Χαίρετε!
Αναζητώ το πρώτο (μαθητικό?) μπαγλαμαδάκι του επτάχρονου γιου μου. Καθότι πρόκειται για πρώτη επαφή και πειραματισμό, αναζητώ κάτι οικονομικό. Υπάρχει κάποια πρόταση/προσφορά /συμβουλή?
Ευχαριστώ!
Ελίζα
Χαίρετε!
Αναζητώ το πρώτο (μαθητικό?) μπαγλαμαδάκι του επτάχρονου γιου μου. Καθότι πρόκειται για πρώτη επαφή και πειραματισμό, αναζητώ κάτι οικονομικό. Υπάρχει κάποια πρόταση/προσφορά /συμβουλή?
Ευχαριστώ!
Ελίζα
Όμορφη η σκέψη σου να φέρεις σε επαφή ένα μικρό παιδί με ένα μικρό σε μέγεθος όργανο.
Παρόλα αυτά να πούμε και κάτι ευνόητο που όμως πολλοί από εμάς δε του δίνουμε σημασία. Ανεξάρτητα ποιος κρατάει ένα καλό όργανο και την αξία του παίχτη, το όργανο παραμένει καλό. Επομένως θα σε συμβούλευα να μη κοιτάξεις ως αρχικό κριτήριο για την απόκτηση την τιμή του οργάνου, αλλά την αξία του ως όργανο. Ένα καλό όργανο βοηθάει να μην υπάρχουν τραυματισμοί, να είναι ευκολόπαιχτο ώστε να μη κουράζει και φυσικά έχει καλό ήχο με αποτέλεσμα να παροτρύνει τον παίχτη να ασχοληθεί περισσότερο.
Ελπίζω οι συνοπτικές συμβουλές να σε βοηθήσουν (έστω και στο ελάχιστο) να διαλέξεις το κατάλληλο όργανο!
Σκέψου όμως να πάρει το παιδάκι ένα όργανο που έχει ένα ποσό όχι χαμηλό και να το σπάσει καταλάθος.
Το μπαγλαμαδάκι το θεωρώ σκληρό όργανο για τα δακτυλακια ενός 7χρονου παιδιού. Ελπίζω να κάνω λάθος!!! Εχω την αίσθηση ότι ίσως να περιμένατε λίγο να μεγαλώσει και να μυηθεί στο μπουζούκι !
Από την άλλη ίσως ξέρετε καλύτερα μιας και ως γονέας έχετε καλύτερη εικόνα για το τι του αρέσει και πώς θα ήταν καλύτερο να μυηθεί στη λαϊκή μας μουσική …
Σας ευχαριστώ πολυ για ολες τις σκεψεις και τις συμβουλες, δεν γνωριζω και πολλά, οπότε ειναι πολύτιμες!
Η αληθεια ειναι οτι συντομα επρόκειτο να ξεκινησει μαθηματα κιθάρας με φίλο μουσικό. Ομως τον ερωτα που ειδα στο βλέμμα του κρατώντας και “παίζοντας “ τον μπαγλαμά, δεν τον δει αλλη φορά. Η αληθεια ειναι οτι εχει συχνή επαφή με όργανα και υπαρχουν στο σπίτι και στο περιβαλλον. Αλλά το πώς ερωτεύτηκε το μπαγλαμαδάκι παιζοντας μες στο μουσειο του Βαμβακάρη στην ανω Σύρο, δεν μπορώ να το προσπεράσω. Πρεπει πράγματι να προσεξω την ποιότητα και εκει θα χρειαστώ σιγουρα συμβουλές. Και να δούμε εαν θα ειναι έρωτας ζωής ή καψούρα της στιγμής. Σε καθε περίπτωση δικαιούται να τον ζήσει. Κι αν αγαπησει το μπουζούκι, κι αυτο ευχής έργον! Όσον αφορά το οτι ειναι σκληρό το οργανο, υπαρχει καποια συμβουλή για να βρω κάτι πιο φιλικό για τα παιδικά δαχτυλάκια?
Μακαρι σε καθε περίπτωση, να μπορεουσα να μοιραστώ μαζί σας τη λάμψη στο πρόσωπο του Νικόλα μου οταν “έπαιζε “ παρέα με τον Μαρκο.
Θα λαβω τις απαντησεις σας υπόψη, σας ευχαριστώ! Να είστε καλά!
Ένα μπαγλαμαδάκι από άποψη μεγέθους και κλίμακας είναι μια χαρλα για τα χέρια ενός παιδιού. Το θέμα όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω είναι η τάση των χορδών που συνήθως είναι πιο σκληρές από ένα μπουζούκι.Συνήθως τα ‘‘μαθητικά’’ φτηνά όργανα έχουν μεγάλο action (απόσταση χορδών από τάστα) με συνέπεια να είναι δύσκολα για ένα παιδάκι. Για εμένα το πρώτο που θα κοίταγα είναι αυτό: Να είναι όσο πιο χαμηλωμένο γίνεται και ας χάνει σε ένταση.