντέχω τις “Σαββατιάτικες εξόδους” με τις “συνήθεις” πια συνθήκες ή έχετε τις ίδιες εμπειρίες???:mad:

Διαφωνώ μαζί σου Πέλη ,δεν είναι μειοψηφία ! Έτσι γίνετε παντού ,στο σινεμά ,στο θέατρο ,εχω φύγει και μάλιστα επιδεικτικά στο μέσον της παράστασης. Τοʼ χω ξαναπεί, πολλοί δεν πάνε ν΄ακούσουν ,πάνε να δουν η να τους δουν! Δυστυχώς έχουν υιοθετηθεί πλέον τηλεοπτικοί όροι σε συμπεριφορές ,αλλά και σε τρόπους διασκέδασης.

'Οταν ο 'Ελληνας “πληρώνει”, κάνει ό,τι γουστάρει !!!

Είμαστε για τ`ανάθεμα … Το ξαναπιάσαμε το θέμα και δεν βρέθηκε άκρη …
Κι αυτά που αναφέρει ο Μπάμπης συμβαίνουν στο ακέραιο, ακόμα και σε
άλλης μορφής διασκέδαση, όπως θέατρο και κινηματογράφος …
Αν μιλήσεις, μπορεί να προκύψει ακόμα και καυγάς …

Στην ερώτηση, γιατί δεν πάνε αλλού να φάνε και να τα πούνε, απαντούν
πως θέλουν να παίζει και κάτι από πίσω, ζωντανό “γουόκμαν” ένα πράμα …
Ακόμα και σε “ρεμπετάδικο”, που πας για ν`ακούσεις, μια και δεν υπάρχει
φαγητό, πάλι το ίδιο βιολί (όχι όλοι) …

Μπαίνουν κάποιες παρέες μέσα και βγαίνουν χωρίς να έχουν ακούσει
τίποτα, επιπλέον δε, κάνουν και υψηλή κριτική, γι αυτό που δεν άκουσαν!
Τέλος πάντων, είναι μια πάγια κατάσταση, που λύση δεν υπάρχει …

Εμένα και την παρέα μου μας κάνει θηρία, αλλά αν σου πέσει ο “λαχνός”,
κάθεσαι και την τρως η φεύγεις και χαλάει η βραδιά σου (η χαλασμένη) …

Νομίζω οτι μια λύση είναι η “κουδούνα” του ταβερνιάρη που τις στιγμές που κάποιοι το παρακάνουν βγαίνει για να τους θυμίσει ότι υπάρχουν μουσικοί που κάποιοι θέλουν να τους ακούσουν…Η άλλη λύση είναι αυτή του Άρη που κοντά στους μουσικούς διαλέγει συνήθως ποιους θα βάλει (σε σημείο που να αφήνει ΚΕΝΑ τραπέζια και να χάνει πελάτες που παρεξηγούνται γιατί τους βάζει στο διπλανό δωμάτιο ενώ υπάρχουν τραπέζια που μένουν άδεια όλη τη νύχτα!..).
Μπάμπη εγώ νομίζω ότι οι κακομαθημένοι είναι λιγότεροι, απλά κάνουν περισσότερο ντόρο και η "συνήθης σιωπηλή πλειοψηφία " τους ανέχεται καρτερικά…όπως και όλες τις ασχήμιες αυτής της ρημάδας Νεοελληνικής πραγματικότητας!

Όταν ο μέσος άνθρωπος αναγκάζεται (ή επιλέγει - αδιάφορο…) να περνά την βδομάδα του σαν ζώο ζαλωμένο, προφανώς δεν θα αλλάξει ψυχοσύνθεση το Σάββατο…

Νομίζω ότι δεν διορθώνεται η κατάσταση.

