Νέο βιβλίο για τον Δημήτρη Ρουμελιώτη

Βιβλίο: «Δημήτρης Ρουμελιώτης – ένα ταξίδι στο παλιό λαϊκό τραγούδι». Εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ, 2021
Ένα βιβλίο για τη ζωή και το έργο του λαϊκού τραγουδιστή Δημήτρη Ρουμελιώτη, που υπήρξε ένας από τους βασικούς ερμηνευτές της κλασικής περιόδου του λαϊκού τραγουδιού της δεκαετίας του ’50. Συμμετείχε σε πάνω από 130 ηχογραφήσεις μέχρι που πήρε τη δύσκολη απόφαση της μετανάστευσης στον Καναδά, όπου έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του. Μέσα από το πέρασμα του χρόνου ξεχάστηκε. Πολλά τραγούδια, που πρωτοτραγούδησε σε πλάκες γραμμοφώνου, αποτελούν σήμερα διαμάντια του λαϊκού τραγουδιού: «Όπου Γιώργος και μάλαμα», «Έδιωξες τον Δημητράκη», «Το βουνό», «Το καυγαδάκι», «Τι όμορφη που είσαι όταν κλαις», «Στη μαγεμένη αραπιά» και πολλά άλλα. Ακολουθώντας τη δισκογραφική πορεία και τα τραγούδια του, καθώς και το άφθονο φωτογραφικό υλικό, που υπάρχει στο βιβλίο, μπορεί κανείς να βιώσει ένα ταξίδι στον κόσμο των γραμμοφώνων, των δίσκων 45 στροφών, των λαϊκών πάλκων και της διασκέδασης εκείνης της εποχής. Ένα ταξίδι στην πολιτισμική μας κληρονομιά. Ένα ταξίδι στο παλιό λαϊκό τραγούδι.
Στο συνοδευτικό CD περιλαμβάνονται ανέκδοτες Live & Studio ηχογραφήσεις του Δημήτρη Ρουμελιώτη που έγιναν το 2004 (83ετών) στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Πρόκειται για μία πολυτελή έγχρωμη έκδοση 270σελίδων υπό την επιμέλεια του εκδοτικού οίκου ΗΔΥΦΩΝΟ και κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και σε on-line shops.

Λινκς:
https://idifono.gr/product/dimitris-roy … -tragoydi/
https://biblionet.gr/titleinfo/?titleid … return_url

7 «Μου αρέσει»

Παιδιά το βιβλίο το βρήκα πολύ καλό. Καλαίσθητη έκδοση με καλές πληροφορίες και σωστά τακτοποιημένες. Ανυπομονώ να το τελειώσω!
Έχει και πολλές φώτο που ίσως δεν είχαμε δει Ή δεν είχαμε δώσει τόσο σημασία.
Ειδικά μια ακυκλοφόρητη αν κατάλαβα σωστά με τον Χατζηχρήστο με έκανε και δάκρυσα.
Σήμερα θα ακούσω και το σιντι και θα επανέλθω.
Μπράβο στον συγγραφέα πάντως του αξίζουν 1000 μπράβο!

4 «Μου αρέσει»