Πέντε χρόνια δικασμένος - Η φωνή του αργιλέ

Μαγκες γεια χαρα!!!Εγω προσφατα εχω ακουσει ενα τραγουδι με τον στελλακι και τον περπινιαδη, το οποιο λεγεται η φωνη του αργιλε, και ειναι ουσιαστικα ιδιο με το πεντε χρονια δικασμενος(μεσα στον γεντι κουλε). Οντως αυτη ειναι η ονομασια του, η το πεντε χρονια δικασμενος το αποκτησε με τα χρονια?

“Η φωνή του αργιλέ” είναι ο επίσημος τίτλος του τραγουδιού, αυτός που αναγράφεται στην ετικέτα του πρωτότυπου 78άρη δίσκου. Ο τίτλος αυτός δεν αναφέρεται μέσα στους στίχους. Ετσι οι περισσότεροι, που ήξεραν το τραγούδι αλλά δεν είχαν δει ποτέ το δίσκο, το αναφέρουν ως “Πέντε χρόνια δικασμένος”, με την αρχή δηλαδή των στίχων. Είναι συχνό φαινόμενο και ιδιαίτερα σε πολύ γνωστά τραγούδια, όπως για παράδειγμα το “Φέρτε μια κούπα με κρασί”, του οποίου ο επίσημος τίτλος είναι “Βρε ζωή φαρμάκια στάζεις”.

Είναι όπως τα λέει ο Άρης. Απλά να κάνω και μια διόρθωση,

Το τραγούδι το λέει ο Στελλάκης με τον Βαγγέλη Παπάζογλου (ο δεύτερος -ο οποίος είναι και ο δημιουργός του τραγουδιού- συμμετέχει στο διάλογο που προηγείται του τραγουδιού).
Το ονοματεπώνυμο του “Στελλάκη” είναι Στέλιος (ή Στελλάκης) Περπινιάδης. Οπότε ο Στελλάκης και ο Περπινιάδης που αναφέρεις είναι το ίδιο άτομο. :slight_smile:

Εγω νομιζα οτι ηταν ο Βαγγελης Περπινιαδης…Καμοια σχεση :stuck_out_tongue:

Ο Βαγγέλης είναι ο γιος του Στελλάκη.