Κουαρτέτο μπουζουκιών λυκείου Αλίμου

Θέλω πολύ να σας συστήσω αυτούς τους 4 νέους μπουζουξήδες που είμαι σίγουρος πως θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Εδώ παίζουν ένα ορχηστρικό για την μαθητική παράσταση του σχολείου. H βιντεοσκοπηση εχει γινει με κινητο σε προβα των μαθητων και συμφωνησαμε να μην διορθωθει τιποτα ετσι ωστε να μεινει ο αυθορμητος χαρακτηρας της προβας . Το Κουαρτετο Μπουζουκιων του Μουσικου Λυκειου Αλιμου θα παιξει σε εκδηλωση του σχολειου στην αιθουσα Καρολος Κουν στον Αλιμο σε λιγες μερες και θα γινει σχετικη ανακοινωση γι αυτο .

Το ορχηστρικό είναι διασκευή και διδασκαλεία από τον Σπύρο Γκούμα και αποτελείται από τα εξής μέρη:

  1. Το μινόρε του τεκε
  2. Μ’ έχεις μαγεμένο
  3. Γλάροι
  4. Χαρταετοί

Σπύρος Γκούμας

//youtu.be/pDMLawDqZ9Q

1 «Μου αρέσει»

Μπράβο στα παιδιά. Ζηλεύω κάθε φορά που βλέπω τέτοια παιδιά με αγάπη και ταλέντο.
Και στον δάσκαλο μπράβο.
Πρωί - πρωί και μπουζούκι…περνάτε καλά σε αυτό το λύκειο!!!

Ένα μεγάλο μπράβο στον Σπύρο που έχει τέτοιους μαθητές,αλλά και ένα τεράστιο εύγε στα παιδιά,που έχουν τέτοιο ΔΑΣΚΑΛΟ.

Και έχοντας τον Σπύρο για δασκαλό τους μπορούμε να φανταστούμε οτι θα έχουν λαμπρό μέλλον.Αυτοί που γνωρίζουμε προσωπικά τον Σπύρο καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Σε αυτό που κάνουν τα παιδιά είναι αξιέπαινα και για ένα λόγω παραπάνω, γιατί το κάνουν με την ψυχή τους και επειδή το γουστάρουν. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι τους ζηλεύω λίγο, γιατί έχουν την δυνατότητα να το κάνουν. Τους αξίζει πραγματικά ένα μεγάλο μπράβο και φυσικά και στο δάσκαλό τους που τους μαθαίνει να το αγαπάνε αυτό που κάνουν.

Και αυτοί που δεν είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά, αναγνωρίζουμε την αξία του μόνο και μόνο μέσα από το έργο του και τους ανθρώπους που έχει συνεργαστεί (που μακάρι δλδ να μας δοθεί η ευκαιρία να τον γνωρίσουμε κιόλας).

Σίγουρα πάντως θα ήταν ωραία, μιας και υπάρχει η δυνατότητα κε Γκούμα, να μας ενημερώσετε σχετικά με το γεγονός και όσοι εξ ημών μπορούν, να έρθουμε.

Πφ γαμωτο!!!Τα παιδια εχουν καθηγητη τον Γκουμα κ εγω ουτε που θυμαμαι πως τον λεγαν…Μπραβο ρε παλικαρια!!!Πολυ ωραιοι!!!Χιλια μπραβο!!!Ειστε πραγματικα τυχεροι που εχετε αυτον τον ανθρωπο καθηγητη!!!Ρουφιχτε τον (μουσικα ε…χαχαχαχαχα)!!!Κυριο Σπυρο Συγχαρητηρια!!!

Ευγε! Αυτο σημαινει οτι υπαρχει πιτσιρικαρια σημερα που να το ποναει το οργανο! Υπηρχε και ενα πιο παλιο ποστ για τη νεολαια και το ρεμπετικο…Αυτο το βιντεακι ειναι η καλυτερη τοποθετηση για εκεινο το ποστ! Χιλια μπραβο και απο μενα!

Η παρασταση του Κουαρτετου Μουσικου Λυκειου Αλιμου θα γινει την Κυριακη στις 8.30 στο θεατρο Καρολος Κουν Υψηλαντου & Θησειου στον Αλιμο η εισοδος ειναι ελευθερη .

Μπράβο παιδιά και πάλι μπράβο. Μακάρι τέτοια παιδιά να ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στη νεολαία.

Με όποιο δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις, που λέει και η παροιμία. Δεν χρειάζονται άλωστε ιδιαίτερες συστάσεις για τον κ. Γκούμα, η πορεία του τα λέει όλα.
Παιδιά συγχαρητήρια. Ο δρόμος που ξεκινήσατε είναι μαραθώνιος. Ευχομαι με μεράκι, υπομονή, επιμονή να τον απολαύσετε και να είναι γεμάτος μελωδίες.

Χθες το απόγευμα βρέθηκα (πιο πολύ από περιέργεια) στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Αλίμου “Κάρολος Κουν” όπου παρακολούθησα την εν λόγω εορτή του μουσικού σχολείου. Το θέατρο ασφυκτικά γεμάτο (πάλι καλά που υπήρχε κλιματισμός). Το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε από το “λαϊκό σχήμα” των τεσσάρων μπουζουκιών και της μίας κιθάρας, με την παρουσία δύο καλλίφωνων παιδιών (μιας κοπέλας και ενός αγοριού αντίστοιχα), αφού προηγουμένως είχε γίνει παρουσίαση της δουλειάς της μπάντα πνευστών του σχολείου. Καταρχάς να πω ένα μεγάλο “ΜΠΡΑΒΟ” και στον δάσκαλο των παιδιών, Σπύρο Γκούμα, αλλά και στα παιδιά για την επιλογή τους αυτή. Το πρόγραμμα που παρουσίασαν ήταν ένα ταξίμι το κάθε μπουζούκι στην αρχή (με καθένα τους να δίνει από ένα διαφορετικό ύφος και τον Μανώλη Καλπάκη να ξεκινάει, να συνεχίζει ο Χάρης Λιβανιός, έπειτα ο Κώστας Λυμπερόπουλος και να ολοκληρώνει την σειρά (με το πιο ωραίο κατά την γνώμη μου παίξιμο) ο Σταμάτης Κουτρούλης) και έπειτα μια σειρά τεσσάρων γνωστών οργανικών κομματιών κυρίως δεξιοτεχνικού χαρακτήρα (κάτι αντίστοιχο αυτού που φαίνεται στο video στο post #1 αυτού του thread). Ακολούθησε μία σειρά από 5-6 τραγούδια ελαφρολαϊκού χαρακτήρα (ενδεικτικά αναφέρω κάποια από αυτά : Έχω ένα καφενέ, Αγάπη που ΄γινες δίκοπο μαχαίρι, Ζήλεια μου, κλπ). Και μετά … η “αποθέωση”. Ολόκληρο το θέατρο να χειροκροτάει με περίσσια δύναμη, δείχνοντας το πόσο πολύ τους άρεσε που βρέθηκαν εκεί και τους δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάτι τέτοιο. Ένα χειροκρότημα που πέραν από επιβράβευση προς τα παιδιά και τον δάσκαλό τους, είναι και ελπίδα ότι τελικά υπάρχουν νέοι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτή την μουσική και θα συνεχιστεί το έργο των ανθρώπων που έχουν δώσει τόσα πολλά στο ελληνικό τραγούδι.

Ξεκινώντας να πάω εκεί είχα κάτι διαφορετικό στο μυαλό μου, κάτι που να θύμιζε περισσότερο γιορτή σχολείου. Τελικά το αποτέλεσμα με άφησε απόλυτα ευχαριστημένο και έφυγα από τον χώρο της εκδήλωσης γεμάτος από συναισθήματα και ήχους “καλής μουσικής”. Δυστυχώς δεν είχα μεριμνήσει να έχω μαζί μου κάποια κάμερα ώστε να σας παραθέσω “ντοκουμέντα” αν και από όσο παρατήρησα η εκδήλωση είχε μαγνητοσκοπική κάλυψη και ενδεχομένως ο δάσκαλος των παιδιών να έχει εν καιρώ κάποια δείγματα να μας δώσει.

Θελω να αναφερω την πολυ σημαντικη δουλεια του Θανου Θεοδωροπουλου που διδασκει μπουζουκι στο Μουσικο Γυμνασιο Λυκειο Αλιμου και να τον ευχαριστησω πολυ , που δεχτηκε να διδαξω στους τεσσερις μαθητες του το ορχηστρικο που ειδατε . Τα υπολοιπα τραγουδια της παραστασης ηταν διδασκαλια του Θανου Θεοδωροπουλου .

Η σειρά των αυτοσχεδιασμων που παιχτηκαν ηταν : 1.απο τον Μανωλη Καλπακη 2. Κωστα Λυμπεροπουλο 3. Σταματη Κουτρουλη και 4. Χαρη Λιβανιο.και ηταν και τα 4 παιδια φανταστικα!!! Μπραβο στα παιδια αλλα και στους καθηγητες τους.

Αυτό είναι ένα απο τα βίντεο από την συναυλία που έδωσαν οι μαθητές του Μουσικού Λυκείου Αλίμου στο θέατρο “ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ” στον Άλιμο και όπως αναφέρει και πιο πάνω το μέλος “alko101” και συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφει,
ήταν ακριβώς έτσι όπως τα περιγρράφει διότι είχα βρεθεί και εγώ στην παρουσίαση των παιδιών.
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ κι’ από μένα στα παιδιά και στούς Καθηγητές τους και σε όλους βοήθησαν για αυτήν την όμορφη δουλεία.
Και ιδιαίτερα στους δασκάλους τους Κύριο Θάνο Θεοδωρόπουλο και Κύριο Σπύρο Γκούμα.
Συχαρητήρια.
Μπουζούκι παίζουν οι μαθήτες:
(με την σειρά που ακούγονται στα Σόλο)
α) Μάνος Καλπάκης
β) Κώστας Λυμπερόπουλος
γ) Σταμάτης Κουτρούλης και
δ) Χάρης Λιβάνιος