Νικόλαος Πολίτης: Λαογράφος

Σοβαρά; Στο παλιό σάιτ τα είχαν.

Απορία μου: Ποιοι είναι οι τσίπηδες, που καταργούν σιντί;

Πράγματι, το βιβλίο συνοδεύεται από δύο δίσκους, τα περιεχόμενα των οποίων ήταν αναρτημένα και ελεύθερα προσβάσιμα μαζί με το βιβλίο στο παλιό σάιτ, ενώ πλέον είναι μόνο το βιβλίο. Αλλά πουλάνε και το κανονικό χαρντ βιβλίο, που λέει μέσα «συνοδεύεται από δύο σιντί», χωρίς τα σιντί; Αυτό είναι ντροπή.

Για την ακριβή ακρίβεια Κέντρον Ερεύνης

1 «Μου αρέσει»

Αυτά εδώ πρέπει να είναι:
https://www.musicale.gr/paradosiaka/laografia/index.html

2 «Μου αρέσει»

Αυτοί της Ακαδημίας κύριε Πολίτη. Στην φωτομηχανική ανατύπωση του 1999 περιλαμβάνονταν και δύο cd με το περιεχόμενο των πέντε δίσκων που συνόδευαν την αρχική έκδοση του 1968. Τα cd δεν περιλαμβάνονται πλέον, και τούτο παρότι εξακολουθούν στο βιβλίο να αναφέρονται τα περιεχόμενά τους και να υπάρχει στο οπισθόφυλλο η κατάλληλη υποδοχή. Αφού όμως βρέθηκε το υλικό, τέλος καλό όλα καλά.

1 «Μου αρέσει»

Ακόμη επί των ημερών μας έτσι ονομάζεται;
Για να πω δηλαδή την αλήθεια, Κέντρον Ερεύνης το ξέρω κι εγώ. Αλλά υπέθετα ότι θα το 'χω δει από παλιές εκδόσεις και ότι πλέον θα είναι στη δημοτική…

Κατόπιν υποβολής ευγενούς παρακλήσεως Ανθίμου του Δρυοκολάπτου, οι τεχνικοί της Ακαδημίας έδωκαν λύση:

https://kentrolaografias.gr/el/content/εκδόσεις

(όταν φτάσουμε στο αρ 10 πατάμε το “Δες περισσότερα”)

2 «Μου αρέσει»

Δε βλέπω και πολύ περισσότερα. Απλώς ολοκληρώνεται η σύντομη περιγραφή της έκδοσης. (Αναφέρονται και οι δίσκοι.)

Αν πατήσεις το “Δες περισσότερα” (με μπλε μελάνη) πας εδώ και πατάς πάνω στα “εδώ” :slightly_smiling_face::

Kατεβάστε τα τραγούδια σε μορφή mp3. Πιέστε εδώ γιατο πρώτο cd και εδώ για το δεύτερο cd

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστούμε που το κάνεις πιο εύκολο. Εγώ έτσι κι αλλιώς και το βιβλίο με τα σιντί έχω και τα κατεβασμένα αρχεία ήχου, κι αν δεν τα είχα θα τα κατέβαζα από σένα Άνθιμε.

Αλλά έτσι για την περιέργεια, επιμένω: πατάω στο «δείτε περισσότερα» και δε βλέπω παρά αυτό:

Σε μένα αυτό:
αρ. 10 - ΓΕΩΡΓ. Κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ - ΣΠΥΡ. Δ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ, Ελληνικά δημοτικά τραγούδια, τ. Γ΄ (Μουσική εκλογή), εν Αθήναις 1968, σελ. ν΄ + 444 + 5 δίσκοι μουσικής (Φωτομηχανική Ανατύπωση συνοδευόμενη από 2 δίσκους πυκνής εγγραφής / CD: Αθήνα 1999)

Kατεβάστε τα τραγούδια σε μορφή mp3. Πιέστε εδώ γιατο πρώτο cd και εδώ για το δεύτερο cd

1.πατε στο λινκ, οταν τελειωσουν στην σελιδα πατάς,

2.εκει που θα φτασεις στο 10, μεσα στα μαυρα γραμματα , υπαρχει και το λιγο μπλε. αυτό πατας(κακη σχεδιαση σελιδας)

3.και βουαλα! φτανεις εδω CD 1 CD2.

Τι να πω ρε παιδιά, σ’ εμένα τελειώνει στο Αθήνα 1999. Όπως ακριβώς το έδειξα.

Αυτές οι όρθιες μακρόστενες εικόνες οθόνης, κύριε Σπύρο, μοιάζουν για κινητό. Εγώ είμαι από λάπτοπ. Και από Χρωμ. Δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει.

Σ’ εμένα τα μπλε γράμματα δεν πέφτουν πάνω στα κανονικά. Έχουν δικιά τους αράδα από κάτω. Αν και ακριβώς αυτό το μπέρδεμα, μπλε γράμματα πάνω στα μαύρα, είναι στο αμέσως επόμενο λήμμα, το 11 (την ιστορική καρασυλλεκτική κασετίνα με τα τρία ΛΠ).

ειπα να γραψω τους τίτλους…
γίνεται ο κακός χαμός.
τα μπέρδεψαν.
Μετα το 4ο κτλ δεν ταιριάζουν.
θέλουν ψάξιμο και δουλεια…
αύριο τώρα

Για πες μας βρε Άνθιμε, γιατί πρέπει να είσαι Δρυοκολάπτης;

… και με κεφαλαίο, κιόλας…

Ε…κάποια πράγματα δεν λέγονται -κι ας γράφονται :slightly_smiling_face:

1 «Μου αρέσει»

Για να δεις ολόκληρο το περιεχόμενο του αναδυόμενου παραθύρου πρέπει να μικρύνεις τα γράμματα ή την ανάλυση της οθόνης σου.

Έτσι κουβέντα να γίνεται … :wink:

Λοιπόν, το πρόβλημα είναι στον μπράουζερ. Ο Χρωμ απλά δε βγάζει την τελευταία αράδα του αναδυομένου («Κατεβάστε τα τραγούδια» κλπ.). Δοκίμασα με άλλον και το είδα κανονικά. Άρα, όντως είναι προβληματικά φτιαγμένη η σελίδα, αλλά στον καθένα βγάζει διαφορετικό πρόβλημα.

Την παλιά μια χαρα τη θυμάμαι να ήταν. Και τα ευρήματα δεν έβγαιναν τρία τρία, να πρέπει να πατάς συνέχεια φόρτωση περισσότερων, ήταν ανά πέντε ή ανά δέκα.

Τα τραγούδια δεν τα ακούς ονλάιν. Όποιος ενδιαφέρεται τα κατεβάζει. Αλλά η γνώμη μου είναι ότι και τα πδφ όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να τα κατεβάσει, κι ας μην είναι υποχρεωτικό (τα βλέπεις και ονλάιν). Σήμερα είναι, αύριο μπορεί να μην είναι και να ψαχνόμαστε.

Edit: Τους έστειλα ένα μέιλ για τη δυσλειτουργία αυτή.

αισιόδοξος είσαι βλέπω.
αυτος που έκανε την σελίδα ειναι εξωτερικός συνεργάτης. εκανε τι εκανε, πληρώθηκε και εφυγε.
για να ξανάρθει για διόρθωση, θα ζητήσει και άλλα λεφτά…