Μουσικη και περιεχομενο

Ορμώμενος απο συζήτηση σε άλλο θέμα θα θελα τη γνώμη για την αξία της μουσικής ως προς το περιεχομενο της
πρέπει η ημουσικη να γράφεται με σκοπό να περνάει κάποιο μηνυμα; (να χει τέτοια αφετηρία)
τι γνώμη έχετε για την αποψη ( η τέχνη για την τέχνη)

Δεν υπάρχει κατι καινούργιο στη τέχνη ,εκτός απ΄το ταλέντο. Α. Τσέχωφ.

Το πρέπει και ο σκοπός δεν είναι ένοιες που αφορούν την δημιουργία. Πηγάζει από την εσωτερική ανάγκη καποιου να εκφραστεί(με όποιο τρόπο του ταιριάζει)και να εκφράσει ό,τι δεν μπορεί με άλλο τρόπο.

Διαφωνώ μαζί σου Αννα. Το να γράφει οκαθένας ότι του κατέβει δεν μπορείνα χαρακτηριζεται δημιουργια νομίζω ή τουλάχιστον δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται δημιουργία στα πλαίσια της τέχνης!
τι λες;

Εγω παλι θα συμφωνησω απολυτα με την Αννα.

Η δημιουργια πηγαζει απο την αναγκη.σκοπος δεν υπαρχει.
το πως μπορει αυτο να ερμηνευθει και να αναλυθει απο τον καθενα (συμφωνα με τα κινητρα του και τις ευαισθησιες του) ειναι αλλο θεμα…
στο επομενο σταδιο -αυτου της δημιουργιας- χαρακτηριζεται κατι ως τεχνη και παιρνει διαφορες ιδιοτητες που βασιζονται σε χαρακτηριστικα του…
το μονο ατοφιο πραγαμα παντως ειναι η αναγκη που κινει τα παντα…οχι μονο την τεχνη…
Οι περεταιρω παραγοντες για την τοποθετηση και οριοθετηση καποιου αντικειμενου σε ενα πεδιο (π.χ. της τεχνης) ειναι αυθαιρετοι,και μπορουν να ανατραπουν ή να ξαναπροσδιοριστουν,λογω της ιδιαιτερης φυσης τους (αισθητικη,ηθικη κτλ).

αναφερόμουν σε ανθρώπους που δημιουργούν απο εσωτερική ανάγκη και αυτός είναι ο απώτερος σκοπόςτους(η δημιουργία).άν είναι τέχνη ή όχι το δημιούργημα ένας πραγματικός καλ/χνης δεν είναι ποτέ σίγουρος…άν εμείς το τοποθετούμε στην τέχνη ή όχι έχει να κανει με την παιδεία μας(άν έχουμε)ή απλά με την ευχαρίστηση και το θαυμασμό μας προς το έργο(για όποιο λόγο…).η δημιουργία για τη δημιουργία, για το θεαθήναι(΄τι λέξη είναι τώρα αυτή?τέλος παντων)ή για την ικανοποίηση του ψώνιου που πολλοί κουβαλούμε μέσα μας,ή για τα φράγκα θα μπορούσε να νάναι τέχνη?έχω την εντύπωση πως πολλά ψώνια δημιουργούν αριστουργήματα…ή προσφέρουν σημαντικά στη τέχνη επειδή εκτός απο την διαθεση, τη γνώση ή το σκοπό της προσωπικής δημιουργίας παιζει ρόλο και το '‘ταλέντο’'που δεν κανει επιλογή χαρακτήρων.τέχνη μπορεί να ‘‘κάνουν’’,καλ/νες δεν είναι.