Μια βόλτα σαν παιδιά (Μουσικό σχολείο Κατερίνης)

Πρόσφατα έφτασε στα χέρια μου ένα cd με εκτελέσεις αγαπημένων τραγουδιών παιγμένα από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Φυσικά το χεράκι τους έχουν βάλει γνωστά μέλη (και μη) του φόρουμ καθώς και καταξιωμένοι καλλιτέχνες.
Επιγραμματικά οι καθηγητές του σχολείου Βαγγέλης Πετρινιώτης (@Vangelis91 ) & Μάριος Σκαμνέλος, με συμμετοχές των : Γιάννης Διονυσίου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Δημήτρης Μυστακίδης(@dimitris_mystakidis ), Εύα Μισοκέφαλου, Γιάννης Παπαγεωργίου & Δέσποινα Ψαθά (@dpsatha ).

Η όλη παραγωγή δεν θυμίζει τίποτα το “μαθητικό” ομολογώ.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμβάλλανε σε αυτό το αποτέλεσμα και κυρίως στους μαθητές.

Προσωπικά θεωρώ τέτοιες προσπάθειες αξίζουν την στήριξη όσων αγαπούν αυτή τη μουσική.

Όσοι ενδιαφέρεστε να προμηθευτείτε το cd μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ο οποίος και ανέλαβε την παραγωγή του, στο τηλέφωνο 6951398355 (Σουλελέ Χριστιάνα).

4 «Μου αρέσει»

ευγε στα παιδιά!
και στους δασκάλους φυσικά.
κατι που μπορουν να κανουν και τα άλλα σχολεία.
γιατί δίνει λόγο και κίνητρο μελέτης.
και κανει θείες, θείους παππούδες, γιαγιάδες, περήφανους και ολο το σόι!

3 «Μου αρέσει»

Το θέμα είναι ότι μπορεί να φτάσει και σε ακροατές πέρα από τον στενό κύκλο του κάθε παιδιού. Οι συγγενείς, είτε με ρεαλισμό είτε με αυταπάτες, ενήμεροι είναι. Όμως αυτά τα σχολεία μπορούν και πρέπει να είναι και ενεργοί παράγοντες στη διαμόρφωση του ευρύτερου πολιτιστικού γίγνεσθαι.

Ως καθηγητής σε Καλλιτεχνικό, έχω μερικές φορές στεναχωρηθεί να παρακολουθώ αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις του σχολείου, που δόθηκαν σε δημόσια μεν θέατρα της πόλης αλλά μία μοναδική φορά, και με αποκλειστικό κοινό τους γονείς, τους δασκάλους, τους υπόλοιπους μαθητές και άντε κανέναν φίλο, αν πρόλαβε θέση.

Υπάρχουν χίλιες δυσκολίες που κατατείνουν σ’ αυτό το αποτέλεσμα, αλλά στην περίπτωση των Μουσικών το σιντί (οκέι, με όλες τις δικές του δυσκολίες, δεν το ξεχνάμε) είναι μια ωραιότατη λύση!

3 «Μου αρέσει»

Ευχαριστούμε πολύ! Να αναφέρω και τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν, οι οποίοι είναι οι εξής: Χρύσα-Μαρία Αντωνιάδου, Κυριάκος Καζαντσίδης, Ιωάννης Κουστιάνης, Δημήτρης Λυμπανοβνός, Μαρία Μαρινοπούλου, Λευτέρης Μπούκλας, Χρήστος Παλάσκας, Νίκος Σαρακατσιάνος, Ανδρόμαχος Σπυριδόπουλος, Χρήστος Τζιμόπουλος, Ευάγγελος Τσακιρίδης, Αβραάμ Τσαουσίδης, Φίλιππος Φαλτάκας και Θωμάς Χατζήνας.

4 «Μου αρέσει»