Ρεμπετικο απο την κρητη

Απο την εταιρεια “ΣΕΙΣΤΡΟΝ”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗΣ
« ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΕ ΚΑΛΩ»

Οι μουσικές εκδόσεις ΣΕΙΣΤΡΟΝ με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουν την πρώτη προσωπική εργασία ενός νέου καλλιτέχνη, του Γιάννη Παξιμαδάκη. Σκοπότς μας είναι να δώσουμε βήμα σε νέους ανθρώπους που αγωνιούν, αγωνίζονται, μελετούν, παίζουν, γράφουν, τραγουδούν και ψάχνουν τα μονοπάτια της ζωής. Ο Γιάννης έχει ιδιαίτερη αγάπη στο ρεμπέτικο τραγούδι. Γι’αυτόν, το ρεμπέτικο δεν είναι μόνο τραγούδι, είναι τρόπος και στάση ζωής. Πρόλαβε τον απόηχό του στα στενά σοκάκια του Λάκκου όπου μεγάλωσε. Εκεί, παιδάκι έπαιζε το μπουζουκάκι του ακούγοντας τις συμβουλές των παλιών μερακλήδων που τον καλούσαν στις παρέες τους. Σιγά σιγά με τον καιρό άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορα στέκια της πόλης του Ηρακλείου και αργότερα σε άλλα μέρη.
Επειδή ο νους του Γιάννη είναι ανήσυχος δεν έμεινε μόνο σε ότι κατείχε. Χρόνια ψάχνει διάφορα είδη του μουσικού μας πολιτισμού και τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους. Ξέρει ότι το καλό τραγούδι και η καλή μουσική λειτουργούν σαν σχολείο, προτείνοντας τρόπους ζωής για τη χαρά και τη δημιουργία κόντρα στα πολλά πρέπει και όρια του ντουνιά. Χρόνια τώρα δουλεύει σκεφτόμενος τα βήματά του. Με πολύ κόπο και μη φειδόμενος χρόνου έφτασε σήμερα να μας παρουσιάζει την πρώτη μουσική του εργασία «Με το τραγούδι σε καλώ».
Τρέχει ο χρόνος και περνά και δεν ξαναγυρίζει. Όμως εμείς τον κουβαλάμε μέσα μας κι όπως ζούμε στο παρόν ψάχνοντας το αύριο ξαναγυρνάμε πίσω γυρεύοντας στοιχεία, ισορροπίες, καημούς, νταλκάδες, πράγματα που καταστρέψαμε, νοήματα και σχέσεις που σήμερα μας λείπουν. Ψάχνουμε ρωγμές στον παμφάγο χρόνο για να βρούμε φωτεινά διαστήματα στη ζωή μας. Ο έρωτας είναι φωτοδότης και αστείρευτη πηγή ζωής. Δίνουν νόημα στη ζωή τα γεμάτα πονηριά και πνεύμα

Ενα τραγουδι που βρηκα στο youtube απο τη συγκεκριμενη δουλεια: http://www.youtube.com/watch?v=ILfjGUpFROM&feature=related

Αν και κάπως καθηστεριμένα (μιας και το θέμα είναι ανοιγμένο από το 2005), αλλά αφού ο προλαλίσαντας το επανέφερε να πούμε και κάποια πράγματα.
Ο Γιάννης Παξιμαδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1975. Σε μικρή ηλικία αυτοδίδαχτος ασχολήθηκε με το μπουζούκι. Τραγουδώντας και παίζοντας έχει δώσει συναυλίες και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς της Κρήτης και όχι μόνο. Έχει συνεργαστεί με το Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη), Μανόλη Πάππο και πολλούς άλλους του χώρου. Σήμερα είναι καθηγητής στο λαϊκών οργάνων «Παγκρήτιο Ωδείο». Είναι συνθέτης, ερμηνευτής και εκτελεστής οργάνων όπως το μπουλγαρί, λαούτο, μπουζούκι κ.α. Ο Γιάννης Παξιμαδάκης παρουσιάζει κατά καιρούς τα τραγούδια του στην Αθήνα έχοντας συνεργάτες όπως το Γεράσιμο Ανδρεάτο, το Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μαρία Φασουλάκη. Με τις μουσικές εκδόσεις “Σείστρον” είχε κυκλοφορήσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Με το τραγούδι σε καλώ” και με συμμετοχή των Ψαραντώνη, Αβυσσινού, Ν. Ξυλούρη και Μ. Φασουλάκη με τις εκδόσεις “ΛΥΡΑ” το 2009 κυκλοφόρησε την δουλεία “Να κοιτώ πουλιά καράβια”. Πρόσφατα μάλιστα (27/4) στο 1002 νύχτες παρουσίασε και κάποια τραγούδια από την επόμενη δισκογραφική του κίνηση που αναμένεται σύντομα. Γενικά του αρέσει να πειραματίζεται με διάφορα άλλα είδη μουσικής πέραν του ρεμπέτικου (που το αγαπά). Παραθέτω δύο ενδεικτικά δείγματα.

(1) Με τον Ψαραντώνη

//youtu.be/wgea8UYIZ6Q

και (2) σε κάτι πιο “σατυρικό”

//youtu.be/KGicT-Zafyg

τον κατατασουν στο “bulgari player”

<Cretan bulgari player born t Κάτω Καστελιανά Μονοφατσίου - Ηρακλείου in 1975. >

A-4214700-1635878358-4873

https://www.discogs.com/artist/4214700

https://www.ogdoo.gr/diskografia/stigmes/tag/Γιάννης%20Παξιμαδάκης