Γειά σε όλους. Εδώ και κάποιο καιρό ενδιαφέρομαι να αγοράσω μπαγλαμά, έχω ψάξει αρκετά σάιτ οργανοποιων (τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα) αλλά και προηγούμενες συζητήσεις στο φόρουμ. Το μπάτζετ μου κυμαίνεται στα 250-300 πάνω κάτω. Ενδιαφέρομαι για σκαφτο μπαγλαμά με προπολεμικό ήχο, δηλαδή Μπάτη και πειραιώτικη σχολή γενικότερα. Μου κέντρισαν την προσοχή κάποια μπαγλαμαδακια του Τσακιριαν καθώς είναι άμεσα διαθέσιμα και εντός του μπάτζετ μου.Απο τα λίγα που διάβασα η συγκεκριμένη οικογένεια οργανοποιων πρέπει να έχει μεγάλη ιστορία. Θα ήθελα να ακούσω απόψεις και προτάσεις, σε πρώτη φάση σχετικά με τον συγκεκριμένο οργανοποιο και δευτερευόντως γενικότερες προτάσεις εντός αυτού του μπάτζετ.
Πήγαινε, άκου, πιάσε, παίξε και εφόσον σε ικανοποιούν όλα τα παραπάνω πάρε!
Καλημέρα,
Αν αναζητάς κι άλλες εναλλακτικές, στα χρήματα που ψάχνεις περίπου μου είχαν πάρει έναν εξαιρετικό μπαγλαμά από τον Καρελλά, νομίζω η καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής που μπορούσες τότε να βρεις !
Αν σε ενδιαφέρει έχω ένα εξαιρετικό με δούγες δικής μου κατασκευής. Άκουσέ το στο λινκ με 200 ευρώ. https://youtu.be/aNndRVUw5DI?si=HbgNsmRYMOHtyHaV
Αυτο που κυνηγας σε ηχο, θεωρω προσωπικα οτι το δινουν τα σκαφτα μικρα μπαγλαμαδακια. Καποιοι τα λενε τζουρες. Δεν εχει τυχει-δυστυχως-να εχω παιξει με Τσακιριαν οργανο, αλλα φανταζομαι οτι αν και εφοσον ζητησεις να δεις σκαφτα μπαγλαμαδακια, θα εχουν!
Προσοχη, δε λεω οτι ενα δουγατο μπαγλαμαδακι δεν μπορει να εχει τον ηχο που θες! Απλα τα μικροτερα σκαφακια, τα σκαφτα, συνηθως ειναι ταμαμ!
Καλησπέρα! Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τα μπαγλαμαδάκια του Τσακιριάν, ειδικά για τον ήχο και τη φινέτσα τους. Είναι όντως ιστορικό εργαστήριο και αξίζει να δοκιμάσεις όργανα από εκεί. Στα χρήματα που διαθέτεις, θεωρώ πως δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο σε σκαφτό, με “προπολεμικό” χαρακτήρα. Επίσης, μπορείς να κοιτάξεις μεταχειρισμένα σε αντίστοιχα φόρουμ για καλές ευκαιρίες. Καλή επιλογή και καλά παιξίματα!