Αναρωτιέμαι όμως, μια και συμφωνούμε στην διαφορετική ατμόσφαιρα των μεσαίων ημερών της εβδομάδας, μήπως και για μας αλλά και για τους μουσικούς και για τους καταστηματάρχες θα ήταν αποδοτικότερο να άρχιζαν τα προγράμματα κατά τις 9μμ. Έτσι μπορεί κανείς γύρω στις 1μμ ευχαριστημένος να επιστρέψει και να έχει και 5 ώρες ύπνο ώστε να μην σέρνεται την επομένη. Και να μην χρειάζεται να συναγελασθεί με τις ορδές το Σάββατο για να διαχειριστεί την κόπωση.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί δεν μπορώ να μερακλωθώ στις 10 και πρέπει να φτάσει 2-3 το πρωί για να ακούσω ή να παίξουν όπως πρέπει…

Γρηγόρη συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου! ΠΟΤΕ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί θα πρέπει να περιμένω να παέι 1130 για να βγω να ακούσω μουσική και ακόμη χειρότερα (όταν πρόκειται για ταβέρνα…) να φάω !! Τουλάχιστον οι ταβέρνες θα έπρεπε τις καθημερινές να καθιερώσουν έναρξη της μουσικής στις 9μμ!!
Νομίζω ότι έτσι και περισσότερος κόσμος θα πήγαινε και οι μουσικοί δεν θα ταλαιπωρούνταν μέχρι το ξημέρωμα!! Με το ισχύον καθεστώς, κάθε φορά που βγαίνω για να ακούσω τη μουσική που μου αρέσει (και που την βρίσκω ΜΟΝΟ τις καθημερινές…) πρέπει να χρεωθώ κανονική άδεια την επομένη!

Καλά όλα αυτά που λέτε…Αλλά νομίζω…και αν κάνω λάθος διορθώστε με. Ο Έλληνας…γνωρίζει ή αναλογίζεται ποτέ τον τραγουδιστή ή τον οργανοπαίχτη του μαγαζιού ως επαγγελματία άνθρωπο ? Εννοώ, αυτό το οποίο λέμε, όταν ένας άνθρωπος είναι στη δουλειά του, δηλαδή ΔΟΥΛΕΥΕΙ με ολόκληρη τη σημασία της λέξης.
Νομίζω, ότι λίγοι είναι αυτοί που εκτιμούν αυτή τη δουλειά, όχι ως προς να τη σεβαστούν, αυτό είναι το λιγότερο, αλλά να κατανοήσουν τον κόπο που γίνεται επί σκηνής, αλλά και τα προεόρτια. Βάζω σε δεύτερη μοίρα το σεβασμό, γιατί σε άλλες δουλειές, που είναι κοινώς αποδεκτό το λιώσιμο, ο κόπος και η κούραση, ούτε καν σε αυτές σε σέβονται.Έαν λοιπόν δεν έχουν ασχοληθεί με τη μουσική ή με κάτι κοντινό σε αυτό, μπορεί να πιστεύουν ότι τραγουδιστής και οργανοπαίχτης, κάνουν το χαβαλέ τους και καλοπερνάνε. Μη σας πω κιόλας, ότι μπορεί να πιστεύουν ότι πληρώνονται για το τίποτα! Τέλος, εδώ στην Ελλάδα, γνωρίζουμε πολύ καλά, ποιες δουλειές έχουνε κοινωνικό κύρος και τις σέβονται οι άνθρωποι έστω με το σεβασμό της τυπικότητας. Σε όλες λοιπόν τις υπόλοιπες δουλειές, επικρατεί από έλλειψη σεβασμού προς τον εργαζόμενο, μέχρι και ολοκληρωτική έλλειψη εκτίμησης, γι αυτό το οποίο κάνει, αλλά και γι αυτό το οποίο Είναι αυτός ο άνθρωπος. Αυτό το πολυειπωμένο, καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, λέγεται και υποστηρίζεται από λίγους, για τους υπόλοιπους είναι απλά ένας μαϊντανός.

Νομίζω ότι αυτά είναι αυτονόητα! Γι αυτό ακριβώς κάνουμε αυτή την κουβέντα. 1) Για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά κάποιων ανάγωγων που δε σέβονται τους μουσικούς που πανε να ακούσουν και 2) Για την ταλαιπωρία όλων ημών που γουστάρουμε να τους ακούσουμε και πρέπει να πάρουμε άδεια και να ξενυχτήσουμε μέχρι 3 ή 4 πμ για να τους απολαύσουμε!
Για τη συγκεκριμένη πρόταση να ξεκινάνε (τουλάχιστον στις ταβέρνες και στις μουσικές σκηνές) στις 9μμ διαφωνείτε?? Πιστεύετε ότι δεν δεν μπορεί να γίνει??

