Οικονομικη κριση 2008

Γινεται πολυς λογος για την οικονομικη κριση του 2008…

Λετε να πεσουν οι τιμες των μπουζουκιων?

Λετε να κλεισουν τα σκυλαδικα και ο κοσμος να ξαναγυρισει στα ταπεινα μαγαζια των 60s?

Θα εχουμε ή οχι προβλημα ουσιαστικο???

Ας το φιλοσοφησουμε λιγο…

Τι να σου πω Δημήτρη_Κ. Αν τα μπουζούκια ήταν πλαστικά και τα έβγαζε καμία πρέσσα στην Κίνα (ίσως να το δούμε και αυτό), μπορεί να έπεφταν οι τιμές τους.

Τώρα για τα σκυλάδικα:079:, καλλίτερα να μην σχολιάσω γιατί θα θεωρηθώ υπερβολικός.

Απο οτι βλεπω λογω περιορισμενης συμμετοχης στο θεμα μαλλον ειμαστε παντως καιρου… μονο μια απαντηση… μια μερα μετα…

Το 'δαμε κι αυτό.Σε γνωστό έμπορο του ΠΕΙΡΑΙΑ μπουζούκια μάλλον προέλευσης ΚΙΝΑΣ με πλαστικό σκάφος τύπου ΟΒΕΙΣΟΝ.Από ήχο βεβαίως ας μην σχολιασθεί.

:112::016:

κι όλα τα σκυλιά της νύχτας(δίς)
που πουλάνε μούρη και τουπέ…
θα γαυγίζουν μόνα τους τη νύχτα
δίχως μπουζουκσήδες και σουξέ…έέεε…
(γιατί άν μιλήσουμε σοβαρά…είμαστε για μετανάστευση?πρός αλλού γι αλλού κατεύθυνση…)

Οικονομική κρίση 2008:
Η χαρά των απανταχού μη εχόντων τίποτα !

και που να παμε ? μηπως εξω, πλεον ειναι και χειροτερα?
ενω εδω παντα ψιλοχαλια ηταν(οικονομικα), οποτε θα ειναι μικροτερη η διαφορα λογω της κρισης.

Παντως εκτιμω οτι οποιαδηποτε τεχνη αντανακλα την κοινωνικη κατασταση και η μουσικη ακομα περισσοτερο σαν την τεχνη με την μεγαλυτερη απηχηση στο λαο. θεωρω οτι οσο μεγαλωνουν οι δυσκολιες και η δυστυχια του κοσμου τοσο θα γινεται μια προσπαθεια εκφρασης των προβληματων μεσα απο τη μουσικη. και μαλλον αν αναλιγιστουμε και το παρελθον, αυτο θα ειναι σε μια θετικη κατευθυνση

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Gogos για όλα αυτά. Άλλωστε έγινε πρόσφατα αναφορά σε άλλο θέμα του φόρουμ για την αντίστοιχη περίοδο του '50 και τα τότε προβλήματα. Η διαφορά όμως με το σήμερα είναι ότι τα περισσότερα τραγούδια (μιλάμε πάντα για περιβάλλον σκυλάδικων και συναφή κλαμπ) που γράφονται για την έκφραση “προβλημάτων”, σχετίζονται με την παράνοια, την υπερβολή και την δήθεν κουλτούρα μιας συγκεκριμένης ομάδας νεοελλήνων, οι οποίοι σε τελική ανάλυση είναι ίσως οι μόνοι που δεν αντιλαμβάνονται τα πραγματικά προβλήμτα του κοσμάκι και την όποια οικονομική κρίση.

δεν κουνάμε εμείς απο δώ!όπως και αν είναι τα πραγματα…δεν είμασταν ποτέ καλομαθημένοι,ούτε περιμέναμε ουσιαστική βοήθεια(απο το κράτος μας),μόνοι μας τα βγάζαμε πέρα…το ίδιο θα κανουμε όσο ζούμε!

