Νίκος Πουρπουράκης

Se efharisto gia afto pou ehis grapsi gia mena. Tora sas eho vri.

Από admin: Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε ελληνική γραφή και όχι greeklish

Κύριε Πουρπουράκη, αναφέρεστε βεβαίως σε δύο δημοσιεύματα (#5 και #11) στην αρχή του θέματος αυτού. Πείτε μας τι σχέση έχετε με τον Πουρπουράκη που μνημονεύεται εκεί, γιατί δεν φαντάζομαι να είστε ο ίδιος ο μουσικός της δεκαετίας '50.

εγο εμαι. ο πραγματικοσ Νικοσ Πουπουρακησ. εμαι γεννιμενοσ στη Χιο, εμαι στη Αμερικι απο δεκα ετια 1953 και ιχογραφισα περιπου 45 δισκουσ. κιτακσε το προφιλ μου. με σινχοριτε, δεν τα καταφερνο και καλα εδο τα γραμματα να τα γραπσο.

Και εχο ανεβασι μερικεσ φοτογραφιεσ μου

Και ακομα ενα πραγμα. Κιτακστε καλα τισ φοτογραφιεσ μου. Ιμουνα πεδι οταν ηρθα στιν Αμερικι. Απο 9 χρονο εμαθα να πεζο μανδολινο και ακολουθουσα τον πατερα μου, που ιταν και αφτοσ μυσικοσ, και επεζε λαυτο, στα πανιγιρια στο νισι μου, και επεζα μαζι του. Ιρθα εδο σε πολι νεα ιλικια με το πουζουκι στο χερι και αρχισα δουλια. Ηχογραφισα περιπου 45 τραγουδια στην εταιρια Καλοσ Δισκοσ δεκα ετια 1950, και δουλεπσα σε ολι τιν Αμερικι απο τοτε μεχρι σιμερα. Μου φαινετε ποσ πολλι με νομιζαν σε πολι μεγαλι ιλικια. θα αναβασο και ακομα μια φοτογραφια που ιμε μαζι με τιν Βιργνια Μαγιδου, θανασι Αθανασιου και θεοδορο Καβουρακι, το 1953, και κιτακσε με καλα. Καθομε στη καρεκλα με το πουζουκι και αφισα και μουστακι για να φαινομε πιο μεγαλοσ. Δεν κσερο τι αλλο να σασ πο για να σασ αποδικσο πιοσ εμαι. Αφτι εναι ι σινεργατεσ μου στη εταιρια. Εχουμε βαλι τραγουδια παλλια που διεφθινο εγο στο Υου Τυβε. Και παλι με σηχοριτε που δεν τα καταφερνο καλα εδο στο κομπυτερ.

ελα να με διτε ποσ εμαι σιμερα!

1 «Μου αρέσει»

Μετέφερα εδώ τα μηνύματα του δεξιοτέχνη μουσικού Νίκου Πουρπουράκη. Είχαν δημοσιευτεί στο θέμα “Κρητική μουσική και ρεμπέτικο”.

Καλώς ορίσατε κύριε Νίκο σ’ αυτό το φόρουμ. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πείτε τίποτα άλλο. Σας εύχομαι καλές συζητήσεις.

Προς τους συμφορουμίτες: Βρε παιδιά, πρόκειται για τον Νίκο Πουρπουράκη, τον γνωστό -για όσους ασχολούνται- ο οποίος ζει και βασιλεύει στο Los Angeles, τώρα πια. Περισσότερες πληροφορίες για τα “παλιά” αλλά και τα τωρινά, θα μας δώσει ο ίδιος… Μιλάμε για τη ζωντανή ιστορία του μπουζουκιού στο Αμέρικα!

Παραθέτω και δύο συνδέσμους από το “σωληνάριο”…
Εδώ με τη Ρόζα (ελπίζω να μην κάνω λάθος και να παίζει ο ίδιος τρίχορδο)…

Και, βέβαια, το κλασικό του:

Οντως ειναι ο γνωστος απ τις ηχογραφησεις Νικος Πουρπουρακης, ειμαστε φιλοι στο facebook εδω και πολυ καιρο. Ο οποιος Νικολας φυσικα ειναι η ιστορια του μπουζουκιου ολοζωντανη μεταφρασμενη στα Αμερικανικα. Για σου Νικολα μου!!!

