Νομίζω πως μέσα απ’ όλη αυτή τη βαβούρα για το Ydra Gathering, προέκυψε, όπως συνηθίζεται, “κάτι”. Νομίζω πως το διέκρινα στις τοποθετήσεις των Φέρρη, Σώτου, Θανάση κ.α. Κάποιους μας απασχολεί καιρό, χρόνια.
Κοιτάξτε, δεν είμαστε μια παρέα που “παίζει” και τα “κουτσοπίνει” από καιρού εις καιρόν. Είμαστε ιντερνετική παρέα, που σημαίνει πως ακόμα και τα μπινελίκια μας γράφονται κάπως ορθογραφημένα και με σύνταξη που την βασανίζουμε πριν πατήσουμε enter.
Επιπλέον έχουν διαγραφεί οι δεξιότητες του καθενός εδώ.
Κάποιοι ασχολούνται με τούτο κάποιος με το άλλο, κάποιος θεωρητικολογεί και κάποιος κάνει πρωτογενή έρευνα. Ολοι με κάτι καταπιανόμαστε (πάντα σε σχέση με την αστική λαϊκή μουσική). Κάποιες φορές μέσα από τα debates παράγεται συλλογικό προϊόν που αξίζει όσο 10 πανεπιστημιακές δημοσιεύσεις του τύπου “μια προσπάθεια ερμηνείας του τριολέ στη Φραγκοσυριανή”. Να υπογραμμίσω μάλιστα πως τις περισσότερες φορές γράφουμε από μνήμης! Φαντάσου να ανοίξουμε και τις σημειώσεις μας ή τη βιβλιογραφία μας…
Εγώ πιστεύω πως μια πρώτη πυκνή δωδεκάωρη ημερίδα για το λαϊκό και το ρεμπέτικο με ανοιχτή θεματολογία δεν είναι ανέφικτη. Πρακτικά θέματα υπάρχουν, αλλά ως το Μάιο - Ιούνιο υπάρχει χρόνος να τα εντοπίσουμε και να τα λύσουμε. Μη ξεχνάμε πως είμαστε όλοι δραστήριοι επαγγελματίες με γνωριμίες και τα τοιαύτα.
Αν μη τι άλλο, να συναντηθούμε όλοι μαζί για μια φορά και να τσακωθούμε “εντός πρακτικών”!
Διάβασα το posting του Emery. Δεν το σχολιάζω γιατί το θεωρώ άκαιρο. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Για την ώρα να δούμε αν ΕΜΕΙΣ συμφωνούμε πως όλη αυτή η κοινή προσπάθεια έχει νόημα να βγει απ’ τα στενά όρια του forum.
Και καλούμε ΕΜΕΙΣ τον Emery να παραστεί…
Είχα πει κάποτε πως μια δουλειά που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, είναι μια ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ του παλιού και του καινούργιου forum. Απ’ αυτή την αποδελτίωση / ανάλυση, μπορεί να προκύψει ένα εισαγωγικό τεύχος με τις απόψεις που ακούστηκαν εδώ μέσα, τη θεματολογία, τις ερωτήσεις - απαντήσεις κλπ. Μιας και είναι μεγάλη η έκταση, θα μπορούσε να γίνει κάπως συνοπτικά από κάποιους που ζήσανε το forum γραμμή - προς - γραμμή. Ας μοιραστεί η δουλειά και να το επεξεργαζόμαστε κατά κεφάλαιο παράλληλα.
Ο Admin μπορεί να δώσει ένα επικαιρο backup του παλιού και του καινούργιου forum και προχωράμε. Αλλά και με ένα απλό site ripper τα κατεβάζεις στο PC σου σε 45 λεπτά. Το έχω κάνει παλιότερα.
Μερικοί αγαπητοί έως αδελφικοί φίλοι, καλό είναι να πάψουν να παριστάνουν τους “απλούς μπουζουξήδες” που την ψιλοβρίσκουν με δυο προτηράκια ρετσίνα και ένα ζεστό μεζέ. Εχουμε κάνει κατ’ ιδίαν κουβέντες που ξεπερνούν τα όρια του απλού μπουζουξή και εντελώς ειλικρινά, καπελώνουν τα proceedings κάποιου παλιότερου συνεδρίου.
Δεν λέω άλλα.
Ας μιλήσουν και οι άλλοι και βλέπουμε.