συμφωνώ, ο πελάτης θα έχει σχολάσει από τη δουλειά του κατά τις 5-6 (αν σχολάσει κατά τις 7-8 θα έχει ήδη πήξει στην υπερωρία, που κουράγιο για έξοδο) και άνετα βγαίνει στις 8-9 μέχρι τις 1-2. μετά ύπνο και πάλι δουλειά την επόμενη μέρα -βαλβίδα ασφαλείας λέγεται! αντίστοιχα οι εργαζόμενοι στο μαγαζί (από κουζίνα μέχρι πάλκο) θα σχολάσουν κάποια ανεκτή ώρα, και θα κάνουν και καμιά δουλειά το επόμενο πρωί.
όποιο κι αν είναι το ωράριο πάντως, χρειάζονται 1-2 ώρες για το ζέσταμα των μουσικών και του κοινού, και της γενικότερης χημείας. δεν μπορείς να ξεκινήσεις αμέσως με τα μερακλήδικα, χαμένα θα πάνε.
όσο για τους κάφρους, πρώτα με το καλό και το φιλότιμο. το χιούμορ είναι καλή συνταγή -γεια σου πέτρο! αν δεν υπάρχει, ας γίνει μπουν τα μεγάλα μέσα, μην αφήνουμε μια-δυο παρέες να χαλάνε όλους τους υπόλοιπους.

Παιδιά!Όσες φορές θέλω να πάω να ακούσω την μουσική που μου αρέσει,πάω καθημερινές γιατί έχει λίγο κόσμο,δεν έχει φασαρία και ζητάω και κανένα τραγούδι που γουστάρω.Το μειονέκτημα είναι ότι παίζουν λιγότερη ώρα.Δηλαδή αν την Παρασκευή παίζουν 5-6 ώρες,την Τετάρτη παίζουν 2 ώρες.Αλλά αυτές οι δύο ώρες είναι πολύ καλύτερες και ποιοτικές για εμένα.

Εγώ δεν έχω κατασταλάξει ακόμα τι ώρες μπορεί να προτιμάει ο Έλληνας. Στο μαγαζί που παίζω είναι το πρώτο μαγαζί που το ωράριο είναι από 20:30 έως 24:30 το κανονικό πρόγραμμα. (Σε όλα τα προηγούμενα ήταν 22:30 - 02:30). Ξεκίνησα από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι και τον Μάϊο και από Οκτώβριο μέχρι σήμερα. Έχω δεί το μαγαζί να γεμίζει από τις 21:00 και να αδειάζει στις 24:30, ελάχιστες φορές. Τις περισσότερες ξεκενινάμε κατά τις 21:30 με μιά παρέα, και τυχαίνει να μπαίνουν παρέες και στις 01:00 το πρωί. Μπορεί να είναι άδειο μέχρι τις 23:00 και να πλακώνει κόσμος στις 23:30 ή ακόμα και 24:30 και μάλιστα γνωστοί που ξέρουν το ωράριο, και κάθονται φασαριόζικα στο τραπέζι και μετά δίνουν παραγγελιές, συνήθως από κομμάτια που έχουμε παίξει. Επειδή το μαγαζί είναι ανοιχτό από τις 17:00 το προσωπικό κατά τις 01:00 έχει αρχίσει να μαζεύει και βέβαια όλοι είμαστε κουρασμένοι για να συνεχίσουμε επ’ αόριστο, σύμφωνα με τα γούστα της νεοαφιχθείσας παρέας. Εχθές μάλιστα συνέβη το ίδιο κατά τις 24:45 οπότε ανακοίνωσα “διάλειμμα ολίγων ημερών”, αντί του “διάλειμμα ολίγων ωρών” όταν παίζουμε και Κυριακή μεσημέρι. Ο Βασίλης και η Μαργαρίτα που περίμεναν ότι θα συνεχίσουμε, όταν άκουσαν το “ολίγων ημερών” έβαλαν τα γέλια και μου έκαναν και τη παρατήρηση να μη λέω τέτοια. Σας πληροφορώ ότι κανένας άλλος από τους θαμώνες δε κατάλαβε τι είπα. Αυτό όσον αφορά για το τί ακούνε οι πελάτες (Όχι πάντα).