Χαιρετω κι εγω με την σειρα μου τον μεγαλο ΝΙΚΟ ΠΟΥΡΠΟΥΡΑΚΗ!! Γεια σου νικολα τα σεβη μου!

Τα σέβη μου και απο μένα. Μεγάλη η χαρά μας που είσαστε μαζί μας!

Χαιρετω και εγω με την σειρα μου και τιμη μας που ειστε μαζι μας…!!!

Σας εφχαριστο. Λιγι ιπομονι σας παρακαλο μεχρι να κατλαβο ποσ δουλεβι αφτο εδο για να πορεσο να σασ γραφο καλιτερα. Στο computer δεν πορο οσο πορο στο πουζουκι. Καλος σασ βρικα!

Καλως ορισες κυριε Νικο!!!

Καλωσορίσματα και από μένα!

Οταν βγαλαμε αφτο το δισκο, δουλεβα στο Πριτανια στη Νew York. Οταν στο τραγουδι μιλαι για τον Χιοτη ο Καβουρακις, για μενα μιλαι. Ο δισκος εναι του 1955. Και πιδι εγο απο τι Χιο εμαι με λεγαν Ο Νικος ο Χιοτις. Λιγα στιχια σας δινο για να κσερετε και εσις τι γινοταν τοτε.

Να μου επιτρέψετε κε Πουρπουράκη να ξαναβάλω το τραγούδι γιατί στο προηγούμενο ποστ υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα.

Πεδι μου, βαλε οτι θελις. Η χαρα μου εναι. Για σας τους νεους εναι.

Γεια σου Κυρ-Νικο μου.
Θα τα πουμε συντομα κι απο κοντα,μαλλον θα ερθω για κατι συναυλιες στα μερη σου.
Σημερα ειδα το μυνημα σου,με προλαβαν αλλοι φαινεται.
Να εισαι καλα και Μερακλης οπως εισαι παντα.
Απο Μερυλαντ
Σπυρος Κολιαβασιλης

Μου εχουν στιλι μινιμα στο εμαιλ οτι ο Χιοτις το γραπσε αφτο το τραγουδι και οτι για αφτον μιλαι το τραγουδι. Τελοσ πανδον, στο στουδιο στιν Αμερικι τοτε, και να ροτισουν και τον Καβουρακι, αφτος θα σας πη το ιδιο οπος γραφο εδο.

Με τον Μανολι Χιοτι εμαιστε φιλη και δουλεπσα με μαζι στο Ζαππιον στη New York. Νομιζο το τραγουδι εναι παρα πολλη ομορφο και οποις ναι εναι ο Χιοτης στο τραγουδι, δεν νομιζο να πιραζι. Οταν χασαμε τον Μανολι με πιρακσε παρα πολλι και νομιζο οτι αφτα τα τραγουδια τον τιμανε. Για αφτο εχουμε τα φορουμ, για να τα κουβενδιαζουμε.

INTERVIEW - Αποπσε στις 7 μμ ορα New York, θα μιλιζη ο Νικος Πουρπουρακης στο ραδιο στο www.gaepis.org. Αν θελετε και ποριτε, θα ακουσετε τι φονη το Νικου και τη μυσικι που πεζαν εδο στην Αμερικι 1950 1960.

I will try in English now because it is easier. If any of you are interested and if the snow storm in New York will allow, Nikos Pourpourakis will be live on www.gaepis.org tonight at 7:00 p.m. (Eastern Standard Time) which is 5:00 a.m. in Greece I believe. Time permitting, Nick will chat live a little bit about his days in the recording studios back in the and about the Greek nightlife in New York. Thanks!! Lea Dakis

Κύριε Νίκο υπάρχει ένα εργαλείο εδώ που πιστεύω θα σας βοηθήσει στη μετάφραση από αγγλικά σε ελληνικά αλλά και άλλες γλώσσες: http://translate.google.com/