Ο Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος) στο "Επί Κεραμεικώ"

Ο Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος) εμφανίζεται κάθε Δευτέρα στο “Επί Κεραμεικώ” στο Μεταξουργείο. Μαζί του η Ράνια Γκικοπούλου στην κιθάρα και Νίκος Μπουλούμπασης στο ακορντεόν.

Ύστερα από επί τόπου αυτοψία, επιβεβαιώνω ότι η κατάσταση αξίζει τον κόπο και το ξενύχτι. Ο Βλάχος είναι εξαιρετικός, σε φόρμα μεγάλη, με πολλή όρεξη. Ελευθερώνονται από τα χέρια και το κεφάλι του φράσεις εξωτικές, φαντασία, περίεργοι τονισμοί και άλλα μουσικά μυστήρια!!! Το φαγητό συμπαθητικό, το κόκκινο κρασί εξαιρετικό. Σκέτα παίζουν, ακούς ωραία, περνάς καλά. Υποστηρίξτε τους μικρούς αυτούς χώρους (όπως το 25ράκι, το Εφήμερο κλπ) γιατί στα mainstream ρεμπετάδικα σφυρίζουν από την ένταση τα πάντα, κόσμος πολύς και αδαής, κουράζεσαι, βαρίεσαι και στο τέλος μένεις με το ερώτημα γιατί να υφίστασαι δοκιμασίες, πληρώνοντας αδρά, βλέποντας άλλες, άσχετες και μη, μούρες να πλήττουν ή να ουρλιάζουν ποδοπατούμενοι στον “χορό”… Είναι δύσκολα βέβαια τα καθημερινά για τους νοικοκυραίους αλλά, δυστυχώς, το Σαββατοκύριακο και η μουσική ακρόαση έχουν πάρει διαζύγιο εδώ και καιρό! Μόνον έτσι, μπορείς να ακούσεις και να καταλάβεις τους καλούς μουσικούς, δεν χρειάζεται να σου τινάξει το κεφάλι κανείς το Σαββατοκύριακο. Το Σαββατοκύριακο είναι πλέον για εκδρομή στην Οινόη μετά προβατίνας!

Και στον ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ, ΜΕΓΑΡΑ,ΜΑΝΔΡΑ,ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ, ΑΥΛΩΝΑ, κ.λ.π. περιοχές όπου ευδοκιμεί το είδος.

Κάτι άλλο εκτός προβατίνας (:079:)έχει το μενού??? :244:
Αλλά επανέρχομαι στο θέμα για να πω οτι το συγκεκριμένο μαγαζί στο Μεταξουργείο είναι πράγματι ένας πολύ συμπαθητικός χώρος, με αρκετά καλό φαγητό και κρασί. Να και ένα ακόμη μέρος όπου θα μπορούσε να γίνει κάποια μάζωξη…

Παστές σαρδέλες!!!:044:

Ετοιμάζεται μάζωξη στον Θύμιο. Η επόμενη θα είναι εκεί. Μόνο που η Δευτέρα είναι λίγο δύσκολη μέρα για όλους μας!! Ίδωμεν!

Για τους διοργανωτές!!!
Δεν ξέρω πόσο πριν, συνήθως, ανακοινώνεται η ημερομηνία μάζωξης ,πάντως αν ανακοινωθεί περίπου ένα μήνα πριν , θα δοθεί η ευκαιρία σε πολλούς από αυτούς που μένουν στο εξωτερικό,να προσπαθήσουν εγκαίρως να κανονίσουν για άδεια και εισιτήρια.Και έτσι να τους δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούν επιτέλους με τους άλλους φίλους του Φόρουμ!!!:089:
Κώστας

Κάθε χρόνο ετοιμάζουμε μία εκδήλωση στην οποία “κλείνουμε” όλο το μαγαζί για πάρτη μας. Είναι και η επίσημη εκδήλωση του Ρεμπέτικου Φόρουμ. Εκεί ανακοινώνουμε το γεγονός έως και 2 μήνες πριν, μιας και χρειάζεται πολύ δουλειά από τους διοργανωτές.

Πριν το καλοκαίρι έγινε μία “άτυπη” μάζωξη στο μαγαζί 1000 και 2 νύχτες, γεγονός που είπαμε ότι θα ξαναεπαναληφθεί και στο μέλλον. Στις συγκεκριμένες μαζώξεις δεν έχουμε πολλά προνόμια μιας και δεν “κλείνουμε” όλο το μαγαζί. Απλά εκεί εξασφαλίζουμε κάποια τραπέζια. Τώρα Κώστα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι λίγο δύσκολο να κλείνουμε ένα μήνα πριν για μία τέτοια “άτυπη” μάζωξη. Αλλά θα προσπαθήσουμε να γίνει.

Υ.Γ. Πληροφοριακά η μάζωξη στον Θύμιο θα γίνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη. Θα επανέλθω…

[QUOTE=KwstasP;186921]Παστές σαρδέλες!!!:044:

Απαπαπαπα…μόνο ψητές στην κυρά Βασιλική στον Βύρωνα! Εκεί έχει και όλα τα λοιπά που σου αρέσουν (καλαμαράκια,χταποδάκια,μύδια…):019::019:Θα σου κάνω το τραπέζι!!!

ΥΓ. Με προκαλείς και με κάνεις να ξεφεύγω από του θέμα… :092:

Γμτ, θα είμαι εξωτερικό !!!:245::245: Καλά να περάσετε, προκαταβολικά!

Τίνα εχει και θαλασσινό ζυγούρι η κυρά Βασιλική??:127:

Χτες ήρθα Αθήνα μέχρι τις 15. Να δούμε πότε θα γίνει μια μάζωξη που θα με πετύχει κι εμένα εδώ…

Καλά να περάσετε

Λαικό τραγούδι με άρωμα τρίχορδου μπουζουκιού

O Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος), δεξιοτέχνης στο τρίχορδο μπουζούκι με συνεπή πορεία στα μαγαζιά και στις συναυλίες που εμφανίζεται,
αλλά και από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος μπουζουκιών Δρόμος (πλέον έχει αποχωρήσει).
Παίζει οργανικά, ταξίμια, αλλά και τραγούδια ρεμπέτικα και λαϊκά, μαζί με τους φίλους του μουσικούς που τον συνοδεύουν
την Ράνια Γκικοπούλου στην κιθάρα και τον Νίκο Μπουλούμπαση στο μπαγιάν (ακορντεόν ).
Θα σας ταξιδεύουνε μελωδικά κάθε Δευτέρα στο Κεραμικό

Τα πράγματα είναι πολύ “σοβαρά”.
Ο Γιάννης “απασφαλίζει” το μπουζούκι, και “όποιον πάρει ο χάρος!!!”.
Καλύτερα από δίσκο!!! Δεξιοτεχνία, ουσία και φαντασία!!!

Πολυ πρωι πολυ καλα … το μοιραστηκε ολο το μαγαζι το κομματι αυτο …!!!

[AUDIO]http://www.epikeramiko.gr/music/An_ixeres_vlaxos.mp3[/AUDIO]