Νέο διπλό CD Στέλιου Βαμβακάρη

Κυκλοφόρησε πρόσφατα και είναι ολόφρεσκο ένα πρωτότυπο και ξεχωριστό έργο του Στέλιου Βαμβακάρη με χαρακτηριστικό τίτλο “αγνώστου διαμονής” , με ποικίλες επιρροές, μουσικές αναζητήσεις και περιπλανήσεις, που ξεκινούν από τα “ντουζένια” του Πειραιά και φτάνουν να μπερδεύονται με πεντατονικές “μπλουζ” κλίμακες…Μπλουζ και ρεμπέτικου γωνία, όπως ορθά αναφέρει…Ο ένας δίσκος αποτελείται από τραγούδια του Στέλιου και ο άλλος από οργανικά κομμάτια δικά του. Μυστήριο ύφος, περίεργα ακούσματα, αξίζει της προσοχής μας. Στα πολύ θετικά είναι η συμμετοχή του ταλαντούχου Μιχάλη Δήμα, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερη ωριμότητα, αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα!!! Συνδυάζει τη γλύκα της παλιάς σχολής και τη δεξιοτεχνία, χωρίς να κουράζει και να επιδεικνύεται άσκοπα. Μπράβο σε όλους, φίλε Μιχάλη και σε ανώτερα…

Νομίζω πως είναι η καλύτερη στιγμή δισκογραφικά του Στέλιου Βαμβακάρη, με την έννοια ότι η ιδέα μπλουζ/ρεμπέτικο σε αυτό το δίσκο είναι ώριμη, έχει πραγματικά μπολιαστεί. Όπως λέει κι ο Παναγιώτης πιο πάνω, έχει έναν ήχο αυτό το cd πολύ ιδιαίτερο. Πιστεύω πως εάν αυτός ο δίσκος φτάσει στο εξωτερικό, θα δικαιωθεί ως παραγωγή και αντίληψη. Πρόκειται για πραγματικά alternative πρόταση στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού αλλά και συνολικά για την πραγματική έθνικ δισκογραφία. 'Φχαριστιέσαι μπουζούκι, ακούς πολύ μπουζούκι, μόρτικα παιγμένο, αλλά σε μια άλλη διάσταση. Τα τραγούδια είναι όλα όμορφα, ειδικά ο Jason και ο Κορυδαλλός μου άρεσαν απίστευτα. (Τα οργανικά δεν τα έχω ακούσει όλα ακόμη όπως πρέπει για να έχω πλήρη άποψη).

Ανεβάζω (ή τουλάχιστον προσπάθώ να ανεβάσω, καθότι οι γνώσεις μου στους υπολογιστές δεν είναι διόλου αξιοζήλευτες) και το ομολογουμένως εντυπωσιακό εξώφυλλο του δίσκου, όπου φαίνεται και το μπουζούκι του Μάρκου!!!

Για να βοηθήσω κάπως και εγώ, σας δίνω την εν λόγω φωτογραφία σε “κάποια” μεγέθυνση.

Η άποψη μου επί του θέματος:
http://physicseyes.blogspot.com/2011/05/blog-post_16.html

Μουσική από άλλο σύμπαν.