Μαρκος, Κερομυτης

Ο Μαρκος, ειναι γνωστο, πως η βραχναδα του δεν ηταν φυσικη αλλα μερος της “καλλιτεχνικης περσονας του” οπως και ο Κερομυτης που ουσιαστικα πηρε απτο στυλ του Μαρκου, η απορια μου ειναι, αν στο παλκο τραγουδουσαν με τον ιδιο τροπο και πως μπορουσαν να ακουγονται δυνατα με αυτη τη τεχνικη

1 «Μου αρέσει»

Τραγουδούσαν από όσο ξέρω και έχω καταλάβει με το λαιμό. Εν ολίγοις δεν τραγουδούσαν με σωστή τεχνική, αλλά ήταν σπηλαιωδεις πολύ δυνατές φωνές με ικανότητα στα μπάσα. Ο Μάρκος έχει τραγουδήσει στη δισκογραφία και με καθαρή φωνή. Ο κερομυρης ερασιτεχνικά με καθαρή φωνή. Είναι σήμα κατατεθέν φωνές που δεν αντιγράφονται.. κατά την άποψη μου του Μάρκου είναι και πιο καλαίσθητη/φυσικη

1 «Μου αρέσει»

Υπαρχουν στο youtube ηχογραφησεις με τις κανονικες τους φωνες; εγω εχω ακουσει πχ το Ελληνοαμερικανα που ναι με τη φυσικη φωνη του Μαρκου αλλα οταν ηταν γυρω στα 60

Γύρω στο εξήντα δύο γυφτοπουλες στο βουνό από Μάρκο. Επίσης στην αρχή του πειραιώτικου Μανέ, μόνο στο πρώτο τραγουδιστική μέρος από προπολεμικα. Ο κερομυρης σε ανέκδοτες ηχογραφήσεις με καραντουζενι, στη γιουρούσαινα πχ κλπ κλπ

1 «Μου αρέσει»