Ραδιοφωνική εκπομπή "Γυρίζοντας με 78 στροφές". - Αφιέρωμα στη Ρέμα Στάμου

Θέλω να σάς ενημερώσω για την εκπομπή μου, “Γυρίζοντας με 78 στροφές”, που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 10-12 μ.μ. στο "http://www.radio-nostalgia.gr " με θέμα τη δισκογραφία γραμμοφώνου και τους συντελεστές της. Η εθελοντική μου, αυτή προσπάθεια, γίνεται τα τελευταία χρόνια από μεριάς μου και προσπαθώ, μέσω αυτής, να έρθω σε επαφή, με τους ελάχιστους, δυστυχώς, εναπομείναντες καλλιτέχνες τής δισκογραφίας 78 στροφών. Εκτός από τα ελεύθερα μουσικά προγράμματα και κάποιες θεματικές εκπομπές, έχω, κατά καιρούς, έρθει σε επικοινωνία με Νίκο Πουρπουράκη, Θόδωρο Καβουράκη, Κώστα Βίρβο, Κώστα Ζήτη, Άντζελα Γκρέκα, Αλέξη Παναγιωτόπουλο, οι παραπάνω με ενεργό συνεισφορά, μικρή ή μεγάλη, στη δισκογραφία γραμμοφώνου και έχουν μιλήσει για τη ζωή και το έργο τους, στο τηλέφωνο μαζί μου μέσω τής εκπομπής μου. Αρκετοί, άλλοι παλιοί καλλιτέχνες, παρουσιάστηκαν, ατυχώς, μετά θάνατον από την εκπομπή μου και μίλησαν για αυτούς οικία τους πρόσωπα μαζί μου. Προχθές Δευτέρα, ξεκίνησε η πρώτη μου εκπομπή - αφιέρωμα στη μεγάλη και σεμνή, ερμηνεύτρια τού ρεμπέτικου - λαϊκού τραγουδιού, Ρένα Στάμου. Οι συστάσεις περιττές. Η εκπομπή μεταδόθηκε στο http://www.radio-nostalgia.gr και όσοι/ες δεν κατέστην δυνατό να την παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να τη λάβετε ηχογραφημένη στο σύνδεσμο: http://dl.dropboxusercontent.com/s/e3ncw4mfeoa4l4o/213%20AVAGIANOS%202016-03-07.mp3?dl=1

Η εν λόγω ραδιοφωνική εκπομπή και το σύνολο τών εκπομπών μου είναι διαθέσιμες στη σελίδα αρχείου μου:

https://sites.google.com/site/jimavagianos

Σήμερα Τετάρτη, το δεύτερο μέρος - αφιερώματος στη Ρένα Στάμου. Μιλάει, στο τηλέφωνο μαζί μου, από το μακρινό Λονδίνο για τη ζωή και το έργο της. 10-12 μ.μ. στο “http://www.radio-nostalgia.gr” Μην το χάσετε!
Μετά τιμής,
Δημήτρης Αβαγιανός

Συγκινήθηκα πάρα πολύ που άκουσα ότι η Ρένα Στάμου είναι καλά και ενεργή όπως την ήξερα: είχα χάσει τα ίχνη της και χαίρομαι πάρα πολύ που ξαναβρήκα επαφή μετά από πολλά χρόνια, επικοινωνώντας με τον jimavagianos.
Στη σημερινή εκπομπή πιθανόν να επικοινωνήσω απ’ ευθείας αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, και θα 'θελα και γω να παροτρύνω όποιον φίλο ενδιαφέρεται να προσπαθήσει να ακούσει την εκπομπή, η Ρένα Στάμου εκτός από γνήσια επαφή με το λαϊκό τραγούδι είναι “ποταμός” - και άνθρωπος με καλοσύνη και ήθος που σπανίζουν.