Μήτσο εγώ ένα έχω να πω!!!:slight_smile:

//youtu.be/8eHcilITf2s&feature=related

Μα αυτό είναι που μας κάνει και ξεχωρίζουμε σαν λαός. Το κράτος ζητάει πάντα βοήθεια από εμάς, αντί να μας βοηθήσει.
Άλλωστε που να πάμε. Ο παράδεισος είναι εδώ. Η Ελλάδα μας. Απλά δεν το εκτιμάμε και το ξεχνάμε πολλές φορές υιοθετώντας πρότυπα, ιδέες, συνήθειες και ρυθμούς που δεν συνάδουν με την ιδιοσυγκρασία μας.
Και όπως έλεγε πριν από 70 και πλέον χρόνια και ο αείμνηστος Καρεκλάς :

“Σαν γεννηθεί ο άνθρωπος στον κόσμο εις ετούτο
να τρώει, να πίνει, να γλεντά και να σκορπά τον πλούτο”

προφανως πανω στο ζητημα θα υπαρξουν και ηλιθιες απαντησεις. δηλαδη εχει προχωρησει τοσο η σαπιλα που δεν μπορει να ξεπεραστει απο τη μια μερα στην αλλη. απλα νομιζω οτι οσο μεγαλωνουν τα κοινωνικα προβληματα και ο πόνος των ανθρωπων, τοσο θα μπαινουμε και σε τροχια βελτιωσης σε επιπεδο μουσικης.

Αυτό είναι το μέλλον:088:

Γίνεται τα τελευταία χρόνια ολόκληρη παγκόσμια κουβέντα για τη φτώχεια. Εδώ, στη χώρα μας, η κυβέρνηση έβγαλε ενίσχυση (στους φτωχούς) 100 εκατομμύρια ευρώ (μην ξοδεύεστε ρε!). Αντίστοιχη ήταν και η ενίσχυση των φτωχών από τις κυβερνήσεις άλλων χωρών. Παραπάνω λεφτά δεν μπορούσαν, λέει, να διαθέσουν. Δεν είχαν…
Μόλις ζορίστηκαν τ’ αφεντικά (οι τραπεζίτες κλπ.) ο δικός μας, ο χοντρός υπάλληλός τους, βρήκε αμέσως-αμέσως εικοσιοκτώ δισεκατομμύρια ευρώ (28.000.000.000 ?). Οι υπάλληλοί τους ανά τον κόσμο (οι κυβερνήσεις ντε!) βρήκαν αντίστοιχα ποσά, που σε κάποιες (μεγαλύτερες και πιο προηγμένες) χώρες έφτασαν το μισό τρισεκατομμύριο.
Μεθαύριο, όταν και αν περάσει η κρίση του κεφαλαίου, θ’ αρχίσουν πάλι να κουβεντιάζουν για την παγκόσμια φτώχεια και να ψάχνουν να βρουν “πόρους” για την ενίσχυση των φτωχών. Και φυσικά δε θα βρίσκουν, καθώς οι “πόροι” βρίσκονται στις τσέπες των πλουσίων και αμφιβάλλω αν κάποιος από αυτούς θέλει να τους μοιραστεί με το …πλήθος.
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σε όλο της το μεγαλείο!

ΥΓ. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι π.χ. ο Μπους έχει το δικαίωμα ν’ αποφασίσει για κάτι χωρίς άνωθεν εντολή; Και η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού είναι η συμπεριφορά των ίδιων των ΗΠΑ απέναντι στους πρώην προέδρους τους: Τον πρώην πρόεδρο Τζ. Κάρτερ οι ΗΠΑ τον έστειλαν πριν λίγο καιρό ως “διαπραγματευτή” στο Ισραήλ, υφιστάμενο του εκεί πρεσβευτή τους!
Ο δικός μας πρώην υπάλληλος (συγγνώμη, πρωθυπουργός), ο Σημίτης, που τα “γκάλοπ” τον έδιναν πρώτο ηγέτη (με διαφορά για κάμποσα χρόνια) στις προτιμήσεις του λαού, ακόμη και με κυβέρνηση ΝΔ(!), κατέβηκε από την καρέκλα του αρχηγού μέσα σε μια νύχτα και χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι (λέμε τώρα) ποιος πήρε αυτή την απόφαση. Πού είναι τώρα αυτός ο “λαοφιλής” ηγέτης; Ποια είναι η συμμετοχή του ή η επιρροή του στο “κοινωνικό γίγνεσθαι”; Πού είναι αυτή ψυχή; Και γιατί εγώ ο ταπεινός δεν έχω συναντήσει ούτε έναν Ελληνα πολίτη που να τον αναπολεί;

Μα γιατί νομίζετε ότι ξεσηκώθηκαν οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις. Επειδή μήπως ενδιαφέρθηκαν για τη φτώχια και την πείνα εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως; Απλά, όπως σωστά αφήνει να εννοηθεί και ο Aris, οι κολοσσοί και οι πολυεθνικές άρχισαν να βλέπουν την αισχροκέρδεια τους να μειώνεται από την μη απορρόφηση προϊόντων και αναγκάζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις να δώσουν «κίνητρα» για να ξαναμπεί ο αγαθός (για να μην πω τίποτε άλλο) κόσμος, στο παιχνίδι τους.