Υ.Γ. Συμβουλεύω το αφεντικό να μεταθεσει το ωράριο του μαγαζιού κατα 2 ώρες. Να ανοίγει δηλαδή στις 19:00 αντί 17:00 και το μουσικό μέρος να ξεκινάει 22:30

Το θέμα είναι αν μάθουν όλοι ότι ξεκινάει 9 και τελειώνει κάποια στιγμή θα έρχονται 9. Και θα έρχεται διαφορετικό κοινό. Τώρα που φαντάζονται ότι στις 12,30 σκουπίζεται ακόμα το μαγαζί, σκάνε μύτη στις 1μμ. Πώς ρε παιδιά διασκεδάζαμε την 10ετία του 70 και του 80 τέτοιες ώρες και τώρα πρέπει να κοιμηθείς στις 8 να ξυπνήσεις στις 12 για να βγείς; Αυτό είναι το πλέον άρρωστο! Χειρότερο από τις φωνές και την αγένεια.

Το συνολικό “πακέτο” πάντως ευθύνεται κατά την γνώμη μου και για για την μειωμένη απόδοση κάποιων μεγάλων μουσικών που αναπτύχθηκε σε άλλο ποστ. Για παράδειγμα προ μηνός πέτυχα κάποια Πέμπτη στο 25ράκι τον Δουμουλιάκα. Εϊμασταν μια δυό παρέες ορεξάτες να ακούσουμε και να επιβραβεύσουμε τους δύο μουσικούς! Τους πήρε ένα τέταρτο το πολύ να φτιαχτούνε, να μας παρουσιάσουν ένα πολύ καλό εαυτό, να μας μαγέψουν κάποιες στιγμές. Και θέσαμε αυτοί οι 10-15 άνθρωποι με το ενθουσιώδες χειροκρότημα το πεδίο συμπεριφοράς των υπολοίπων. Δεν χρειάστηκε ούτε μία φορά ο Πρίαμος να κάνει σσσσσσσσ…

Η μουσική είναι αμφίδρομη σχέση. Όσο περιμένουμε να πάρουμε άλλο τόσο πρέπει να δώσουμε και να συμμετέχουμε(*). Αυτά και πολύ πάρλαρα.

(*) Κάποτε φίλος συνθέτης σε μικρό μαγαζί - μουσική σκηνή προσφωνώντας τους μουσικούς τελείωσε με την φράση. “Στα παλαμάκια ο Γρηγόρης”. Όταν τον εγκάλεσα για το ξεφώνημα, μου είπε: “Νομίζεις ότι δεν μου προσέφερες σήμερα με τον ενθουσιασμό σου; Έπρεπε να ήσουν χθές εδώ να δείς!”

Αχ τι να πουμε κι εμεις που πιανουμε 12 και σχολαμε 6-7 και λιγο παραπανω μερικες φορες? Τα πραγματα δεν εχουν ξεκαθαρισει απο την μερια των μουσικων οσον αφορα τα ωραρια. Γιατι? Γιατι δεν μιλανε ολοι! Ειναι θεμα που για αναπτυχθει χρειαζονται 10 σελιδες σιγουρα. Το θεμα βρωμαει απο παντου. Οσον αφορα τις παρεες τα πραγματα ειναι απλα μεσα στα 12 χρονια που δουλευω νυχτα. Η καθε παρεα η ο καθε ανθρωπος εχει το δικο του τροπο εκφρασης. Αλλοι χαβαλε αλλοι κυριλε και αλλοι τραμπουκε. Δεν μπορεις να ξερεις ποιος θα μπει μεσα και θα κατσουν στο τραπεζι.Πολλοι απο αυτους μπορει βεβαια να ειναι και θαμωνες. Απλα πας σ ενα μαγαζι ακους βλεπεις και αν δεν σου αρεσει για τον α,β λογο πολυ απλα δεν ξαναπας. Υπαρχουν τα καταλληλα μαγαζια για ολους τους τυπους διασκεδαστων που υπαρχουν

