Ρεμπέτικα και λαϊκά στο Μόχλο Σητείας

Φίλες και φίλοι, ελπίζω αυτό το μήνυμα να σας βρεί σε περίοδο ξεκούρασης και μουσικών αναζητήσεων, για να σας προτείνω έναν πολύ όμορφο τόπο διακοπών με πολύ μουσική στον περίφημο Μόχλο Σητείας. Ένα μικρό ψαροχώρι πριν την Σητεία σε απόσταση μιάμιση ώρας περίπου από το Ηράκλειο, αλώβητο από την τουριστική βιομηχανία, με μικρές καθαρές παραλίες καλό φαγητό στις ελάχιστες ταβέρνες του χωριού και, το κυριότερο, όμορφες μουσικές από Κρητικούς φίλους πραγματικά δεξιοτέχνες, της κιθάρας και του μπουζουκιού.
Κάθε Πέμπτη και Κυριακή από τις 8 το βράδυ, ο Γιάννης Παξιμαδάκης και ο Βαγγέλης Συλιγάρδος παίζουν πολύ όμορφα ρεμπέτικα και λαϊκά στην ταβέρνα το “Μπογάζι” του Μανώλη και της Gaby στην άκρη του μικρού λιμανιού με καταπληκτική θέα. Συνεχώς μέχρι τέλος Οκτώβρη. Αποκάλυψη είναι ο νεαρός σερβιτόρος ο Γιώργος που κάποια στιγμή παίζει μαζί τους κρητική λύρα.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Φοβερές εκπλήξεις συμβαίνουν στο “Μπογάζι” αν είναι κανείς τυχερός, όπως εγώ που το πρώτο βράδυ που βρέθηκα εκεί έπεσα πάνω σε ποιόν; Στο Μανώλη Πάππο!! Σε ένα
μικρό διάλειμμα από την παραμονή του στην Κρήτη για καλοκαιρινή δουλειά, πέρασε κι έπαιξε στο "Μπογάζι"σε μια αξέχαστη βραδυά.Επίσης στο Μπογάζι κάνει έκτακτες εμφανίσεις και ο Γιώργος ο Κοντογιάννης (ο Κρης)! άλλος εξαιρετικός μουσικός κι αυτός.
Ανεβάζω ένα δυο ενδεικτικές φωτογραφίες. Δυστυχώς οι φωτογραφίες του Μανώλη δεν βγήκαν σόϊ, έτυχε να παίζω κι εγώ μαζί του και έτσι χάλασε η πόζα…

Καλά να περνάτε !