Ποια η γνωμη σας για αυτες τις χορδες?

παιδια θελω να αλλαξω χορδες στο μπουζουκι μου και θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για αυτες τις συγκεκριμενες χορδες που φερνει ο ματσικας http://www.matsikas.gr/el/Product-SET-8ΧΟΡΔΟΥ-ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ-MASTRO-CUSTOM-011-x-3-pack_1462.aspx

Εγώ αυτές χρησιμοποιώ και γενικά είμαι ευχαριστημένος.

Μπορείς πάντως να παίξεις με διάφορες χορδές μέχρι να καταλήξεις ποιες σε ικανοποιούν περισσότερο.

Στο φόρουμ υπάρχουν κι άλλες συζητήσεις για χορδές κάνε μια αναζήτηση και θα βρείς πολλές πληροφορίες.

Κι εγω τις χρησιμοποιω κανα-δυο χρονια τωρα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ειναι αρκετα ανθεκτικες και με δυνατο ηχο. Δοκιμασε τις και δες αν σου κανουν. Ειναι και φτηνες, γυρω στα 3,5 ?.

Γειά! Είμαι και εγώ εδώ και όχι ανενεργός.Οι χορδές που αναφέρεις είναι πολύ καλές, αν και λίγο σκληρές για τα δικά μου…γούστα.
Κάτι άσχετο…Πως μπαίνω ρε παιδιά στο forum από την ευθεία οδό ( δηλαδή γράφοντας τον κωδικό μου και όνομα χρήστη ) και όχι μέσω άλλου τρόπου? Ευχαριστώ

παιδια σημερα αλλαξα τις παλιες μου χορδες με τις μαστρο. Η πρωτη αποψη μου ηταν θετικη αλλα μονο ο χρονος θα δειξει.

Το παρατιθέμενο σετάκι δεν είναι το φτηνό των 3,5 ευρώ, αλλά κάποιο απότα ακριβά του Μάτσικα που πλησιάζουν ή ξεπερνούν τα είκοσι ευρώ το σετ!

Αλήθεια, τί περισσότερο προσφέρουν αυτές οι ακριβές χορδές; Τις έχει δοκιμάσει κανείς; Αν είναι μόνο η αντιοξειδωτική συμπεριφορά τους, γιατί να μην αλλάξω 6 φορές χορδές αντί της μίας (που αποκλείεται να χρειασθούν έξι για να ανταγωνισθούν την διάρκεια των ακριβών);

Για να γλυτώσεις από τον κόπο ρε Γρηγόρη! Δεν μετράει αυτό; (αν, φυσικά, είναι έτσι, και αν επιλέξεις αυτή την προσέγγιση).

Είναι πακέτο με 3 σετ χορδών (SET 8ΧΟΡΔΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ MASTRO CUSTOM 011 x 3 pack), περίπου 6? το σετ έρχεται η τιμή. Τα 3,5? είναι η τιμή του σετ για τρίχορδο.

Δεν διαφωνώ Νίκο! Κι’ εγώ βαριέμαι την αλλαγή χορδών, αν και έτσι δίνεται η ευκαιρία για καλό καθάρισμα του οργάνου, ταστιέρας κλπ.

Αλλά να, σκέφτομαι ότι με τον ρυθμό που “παίζω” και το σκούπισμα που κάνω στο όργανο μετά με πανάκι, χρειάζομαι αλλαγή μια φορά το μήνα περίπου, για να έχω ουσιαστικά καινούργιες χορδές. Θα κρατούσαν αυτές οι ακριβές 6 μήνες στην κατάσταση που είναι οι άλλες στον μήνα; Εκτός αν όπως φαντάζομαι έχουν πιθανώς και καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.

εγω πριν βαλω τις μαστρο ειχα τις pyramid που εκαναν 15 ευρω και μου κρατησαν περιπου 6 μηνες (οταν λεω κρατησαν εννοω μεχρι που κοπηκε η πριμα της φα ,αλλα <<μαυρησαν>> οσο και οι προηγουμενες τις οποιες ειχε πανω το μπουζουκι που λογικα ηταν φτηνες ομως στις φτηνες η μπασα της φα και της ντο ειχε αρχισε να φθηρεται δηλαδη να ξετυλιγεται το συρμα κατι που δεν παρατηρησα στις pyramid.).

Και εγώ mastro χρησιμοποιώ και είναι πάρα πολύ καλές…(βέβαια εγώ έχω τρίχορδο αλλά και πάλι δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει διαφορά στην ποιότητα τους)…