chrispanag
(Χρήστος Παναγιωτακόπουλος)
Σεπτέμβριος 6, 2018, 11:01μμ
2
Καλησπέρα @aimilios439 , καλωσόρισες στο φόρουμ μας!
Πολύ ενδιαφέρον θέμα ανοίγεις, με πολλές προεκτάσεις και δίνεις αφορμή για πολύ ωραίες συζητήσεις.
Εγώ προς το παρόν, θα παραθέσω μερικές παλαιότερες κουβέντες που έχουν γίνει στο φόρουμ που είναι παρεμφερείς με το θέμα αυτό, χωρίς απαραίτητα να ταιριάζουν 100%. Στόχος είναι να πάρουμε αφορμή από αυτές για να εμπλουτίσουμε τις απόψεις που θα καταθέσουμε.
Παίρνω αφορμή από τις παράλληλες συζητήσεις που γίνονται σε 2-3 topic (όπως τα «Undrground rembetes» και «trance και ρεμπέτικο»). Νομίζω ότι αφορούν στο ίδιο θέμα που εντάσσεται στο γενικό τίτλο «Το λαϊκό τραγούδι σήμερα» για το οποίο όπως είναι φυσικό υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, ανάλογα και με τις καταβολές του καθενός μας.
Θα ξεκινήσω με μερικές σκέψεις που πιστεύω ότι θα δώσουν αφορμή για την έναρξη της συζήτησης.
Όπως πιστεύω να συμφωνούμε όλοι, γενικά η μουσική που παράγεται σε κά…
Πολύ καλοί μουσικοί όσοι αναφέρατε, όμως υπάρχει σήμερα ρεμπέτικο; Και το λέω αυτό με την έννοια αν παράγεται σήμερα ρεμπέτικο. Νομίζω, ή μάλλον είμαι βέβαιος πως όχι. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απολαμβάνουμε τα ήδη υπάρχονται τραγούδια ως είδος μουσειακό κάτι σαν τα δημοτικά.
Το ότι μπορεί να γράφονται και ορισμένα τραγούδια (μερικά πολύ καλά κιόλας) που μοιαζουν με ρεμπέτικα δεν νομίζω ότι αλλάζει την κατάσταση
Αγαπητοί ρεμπέτες,
Κατ’ αρχήν, ευχαριστώ που μου δώσατε τόοοοση πολλή σημασία,
διότι αυτές τις μέρες έπασχα από ένα μικρό σύνδρομο (ας πούμε)
αυτο-αμφισβήτησης. Είναι και το “τρακ” στη μέση, διότι σήμερα
(θέλω να πω… χθές, γιατί η μέρα πέρασε) “βγήκαμε επισήμως
σαν γκρούπ μουσικής” στο διαδικτυακό “κλαρί”, δύο συνεργάτες
μου και εγώ σαν “ομάδα” πλέον, όχι πια σαν άτομο. Αν ξαναμπείτε
στο site, θα δείτε τρομερές αλλαγές, καθώς και… 5 νέα κομμάτια
που αποτελούν πρωτότυπες συνθέσεις ενός νέ…
Καλές συζητήσεις να έχουμε!
2 «Μου αρέσει»