Καλημέρα,

νομίζω ότι όλοι εμείς που πάμε σε ένα μαγαζί με ζωντανή μουσική για να ακούσουμε, κάνουμε το λάθος να ξεχνάμε ότι είμαστε μειοψηφία.
Χθες βρέθηκα σε ένα τέτοιο ταβερνάκι και εγώ, στην Αργυρούπολη, και ενώ τα παιδιά παίζαν πολύ καλά και η κοπέλα που τραγουδούσε είχε ονειρική φωνή,
ΚΑΙ ενώ παίζαν και με μικρόφωνα σε χαμηλή ένταση…πάλι δεν ακουγόντουσαν.
Λοιπόν τι γίνεται απορεί κανείς?..διαβάζοντας και τα δικά σας σχόλια…

Πολύ απλά οι περισσότεροι που πάνε σε μία ταβέρνα με ζωντανή μουσική απλά θυμούνται “χαλαρά” μετά, ότι το μαγαζί είχε και μια μικρή κομπανία.
Αυτό είναι όλο…όποιος θέλει να ακούγεται και να έχει την προσοχή του κόσμου πρέπει να το “επιβάλει” με μικροφωνική εγκατάσταση…και πάλι όμως ίσως ο κόσμος να προσπαθεί να ακούστεί πιο δυνατά από τα ηχεία!!!..τώρα το γιατί είναι έτσι τα πράγματα?..απλά το δέχομαι και δεν κάθομαι να σκάσω και πολύ πλέον…δεν βγαίνω άλλωστε και τόσο πια.
Έχω στεναχωρεθεί αρκετά με όλες τις φατριές κάφρων και δεν χαλιέμαι πια.
Ακόμα και όταν παίζω στην ταβέρνα(χωρίς μικρόφωνα) γυρνώ προς τον κιθαρίστα και παίζουμε για “πάρτυ μας”…

Απλά οταν βγαινω ειμαι στην ταβερνα μια ωρα νωρίτερα απο τον δευτερο πελέτη. Και καθομαι πρωτο τραπεζι. Αγκαλιά με τον μπουζουξη. Αν δεν εχει μπορει και να φυγω… Τις περισσότερες φεύγω

Κι εμείς είχαμε ξεκινήσει να παίζουμε σκέτα, χωρίς μικροφωνική. Αλλά όταν το μαγαζί έχει πάνω από δυο παρέες (αν είναι και φασαριόζικες) δεν ακούμε τι παίζουμε και ξελαρυγγιαζόμαστε. Γι’ αυτό τώρα παίζουμε με δυο μονιτοράκια 100άρια αυτοενισχυόμενα μπροστά μας, τουλάχιστον να ακούμε τι παίζουμε εμείς. Το fader της εξόδου δεν ανεβαίνει πάνω από το 3 σε κλίμακα 10 ακόμα και σε μεγάλη φασαρία με γεμάτο μαγαζί. Εμείς τουλάχιστον το ευχαριστιόμαστε και όσοι θέλουν να ακούσουν, ακούνε και το ευχαριστιώνται, απ’ όσο έχω μιλήσει με γνωστούς και άγνωστους θαμώνες. Για τη παρέα ένα τραγούδι από τα αγαπημένα μου, ηχογραφημένο στη κονσόλα για να μην ακούγεται η φασαρία.
//youtu.be/QmIZRRBkiSI