καλα δεν τιθεται θεμα κυβερνησεων. αυτες αντι να στηριξουν τον κοσμακη που ειναι χρεωμενος μεχρι το λαιμο δινουν τα φραγκα στις τραπεζες. το ζητημα ειναι ο λαος τι κανει. αν δηλαδη ειμαστε σε μια διαδικασια αφυπνισης των λαων, που μαλλον ετσι ειναι. οχι κατι το ιδιαιτερο, αλλα βλεπω ότι ολοι βριζουν το πολιτικο και κοινωνικο συστημα και κατεστημενο και ψαχνονται. τωρα τι θα βγαλει αυτο το ψαξιμο θα φανει. ομως αυτη η διαδικασια θα αντανακλαστει και στην τεχνη και κατα συνεπεια και στη μουσικη. νομιζω αυτο ειναι το ζητουμενο, και οσο και να το παλεψουν τα ΜΜΕ:092: να επιβαλλουν τη σαβουρα που προβαλλουν, θα βγει το κατι διαφορετικο, που δεν ειμαι σε θεση να το προβλεψω.

Η οικονομική κρίση με λίγα λόγια:

Βγάζει ο μπακάλης πινακίδα στη κεντρική πλατεία του χωριού: “ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΠΡΟΣ 2 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ”. Εκπληκτοι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, του πήγαν όσο γάλα είχαν μαζέψει και πληρώθηκαν. Ολοι μείνανε ευχαριστημένοι.

Μετά από μια βδομάδα, πάει ο μπακάλης με το σφουγγάρι στην πινακίδα και την αλλάζει: “ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΠΡΟΣ 5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ”. Ολοι τρέχουν να αρμέξουν άλλη μια φορά τις προβατίνες και του πήγαν όσο γάλα μπόρεσαν να μεχέψουν, το οποίο αγόρασε όντως προς 5 ευρώ το κιλό και μείνανε όλοι ευχαριστημένοι. Βεβαίως οι προβατίνες δεν είχαν άλλο γάλα, και ουσιαστικά πήρανε όσες σταγόνες είχαν μείνει απʼ τα μαστάρια τους.

Μετά από μια βδομάδα, πάει ξανά με το σφουγγάρι στην πινακίδα και την αλλάζει: «ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΠΡΟΣ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ». Και προσθέτει από κάτω: “Επειδή θα λείπω στην Αθήνα, οι αγορές γάλακτος θα γίνουν απʼ το Σταμάτη τον βοηθό μου.”

Αναυδοι όλοι δεν ξέρανε τι να κάνουν. Οι προβατίνες δεν είχαν άλλο γάλα, αυτό είναι σίγουρο.Τι μπορεί να γίνει; Σε κείνο το σημείο τους πιάνει ο Σταμάτης και τους λέει: “Ο Μπακάλης είναι χαζός γιατί μου άφησε τα κλειδιά. Θέλετε να σας πουλήσω το γάλα που έχει μαζέψει στην αποθήκη προς 20 ευρώ το κιλό και όταν έρθει να του το πουλήσετε 50;”

Οι κτηνοτρόφοι τρελάθηκαν απʼ τη χαρά τους που θα γίνονταν πλούσιοι σε μια νύχτα, μαζέψανε όσες οικονομίες είχανε και αγόρασαν το γάλα απʼ το Σταμάτη.

Δεν ξαναείδαν ούτε τον μπακάλη ούτε τον Σταμάτη.

:019:

Από τη μια το αμερικάνικο όνειρο, ο υπέρμετρος δανεισμός…
Φτάσανε στο σημείο, λέει, στελέχη της ασφαλιστικής εταιρίας AIG, που μόλις λίγες μέρες πριν είχε γλιτώσει από χρεωκοπία, μετά την επέμβαση του Αμερικανικού Δημοσίου, να ξοδεύουν 440 χιλιάδες δολάρια σ’ ένα πολυτελέστατο παραθεριστικό κέντρο στην Καλιφόρνια και παράλληλα να ζητάνε επιπλέον χρηματοδότηση αρκετών δις δολαρίων, γιατί έτσι έχουν μάθει, να ζουν στη χλίδα…
Πώς να “αποτοξινωθούν” κάποιοι σαν κι αυτούς ;;;

Αλλά, τι γίνεται με τις μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που είναι ήδη χρεωμένα;
Και με την ανεργία που θα προκύψει;

Α! για την ανεργία ;;;
Ιδού, Η λύση!

:019: