Μουσικό σχήμα "Τακίμ"

Χαιρετώ την παρέα
Αυτές τις μέρες προμηθεύτηκα το σι ντι του μουσικού σχήματος “Τακίμ” το οποίο φέρει τον τίτλο του σχήματος. Πρόκειται για μία παραγωγή με τραγούδια παραδοσιακά ελληνικά από διάφορες περιοχές της Ελλάδος αλλά και τούρκικα, αρμέρνικα κ.α… Το καταπληκτικό με αυτόν τον δίσκο είναι η δεξιοτεχνία των οργανοπαικτών πράγμα το οποίο με άφησε άφωνο, τόσο για την ταχύτητα παιξίματος, την ακρίβεια αλλά και το ύφος των μουσικών. Ειλικρινά δεν περίμενα να υπάρχουν τέτοιοι μουσικοί στην χώρα μας, μιας που ανάλογα ακούσματα έχω μόνο από δεξιοτέχνες της Τουρκίας. Ένα μεγάλο εύγε λοιπόν σ’ αυτά τα παιδιά και ειδικά στον Θωμά Κωνσταντίνου ο οποίος παίζει ούτι. Τέτοιο παίξιμο πάντως στο ούτι, ακρίβεια και ταχύτητα και δεξιοτεχνία πρώτη φορά ακούω από Έλληνα. Συνιστώ λοιπόν σε όλους να προμηθευτείτε τον εν λόγω δίσκο γιατί κυρίως εκτός των άλλων τέτοιες προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται και να προβάλλονται.
Νικόλα βρές το και δεν θα πιστεύεις στ’ αυτιά σου. Χαιρετίσματα στην Γερμανία. Περιμένω νέα σου.

Μιχάλη το Σιντί το έχω δύο-τρείς μέρες και δεν έχω ξεκολλήσει…
Για τον κανονιέρη (Πάνο Δημητρακόπουλο) ξέραμε τι διάολος είναι…
Αλλά αυτός ο Κωνσταντίνου Πραγματικά με άφησε άφωνο και εμένα.Άριστος απο όλες τις απόψεις.Ταχύτητα,ύφος,χρώμα…άκου πως παίζει την Πέργαμο…γλύκα…
Επίσης το άλλο φοβερό είναι η “ομαδικότητά” τους…ήχος δεμένος και ενιαίος που δε συναντάς συχνά…

Τέλος το μόνο που με “χάλασε” είναι οτι δεν είχαν ταξίμια μέσα…θα το χαιρόμουνα πολύ.

Θα σε στείλω μήνυμα…το σκέφτομαι μέρες αλλά όλο ξεφεύγω…

Λοιπόν ο Κωνσταντίνου δίδασκε στο Μουσείο Ελληνικών Λαικών Οργάνων,στην Πλάκα.Τα λέω καλά,ή τα μπερδεύω με άλλον?

Έτσι είναι Νίκο, όπως τα λές. Δεν παίζονται τα παλληκάρια. Άκου ταχύτητα και ακρίβεια στο Hicaz Raks. Πάντως στην επομένη τους δουλειά ωραίο θα ήταν να έχει και ταξιμάκια μέσα. Και πάλι μπράβο στα παιδιά.

χαιρομαι που το σι ντι λετε ότι είναι όμορφο … περιμενω να το άκουσω με ανυπομονεσία

ενα μπράβο επισης, στον Παντελή Θαλασσινό, που αν δεν κάνω λάθος έχει κάνει και την παραγωγή του δίσκου …

αντιγράφω απο το www.musical.gr :

Oι TAKIM είναι: Θωμάς Κωνσταντίνου - ούτι, φωνή. Αλέξανδρος Αρκάδοπουλος - κλαρίνο, καβάλ, φλάουτο. Πάνος Δημητρακόπουλος - κανονάκι. Γιώργος Μαρινάκης - βιολί, φωνητικά στα 7 & 8. Γιάννης Πλαγιαννάκος - όρθιο & ηλεκριτικό μπάσο, φωνητικά στα 7 & 8. Κώστας Μερετάκης - νταραμπούκα (τούρκικη, αράβικη), μπεντίρ, ρεκ, νταούλι, κουτάλια, ντέφι ηπειρώτικο, φωνή στα 6, 15 & 17. Δημήτρης Εμμανουήλ - νταραμπούκα αράβικη, μπεντίρ, ρεκ, ντέφι ηπειρώτικο, cajon, hi-hat, spring drum, κουδουνάκια, τριγωνάκι. Αντώνης Πρίφτης - κιθάρα στα 11,12,13.

Τα παιδιά είναι εξαιρετικά! Τους έχω ακούσει ζωντανά και προτείνω σε όλους την εμπειρία αυτή ανεπιφύλακτα!