Πειραιώτικα ρεμπέτικα στον ιανό

Παραθέτω το κείμενο όπως υπάρχει στη σελίδα τους…
[b]Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 21:00
IANOS Σταδίου 24

Μουσική παράσταση
		[/b]

Μια μουσική παράσταση για τα κλασικά πειραιώτικα ρεμπέτικα, 

που αναφέρονται στον ανατολικό- κεντρικό- και δυτικό Πειραιά
και που γράφτηκαν κυρίως την δεκαετία του ʼ30, αλλά και του ʼ40.

Ερμηνεύουν ο Αγάθων και η Κατερίνα Τσιρίδου.

Παίζουν:
Έκτωρ Κοσμάς: βιολί- μπαγλαμά
Μάκης Σταμούλης: μπουζούκι- τραγούδι
Βασίλης Σκούτας: κιθάρα- τραγούδι
Δημήτρης Μυταράκης: ακορντεόν- τραγούδι
Συμμετέχουν φιλικά και τραγουδάνε: Γιώργος Νινιός, Γρηγόρης Ψαριανός
Μοναδικό φωτογραφικό υλικό της εποχής
Επιμέλεια/ παρουσίαση Πάνος Σαββόπουλος

Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από το ianosradio.gr
Είσοδος με ποτό 20?
Χορηγοί Επικοινωνίας: www.musicheaven.gr, 902 fm & 902 tv
Πληροφορίες/ κρατήσεις: 2103217810
Προπώληση εισιτηρίων: www.ianos.gr
Άφιξη 20.30

Νομίζω πως έχει ήδη δημοσιευτεί ανάλογη ανακοίνωση, αλλά ψάχνοντας δεν τη βρήκα.

Επαναλαμβάνω τα λεχθέντα από εμένα την πρώτη φορά: κάποιος που θα παρακολουθήσει την εκδήλωση, να μας ενημερώσει για το λόγο της επιλογής τμημάτων μόνο του Πειραιά (ανατολικό – κεντρικό – και δυτικό).

Δηλαδή για μας τους ΒΟΡΕΙΟΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ,δεν θα έχει τίποτα;

Η βραδιά στον Ιανό ήταν πολύ όμορφη! Εξαιρετικοί οι μουσικοί (όπως πάντα…). Η επιλογή των περιοχών του Πειραιά που αναφέρθηκαν έγινε με βάση τα τραγούδια που γράφτηκαν γι αυτές, με εύστοχες αναφορές στην ιστορία τους και στην ιστορία των συγκεκριμένων τραγουδιών, όπου αναφέρονται αυτές οι γειτονιές ή κάτοικοί τους. Στην διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν εκτός από χάρτες και σπάνιες φωτογραφίες από γειτονιές, μουσικούς, κέντρα και εφημερίδες της εποχής.Μια πολύ ωραία εκδήλωση, πραγματικά!
Στις 17/5 η βραδιά θα έχει θέμα “ρεμπέτικο και μπλουζ”. Μου ακούγεται επίσης πολύ-πολύ ενδιαφέρον!!

Χαίρομαι που σου άρεσε η εκδήλωση Πέλη! Για τους μουσικούς δεν θα είχα καμμιάν αμφιβολία.

Θα χαρώ επίσης αν ευχαριστηθείς το ίδιο και στη βραδιά με μπλουζ, ωστόσο εδώ δεν έχω κάποιαν απορία ή διευκρίνιση. Η (όποια) σχέση μπλουζ και ρεμπέτικου είναι γνωστή και σχολιασμένη.