chrispanag
(Χρήστος Παναγιωτακόπουλος)
Ιούλιος 27, 2019, 12:02μμ
2
Για τον Λεονάρδο Ρούσσο (“Λιλή”) έχουμε συζητήσει και εδώ:
Καλημέρα σε όλους. Επειδή τυχαίνει και πηγαίνω πάνω από 15 χρόνια στη Σύρο, σας λέω πληροφοριακά ότι ο Λιλής είναι μακρινός συγγενής του Μάρκου, ο δε πίνακας ( που τον παριστάνει στην είσοδο του μαγαζιού ), απεικονίζει και μια καρέκλα που σώζεται κάπου στο υπόγειο του μαγαζιού ( το χειμωνιάτικο ).
ο @SPYROS12345 , υποστηρίζει την άποψη ότι ο Λεονάρδος ήταν μακρινός συγγενής του Μάρκου, αλλά ο @fotis υποστηρίζει το αντίθετο σε αυτό το εμπεριστατωμένο μήνυμά του .
Επίσης, υπάρχει πουθενά αυτό το βιβλίο με την αυτοβιογραφία του Λιλή;
2 «Μου αρέσει»
KwstasP
(Κώστας Παναγιωτακόπουλος)
Σεπτέμβριος 4, 2024, 6:54μμ
3
Το 2021 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Κ. Βλησίδη «Ρεμπετολογικά ποικίλα» από τις εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου.
Το 6ο κεφάλαιο τιτλοφορείται
Αυτοβιογραφία Μάρκου Βαμβακάρη: αναψηλάφηση δύο εξιστορήσεων.
Επειδή ανατρέπει τα όσα ξέρουμε για το θάνατο του Λεονάρδου και αν θυμάμαι καλά είχε προβληματίσει και άλλους αναγνώστες ως προς την εγκυρότητα των στοιχείων πότε πέθανε ακριβώς ο Λεονάρδος? Ο συγγραφέας τοποθετεί το θάνατο 10 χρόνια μετά τη χρονολογία που δίνει ο ίδιος ο Μάρκος. Τι ισχύει ακριβώς;
elenh
(Ελένη)
Σεπτέμβριος 4, 2024, 7:16μμ
4
Να τα ξεχωρίσουμε.
Το συγκεκριμένο κεφάλαιο από το βιβλίο του Κώστα Βλησίδη δεν αφορά το Λεονάρδο Ρούσσο.
Αφορά το Λεονάρδο Βαμβακάρη , τον αδελφό του Μάρκου.
Έχουμε αναφερθεί εκτενέστατα σ’ αυτό το κεφάλαιο από το βιβλίο, εδώ:
Το ζήτημα είναι όντως μεθοδολογικό…
Μεθοδολογία όμως ΔΕΝ σημαίνει επιλεκτική χρήση των υπαρχουσών πηγών,
στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει ότι δεν υιοθετούμε μόνο (ΜΟΝΟ όμως και αποκλειστικά) και χωρίς διασταύρωση – έλεγχο κ.λπ. ό,τι διαβάσαμε στον Τύπο, αγνοώντας
(προφανώς γιατί τις θεωρούμε ανάξιες λόγου; ασήμαντες;)
πρωτογενείς πηγές, όπως η μαρτυρία του Μάρκου (και αυτή του Βαρθαλίτη).
Διαβάζουμε λοιπόν ότι ένας Λεονάρδος Βαμβακάρης απεβίωσε το 1930 και γνωρίζουμε ότι ο Μάρκος αναφέρε…
2 «Μου αρέσει»
η είδηση για τον θάνατο του “Λιλή”, αναφέρεται σε πολλές εφημερίδες (ακομη και Αθηνών).
τι να αμφησβητησουμε?
Πέθανε την 25η /07μου /2019.
1 «Μου αρέσει»