Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω δώρο στην κόρη μου βιβλία με παρτιτούρες ρεμπέτικου για πιάνο. Για παράδειγμα το βιβλίο «Το αστικό λαϊκό τραγούδι στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου : Σμυρναίικα και Πειραιώτικα ρεμπέτικα, 1922-1940» έχει παρτιτούρες αρκετών τραγουδιών. Γνωρίζει κανείς και άλλα βιβλία τα οποία να είναι για πιάνο και να έχουν και μελωδία για αριστερό χέρι;
Δεν ξέρω αν υπάρχουν βιβλία με ρεμπέτικα ειδικά για πιάνο, πάντως αυτό που αναφέρεις δεν είναι, είναι α λα τούρκα παρτιτούρες, φυσικά χωρίς κλειδί του φα, και όχι για συγκεκριμένο όργανο.
Marios2 δεν θα στο συνιστούσα, καθώς οι εκεί παρτιτούρες μπορεί αρχικά να την μπερδέψουν, έχει μόνο τη μελωδία (χωρίς δεύτερο χέρι για πιάνο συνοδεία) και έχει και τα “μόρια” δλδ τα μικροδιαστήματα που δεν μπορεί να αποδώσει το πιάνο… Εκτός αν είναι αρκετά εξοικειωμένη στο χώρο του βυζαντινού τραγουδιού κ ρεμπέτικου…
έχει ο Δομένικος Βαμβακάρης βγάλει ένα βιβλίο νομίζω για πιάνο με τα τραγούδια του Μάρκου ! και η εγγονή του Χατζηχρήστου κ.Μπάρδη του παππού της
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Nikos Ordoulidis made a Piano Project, musical notes? Don’t know. But he has a great homepage for Piano!
No. Nikos Ordoulidis is following his personal experimentations / explorations on the “Piano project”. It’s not something for piano students who would like to try a couple of rebetika.