Οδυσσέας Μοσχονάς - ραδιοφωνική εκπομπή


#1

Μόλις με ενημέρωσαν για την παραπάνω συνέντευξη του Μοσχονά από εκπομπή της Σοφίας Μιχαλίτση, το 1983. Περιλαμβάνει και ζωντανό παίξιμο. Βλέποντας ότι έχει λίγες θεάσεις σκέφτηκα να το ανακοινώσω εδώ, πιστεύω είναι ενδιαφέρον.


#2

Συμπληρωματικά με το προηγούμενο διαβάστε και αυτό εδώ: http://www.mousapolytropos.gr/index.php/rebetiko/140-rebetiki4


(Νίκος Σαρηγιάννης) #3

τα παιξίματα είναι όντως πολύ καλά, χωρίς πολλές νταλκάτζες του στυλ της εποχής (αρχές '80). προσέξετε ιδιαίτερα την κιθάρα. φαίνεται ότι είχε άποψη για τα κομμάτια και την ερμηνεία.
κατά τα άλλα, ολίγον ελαφρό το στυλ της συνέντευξης, με λίγα μέρη που έχουν ζουμί (και τα οποία βρίσκονται στο άρθρο που παρατίθεται στο προηγούμενο μήνυμα).


(neapoliotis) #4

Η εκτέλεση του τραγουδιού Τα νειάτα δεν τα χόρτασα,είναι δύναμη!!!
Οι στακάτες πενιές τουΣτέλιου,και ο νταλγκάς στην φωνή του Μοσχονά σε στέλνουν κανονικά και με τον νόμο!!!
Την είχε ανεβάσει ο Κάπουλας ο Μπάμπης ,πριν χρόνια στο κανάλι του…
Αγαπημένο!!!


(ΑΓΗΣ) #5

Ακόμα μια αφήγηση (μιλάω για το λινκ με το κείμενο) όπου μουσικός καταλύτης του λαϊκού τραγουδιού είναι το κουρείο και ο κουρέας…
Και το περιστατικό στο καράβι, μου έφερε στο νου τους στίχους του Γκάτσου: Πάει ο καιρός που ήταν ο κόσμος δροσερός…


(Φώτης Χατζίδης) #6

Αν και μπήκε από νωρίς στα μουσικά πράγματα των κέντρων και της νύχτας της Αθήνας, ο Οδυσσέας Μοσχονάς δεν κατάφερε να ηχογραφήσει τραγούδια δικά του ή άλλων συνθετών στην προπολεμική περίοδο.
Όμως με το άνοιγμα της Columbia τον Ιούνιο του 1946 ο Γιάννης Παπαϊωάννου θα του ζητήσει να τραγουδήσει μαζί του το δεύτερο μεταπολεμικό του κομμάτι με τίτλο " Από της Ζέας το λιμάνι" ανοίγοντας του το δρόμο για τις περίπου 45 ηχογραφήσεις που θα ακολουθήσουν στις 78 στροφές.
Οι περισσότερες εξ αυτών σε τραγούδια του Παπαϊωάννου ενώ 8 τραγούδια κυκλοφόρησαν στο όνομα του. Εμπιστεύτηκαν τραγούδια τους στην φωνή του ο Τσιτσάνης ο Παντελίδης ο Ποτοσίδης και ο Μπουρλιάσκος.