Νέο CD Θρακιώτικης Μουσικής

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική δουλειά του παραδοσιακού μουσικού μου συγκροτήματος “ΚΙΚΟΝΩΝ ΗΧΟΣ” με ανέκδοτα παραδοσιακά τραγούδια από την περιοχή του Σουφλίου Έβρου.
Τα τραγούδια αποτελούν καταγραφή που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2007 στην ίδια περιοχή από γιαγιάδες και παππούδες που γνώριζαν τραγούδια, και μετέπειτα απομαγνητοφωνήθηκαν, ενορχηστρώθηκαν και ηχογραφήθηκαν εκ νέου από τους 5 μουσικούς του συγκροτήματος, ένας εκ των οποίων και ο υποφαινόμενος.
Το CD συνοδεύεται από 48-σέλιδο ένθετο βιβλιαράκι,πλούσιο σε ιστορικό,λαογραφικό και φωτογραφικό υλικό της περιοχής. Δεν θα κυκλοφορήσει σε δισκοπωλεία λόγω περιορισμένου αριθμού αντιτύπων.
Μια προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης του Θρακιώτικου τραγουδιού υπό το πρίσμα του Σουφλιώτικου στοιχείου, το οποίο έχει πολλά να παρουσιάσει.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει π.μ. για περισσότερες πληροφορίες.

Έχοντας πρόσφατα γνωρίσει τον Αργύρη από μια επίσκεψή του στο εργαστήρι μου,είμαι σίγουρος πως πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα και σοβαρή δουλειά!

Επειδή τα καλά πρέπει να λέγονται, μου έκανε μεγάλη εντύπωση -παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του- η γνώση σε βάθος και ο σωστός τρόπος προσέγγισης της παραδοσιακής και της βυζαντινής μας μουσικής καθώς και ο τρόπος που παίζει αρκετά παραδοσιακά όργανα (και κύρια το ούτι) και τραγουδά! Να προσθέσω πως εκτός από τα βιώματα της Θρακιώτικης παράδοσης και τη γνώση της βυζαντινής μουσικής που διαθέτει, είχε την τύχη να μαθητεύσει κοντά σε ένα μέγιστο τραγουδιστή και Δάσκαλο : τον Χρόνη Αηδονίδη !

Ακόμη περισσότερο με χαροποιεί η σκέψη πως αυτή η γενιά των μουσικών, με την ωριμότητα που σιγά-σιγά προσθέτει ο χρόνος, θα αφήσει πίσω της σημαντικό έργο. Η παράδοσή μας είναι σε καλά χέρια !

Αργύρη, εύχομαι τα καλύτερα στο συγκρότημά σας και στο νέο σας CD .

1 «Μου αρέσει»

Να προσθέσω και εγώ, έχοντας ακούσει το δισκάκι, ότι πράγματι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και πετυχημένη έκδοση, από όλες τις απόψεις: μουσικολογική έρευνα και καταγραφή, συντελεστές παραγωγής, μουσικοί ερμηνευτές, παρουσίαση, όλα. Σας συνιστώ να προμηθευτείτε το δίσκο, πραγματικά αξίζει να τον έχει κανείς.

Ένα μόνο πράγμα δεν με βρήκε σύμφωνο, η επιλογή της γραμματοσειράς για την εκτύπωση: είναι κάπως δυσκολοδιάβαστη.

Γεια σας, μια ερωτηση- εφοσον δεν θα κυκλοφορησει στα δισκοπωλεια εγω που μπορω να το προμηθευτω? Ευχαριστω.

Στείλε πμ στον Kikwnoudist (δες #1)

Στην πηγή ίσως?

Ρίξτε και μια ματιά στην [b]σελίδα[/b] του φίλου KikwnOudist στο Youtube. Έχει ανεβάσει αρκετά βίντεο από το συγκρότημα.

Προσφατα προμηθευτικα το δισκο και εχω να πω οτι ειναι μια πολυ προσεγμενη δουλεια και απο περιεχομενο και σαν εκδοση και εντελει ειναι μια καλη προσπαθια καταγραφης ενος μερους της παραδοσιακης μουσικης που δεν προβαλεται επαρκως.
Αξιζει να το παρει κανεις οχι μονο για να βοηθησει αυτη την προσπαθια αλλα και γιατι ειναι πραγματικα ενδιαφερον.

Την Πέμπτη 23 Απριλίου (ανήμερα του Αγίου Γεωργίου) θα πραγματοποιηθεί στο Σουφλί Έβρου η πρώτη και επίσημη παρουσίαση του δίσκου “Όξω στο φεγγαράκι…” παρουσία τοπικών πολιτικών και εκκλησιαστικών φορέων και παραγόντων, μεταξύ των οποίων ο μέγας χορηγός του δίσκου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ.Άνθιμος.
Η παρουσίαση του δίσκου θα λάβει χώρα στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο Μεταξωτών Σουφλίου Τσιακίρη, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο ερευνητής και λαογράφος κ.Δημήτρης Βραχιόλογλου και θα πλαισιώσει με τραγούδια από την καταγραφή των παραδοσιακών τραγουδιών το μουσικό σχήμα ΚΙΚΟΝΩΝ ΗΧΟΣ.
Όσοι τύχει να βρίσκεστε στο νομό μας τις μέρες εκείνες είστε ευπρόσδεκτοι να παρευρεθείτε!
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου με π.μ.

Δυστυχώς είμαστε λίγο μακριά για να έρθουμε.Αφου το cd θα παρουσιαστεί και επίσημα,μήπως ξέρουμε αν θα κυκλοφορήσει και σε δισκοπωλεία όλης της Ελλάδας?

Gilles, την απάντηση θα την έβρισκες αν είχες διαβάσει και το # 1 του θέματος αυτού. Το σιντί το συστήνω ανεπιφύλακτα, όπως έχω ήδη ξαναγράψει παραπάνω.

Το διάβασα κύριε Νίκο αλλά επειδή έχει περάσει αρκετός καιρός από το πρώτο μήνυμα είπα να ρωτήσω μήπως άλλαξε τίποτα,αλλά και λόγω της επίσιμης παρουσίασης.

Μου ήρθε και σε μένα το cd πριν λίγες μέρες και μπορώ να πω ότι έμεινα αρκετά ευχαριστημένος έχει γίνει καλή δουλειά. Επίσης το συστήνω ανεπιφύλακτα

Κι αυτό το βιβλίο με σιντί, πάλι μουσικές καταγραφές από την άλλη όμως άκρη της Ελλάδας, την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε (2008) και με τον ίδιο τίτλο!