Υπήρχε κάποτε μία συζήτηση εδώ μέσα, που διάφοροι συμβούλευαν ένα παιδί που ενδιαφερόταν να αρχίσει να παίζει σε μαγαζιά. Ολοι συμφωνούσαν ότι χωρίς μικροφωνική είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία απ’ ότι με ενίσχυση - κοινώς, βάσανο.
Θυμήθηκα την κουβέντα το Σάββατο που πήγα στου Χαμηλού. Μια κιθάρα, ένα μπουζούκι, ένα ακορντεόν και 1000 Βησιγότθοι να χαχανίζουνε. Καθόμουν ούτε 4 μέτρα από τους μουσικούς και τους άκουγα με το ζόρι. Ειδικά ο καημένος με το ακορντεόν τραγούδαγε τόσο φωναχτά που έβλεπα τις φλέβες του λαιμού του μόνιμα φουσκωμένες :106: Επρεπε όλοι οι βλάκες να πάνε για νανάκια κατά τις 2 για να αρχίσουμε να ευχαριστιόμαστε πρόγραμμα.
Είμαστε συνηθισμένοι πλέον να έχουμε άμεση πρόσβαση σε μουσική - ραδιόφωνα, mp3, τα πάντα. Ο πολύς κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι όταν έχεις έναν άνθρωπο μπροστά σου κι όχι ένα CD, δεν είναι το ίδιο και επιβάλλεται να έχεις την πρέπουσα συμπεριφορά. Θυμάμαι το καλοκαίρι σε μια παραλία βραδάκι, που παίζαμε και ήρθε και πάρκαρε ένα αμάξι δίπλα μας με μπιτάκια στο διαπασών. Αναγκαστήκαμε να τους κάνουμε παρατήρηση για το αυτονόητο. Πόσο πια !
Λόγω ωραρίου δουλειάς μπορώ να βγαίνω τόσο καθημερινές όσο και ΣΚ. Εντελώς διαφορετικός κόσμος, νοοτροπία, μουσικό πρόγραμμα στα ίδια μαγαζιά. Διαφορετικές εμπειρίες. Πλέον αποφεύγω τα ΣΚ όσο μπορώ - τα έχω χαρίσει στις βλαμένες και τους κάφρους.
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες - εάν και ανέκαθεν καυχιόμουν για το πόσο νυχτόβιοι και αλανιάρηδες είμαστε σαν λαός, τελικά θα ήταν καλύτερα να έχουμε βορειοευρωπαϊκό ωράριο. Να αρχίζει η έξοδος απόγευμα - βραδάκι, να πάμε για νάνι κατά τις 1-2 και την άλλη μέρα δουλειά. Να μην υπάρχει και η Σαββατιάτικη εκτόνωση του κάθε καταπιεσμένου.

Την καλημέρα μου.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 04:23 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 03:47 —

Παρεπιπτόντως: (προς admins) μήπως θα ήταν σκόπιμο να υπάρχει μία λίστα ή ένα sticky με μαγαζιά που μπορούμε να ακούσουμε καθημερινές νωρίς (απόγευμα - βραδάκι);
Απλά μία σκέψη.

Υπάρχει από την tountas priest “ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΕΡΑΚΛΗ”

Εχει χαθει και η επικοινωνια μεταξυ των ανθρωπων, και το λεω αυτο γιατι σε καθε “πετυχημενη” βραδια εφευγα και αντιλαμβανομουν οτι ολο το μαγαζι ημασταν μια παρεα! Εβλεπα “ανταλλαγη” στο μερακι απο τους μουσικους στους πελατες και το αντιστροφο. Δεν εκτιμαμε πλεον οχι τον διπλανο μας αλλα ουτε και τον μουσικο!
Παρτε παραδειγμα σαν μουσικοι βραδιες με μια παρεα η οποια εχει κολλησει απο μερακι και εσεις παιζετε κοιτωντας το ρολοι. Με τους καφρους παντως, οσο και να παρεξηγηθεις δυσκολα θα βγαλεις ακρη γιατι η αγενεια, και ο εγωισμος ειναι ειδος που γνωριζει εκπληκτικη ανθιση!!!
Οσον αφορα τα ωραρια καλο για ολους θα ηταν για ολους πλην τις ΔΕΗ (γιατι πουλαει φτηνοτερα το ρευμα το βραδυ:019:) Να γινονταν πιο ανθρωπινα ακομα και το σαββατο. Μια κυριακη εχουμε ολη την εβδομαδα, που ειναι κριμα να βγαλεις την μιση στο κρεββατι.
ΥΓ. Εσεις εκει πανω εχετε προβληματα τι μερα και ωρα θα ακουσετε καμμια πεννια…
Εμεις εδω πλην απο ενα-δυο ταβερνακια (το δευτερο δεν το εχω βρει ακομα, αλλα που θα παει το ατιμο:)) Εχουμε λιωσει στο youtube…:106::106::106::112:

Φιλε Στρατο, μη νομιζεις, ετσι οπως παει η κατασταση για να μπορεσουμε να ακουμε ανθρωπινα, θα μαζευομαστε σπιτι με πιτσομπυρα (Champions League φαση), θα ανοιγουμε προτζεκτορα και θα βλεπουμε απο το YouTube βιντεακια για να γουσταρουμε…